ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Mπέναρντ Κουμουρτζί: "Δείξαμε πως ο Πανιώνιος έχει ποιότητα και μεγάλες δυνατότητες".

Mπέναρντ Κουμουρτζί: «Δείξαμε πως ο Πανιώνιος έχει ποιότητα και μεγάλες δυνατότητες. ΘΕΛΩ να συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση για να φθάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται..».
Ο 23χρονος Γκανέζος του Πανιωνίου μιλά αποκλειστικά στο
http://www.wind.com.gr/ λίγο μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη της ομάδας του στο πλαίσιο της 2η αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Εξηγεί την σπουδαιότητα αυτής της νίκης, το μυστικό της επιτυχίας και δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον καθώς υποστηρίζει πως ο ιστορικός Πανιώνιος με την προσθήκη των Λατινοαμερικάνων άσσων Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ και Αντερσον έχει φέτος παίκτες με εξαιρετική ποιότητα και τεχνική κατάρτιση που με σκληρή δουλειά και υπομονή μπορούν να πετύχουν πολλά σαν ομάδας. Ο Κουμουρτζί στον 3ο χρόνο παραμονής του στην Ελλάδα θεωρεί πως το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια διαρκή πρόοδο και ζητά από τους φιλάθλους της ομάδας του να τη στηρίξουν στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια.

** Mπέναρντ, ήταν για σένα ένα από το πιο κρίσιμα παιχνίδια αυτό που έγινε στις Σέρρες και κέρδισε η ομάδα σου;
«Ασφαλώς και μετά από την ήττα στην πρεμιέρα από την Ξάνθη στο γήπεδό μας, που εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν αξίζαμε, ήμασταν κάπως στεναχωρημένοι και θέλαμε με κάθε τρόπο να κερδίσουμε τον Πανσερραϊκό έστω κι αν παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό και μέσα στο γήπεδό της. Όμως κάναμε αυτό που ξέραμε πολύ καλά δείχνοντας πως μπορούμε να τα καταφέρουμε κάτω κι από τις πιο δύσκολες συνθήκες..»

** Στις Σέρρες αναγκαστήκατε να αγωνιστείτε δίχως τους περισσότερους βασικούς επιθετικούς σας. Πως μπορέσατε να προσαρμοστείτε σε ένα κάπως διαφορετικό στιλ παιχνιδιού;
«Ο Πανιώνιος έχει παίκτες με μεγάλο ταλέντο, εξαιρετική ποιότητα και τεχνική κατάρτιση. Με αυτά τα δεδομένα μπορέσαμε να παίξουμε πολύ καλά αν και το σημαντικότερο ρόλο έπαιξε η αποφασιστικότητά μας για τη νίκη. Μια καλή ομάδα εάν έχει κάνει καλή δουλειά στην προετοιμασία της και έχει ποιοτικούς παίκτες μπορεί να δείξει πολλά πράγματα κάτω από όποιες συνθήκες. Όλοι μπορούμε να παίξουμε καλά και την άμυνα και την επίθεση. Ξέραμε τις δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα και πιστεύω πως μπήκαμε κατάλληλα προετοιμασμένοι με πνεύμα νικητή στο γήπεδο..»

** Στα επόμενα παιχνίδια θα έχετε πάντως δίπλα σας τα πρόσφατα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Έχεις άποψη για αυτούς τους παίκτες και τι περιμένεις να αλλάξει με την είσοδό τους στην αγωνιστική δράση;
«Τον Ρεκόμπα τον ξέρουμε όλοι. Είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης που ήρθε στην Ελλάδα και εκτιμώ πως έχει να προσφέρει πολλά πράγματα. Μπορεί να κάνει τη διαφορά, τόσο αυτός όσο και ο Εστογιάνοφ που ναι μεν δεν έχει τη φήμη του Ρεκόμπα αλλά όπου έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη και την λατινική Αμερική έχει δείξει πολύ σπουδαία πράγματα. Επίσης μεγάλες βοήθειες έχει να δώσει και ο Αντερσον ο οποίος τώρα μπαίνει στο ρυθμό της ομάδας. Είναι ένας παίκτης που θα «γεμίσει» την επιθετική μας γραμμή αυξάνοντας την ποιότητά της..»

** Πως βλέπεις πλέον την πορεία της ομάδας σου, έπειτα από την ολοκλήρωση του ρόστερ της αλλά και τα πρώτα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα;
«Ο Πανιώνιος φέτος έχει πολύ καλούς παίκτες. ΘΕΛΩ να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά γιατί μόνον έτσι μπορείς να βελτιώνεσαι και να λειτουργείς σαν ομάδα. Καθημερινά εγώ προσπαθώ να ξεπερνάω τον εαυτό μου κι αυτό νομίζω πως θέλουν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου διότι είναι αντιληπτό πως είμαστε μια ομάδα που θέλει να πετύχει καθώς είμαστε ικανοί αλλά και φιλόδοξοι για να το καταφέρουμε και να φθάσουμε τον Πανιώνιο όσο πιο ψηλά γίνεται..»

** Ποια η άποψή σου για την Ελλάδα και βλέπεις το μέλλον σου εδώ;
«Είμαι τρία χρόνια εδώ και νομίζω πως έχω να προσφέρω πολλά. Δεν έχει σημασία που πλέον έχω συμβόλαιο με τον Πανιώνιο ενώ πέρυσι αγωνίστηκα ως δανεικός. Κοιτάζω να βελτιώνομαι καθημερινά μέσα από τις υποχρεώσεις μου στο σύλλογο. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι σε ένα πολύ καλό σημείο και εκτιμώ πως διαρκώς βελτιώνεται ποιοτικά. Βλέπω πως έρχονται τα τελευταία χρόνια παίκτες μεγάλης κλάσης και βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό ενώ επιστρέφουν στην Ελλάδα και οι παίκτες της εθνικής ομάδας που είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Νομίζω πως αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερο κύρος στο πρωτάθλημα και φανερώνει τη διάθεση που υπάρχει για μια ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση τουλάχιστον στον ποιοτικό τομέα. Εγώ παίζω παράλληλα και με την εθνική ομάδα της πατρίδας μου της Γκάνας στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου. Όμως πιστεύω πως φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου και με την σκληρή δουλειά, μπορώ να διακριθώ και να γίνω γνωστός σε όλο τον κόσμο.»

** Μπροστά σας έχετε και δύο εντός έδρας παιχνίδια, με τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ. Εκτιμάς πως πλέον έχει αυξηθεί η αισιοδοξίας σας για τη νίκη μετά και το επιτυχημένο αποτέλεσμα στις Σέρρες;
«Τώρα είμαστε καλύτερα ψυχολογικά. Νομίζω πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να κατακτήσουμε τη νίκη σε αυτά τα δύο δύσκολα παιχνίδια. Ο Πανιώνιος είναι μια μεγάλη ομάδα και περιμένουμε να το δείξουμε άμεσα απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Περιμένω πάντως και τον κόσμο να έρθει στο γήπεδό μας και να μας βοηθήσει.. Κάθε ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο της και εμείς θέλουμε να μας εμπιστευτεί και να μας βοηθήσει. Στις Σέρρες παίζαμε σε μια καλή ατμόσφαιρα από πολύ κόσμο. Ήταν σημαντική για εμάς τους παίκτες της ομάδας η παρουσία των 200 φιλάθλων που ήρθαν και δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να μας ενθαρρύνουν. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές στο παιχνίδι που χρειαστήκαμε και νιώσαμε την βοήθειά τους. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία τους. Τώρα θέλω τον κόσμο κοντά μας αφού μια μεγάλη ομάδα χαρακτηρίζεται και από αυτό το στοιχείο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: