ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

"Κουρέλα Πανιώνιε" (Ενα πραγματικό περιστατικό)

Στα "Κυανέρυθρα Νέα" έφτασε το παρακάτω κείμενο από το φίλο Κώστα (δεν θέλησε να δημοσιευθούν τα πλήρη στοιχεία του και το σεβόμαστε). Πρόκειται για πραγματικό περιστατικό, το οποίο αποδεικνύει το μεγαλείο του να είσαι φίλαθλος του Πανιωνίου. Διαβάστε:

"Κυριακή 31 Αυγούστου 2008 ώρα 18.00 και ο μικρός Γιωργάκης ετοιμάζεται να κάνει την Πρεμιέρα του στο γήπεδο μαζί με τον Πατέρα του και την Αγαπημένη του ομάδα ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ .

Οι φίλοι του μπαμπά τον περιμένουμε στο γνωστό σημείο στην Θύρα 2 , στις ίδιες θέσεις μας (τα γούρια βλέπετε) , μη γνωρίζοντας όμως πως ο μπαμπάς βρήκε προσκλήσεις για την Θύρα 5. Ας είναι , εμείς τις θέσεις τις κρατήσαμε μπαμπά και Γιωργάκη αλλά δεν μας ειδοποιήσατε ότι θα καθίσετε απέναντι .

Στο γήπεδο συναντηθήκαμε με γνωστούς και φίλους , με φίλους που ΑΓΑΠΟΥΝ τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και ας μην είναι ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ( είδα και τους ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ ) , με άγνωστες φάτσες αλλά χαρούμενες , με τους ΠΑΝΘΗΡΕΣ πάντα εκεί στην ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ και με τους "απέναντι" επίσημους και μη. Όλοι ήταν εκεί . Όλοι ? Μάλλον όχι .

Το παιχνίδι ξεκίνησε , η εξέδρα τραγουδάει και ο Γιωργάκης ζεί το Όνειρό του βλέποντας την ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ ΤΟΥ να παίζει και να αγωνίζεται για την Νίκη.
Γελάει, τραγουδάει, κτυπάει παλαμάκια ρυθμικά προσπαθώντας να γίνει ΕΝΑ με τους Πάνθηρες και βιώνει το παιχνίδι τόσο ΜΟΝΑΔΙΚΑ όσο μόνο ένα παιδάκι της ηλικίας του μπορεί. Ο Γιωργάκης μας είναι μόλις 4 χρονών και κάτι μηνών .

Και ξαφνικά κάπου εκεί στο 14ο λεπτό του αγώνα , δεχθήκαμε το γκολ .
Η καρδιά του Γιωργάκη κτυπάει δυνατά . Στεναχωριέται αλλά δεν απογοητεύεται . Ο πατέρας του είναι εκεί για τα δύσκολα. Τον έχει δίπλα του και το ξέρει.
« Μπαμπά θα βάλουμε και εμείς Γκολ ? » - « Ναι Γιωργάκη θα βάλουμε ».

Το παιχνίδι συνεχίζεται , ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ πιέζει για την ισοφάριση και ο Γιωργάκης πιέζει και εκείνος με την σειρά του τον πατέρα του για να ακούσει από τα χείλη του εκείνο που λαχταρά .

« Μπαμπά θα βάλουμε Γκολ ? » - « Ναι Γιωργάκη θα βάλουμε »

Ημίχρονο και το αποτέλεσμα παραμένει 0 – 1 και μαζί παραμένει και αυξάνεται η αγωνία του Γιωργάκη μας για θετικό αποτέλεσμα .

Ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο και ο Γιωργάκης παρακολουθεί με τεράστιο ενδιαφέρον τον αγώνα . Πρωτόγνωρο για παιδί της ηλικίας αυτής , να αντιλαμβάνεται πως ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ προσπαθεί κάπως άναρχα να πετύχει το πολυπόθητο ΓΚΟΛ . Οι ερωτήσεις στον Μπαμπά αποκτούν μορφή καταιγιστικών πυρών, ο μπαμπάς απαντά αυτό που θέλει να ακούσει ο μικρός ( σαν σωστός πατέρας ) , αλλά μάταια .

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ απορεί με την ομάδα, με τους παίκτες, με τον προπονητή, με τον κόσμο. ΑΠΟΡΕΙ και ζητάει εξηγήσεις. Με τρόπο ΚΟΣΜΙΟ , με τρόπο ΥΓΙΕΣ , με τρόπο ΠΑΙΔΙΚΟ, με τρόπο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ , με τρόπο πέρα για πέρα ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟ.

Αυτό ήταν . Σαν κάτι μέσα του να τον "προκάλεσε". Ο μπαμπάς αδυνατεί να καταφέρει να τον πείσει πως θα βάλουμε ΓΚΟΛ. Οι παίκτες το ίδιο. Ο προπονητής και αυτός δεν μπορεί. Ο κόσμος ? Ούτε ο κόσμος. ΕΚΡΗΞΗ

ΚΟΥΡΕΛΑ ΠΑΝΙΩΝΙΕ . ΚΟΥΡΕΛΑ !!! ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΓΚΟΛ . ΚΟΥΡΕΛΑ !!!

Του βγήκε. Το είπε. Το ξέρει. Το νιώθει . Στεναχωριέται. Κλαίει. Λυπάται.

Αλλά είναι ένας ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ .

ΚΟΥΡΕΛΑ χωρίς να ξεχωρίζει πρόσωπα . ΚΟΥΡΕΛΑ για την ανάγκη του για νίκη . ΚΟΥΡΕΛΑ όχι για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ αλλά για αυτό που βλέπει μπροστά του . ΚΟΥΡΕΛΑ όχι ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΝΟ ΤΟ ΥΓΙΕΣ , αλλά για το μαύρο το σάπιο . ΚΟΥΡΕΛΑ γιατί βλέπει με τα μάτια της ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ψυχής του και όχι με τα δικά σας . ΚΟΥΡΕΛΑ…..ΚΟΥΡΕΛΑ…..

Ο κόσμος που κάθεται δίπλα του τα χάνει . Χαζεύει τον μικρό Γιωργάκη και αναρωτιέται εάν το παιδάκι είναι σοβαρό ή εάν ο μπαμπάς του είναι κανάς «γαύρος» , «βάζελος» , «χανούμι» που είδε ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ και ο πιτσιρικάς τους κάνει ΠΛΑΚΑ .

Πόσοι μικροί είσαστε μπροστά στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ . Πόσο μικροί……

Με μία του μόλις ΛΕΞΗ σας είπε τα ΠΑΝΤΑ . Σας είπε πως συμπεριφέρεστε και πως λειτουργείτε . Σας τα είπε ΟΛΑ . ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ . ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ .

ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΜΙΚΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ .

ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΕΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ . ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ . ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΣ .

Όλα τα παραπάνω είναι πέρα για πέρα αληθινά όσο αληθινή είναι και η αγάπη του ΓΙΩΡΓΑΚΗ για τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ .

Όλα αυτά τα γράφω για όλους αυτούς που βάζουν τον εαυτούλη τους πάνω από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ .

Όλα αυτά τα γράφω για όλους εμάς , που δεν καταλαβαίνουμε πως κάνουμε ΚΑΚΟ στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ με την συμπεριφορά μας .

Προτείνω λοιπόν , από εδώ και στο εξής , η ατάκα του ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΣ , να μας ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ .

¨ΚΟΥΡΕΛΑ¨ ΠΑΝΙΩΝΙΕ…………..τη γλυκιά βρισιά

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ . ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ . ΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΕΣ . ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ.

ΥΓ1….Ξυπνάτε Πανιωνάρες . Ξυπνάτε . Ο Γιωργάκης τον έδειξε τον δρόμο .
ΥΓ2….Θα μπορούσα να έγραφα με τις ώρες για όλα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στον ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ . Το μόνο που έχω να πώ είναι
…………..….ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ…………….
ΥΓ3. Έχω και όνομα και επίθετο για όσους αναρωτηθούν .
ΥΓ4. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε .
ΥΓ5. Μακάρι να ΓΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: