ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

Στους δύο πρώτους αγώνες στην Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος έχει μαζέψει μόνο ένα βαθμό. Μπορεί να κερδίσει την ΑΕΚ που φαντάζει ο δυσκολότερος έως τώρα αντίπαλος;
Φυσικά και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την έως τώρα συγκομιδή αλλά όλοι είδαν ότι στους αγώνες με την Skoda Ξάνθη και τον ΟΦΗ η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Η αμυντική λειτουργία ήταν σωστή και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Ήταν απίστευτο ότι σε αυτούς τους δύο αγώνες σημειώσαμε μόνο ένα γκολ. Σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Στον αγώνα με την ΑΕΚ θα παλέψουμε για τη νίκη με όλες μας τις δυνάμεις, όπως κάνουμε πάντα.

Η φετινή ΑΕΚ είναι καλύτερη από αυτή των τελευταίων δύο ετών;

Πέρσι η ΑΕΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρό και έπρεπε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω την ΑΕΚ και φυσικά με μόνο τρεις αγωνιστικές δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Η ΑΕΚ διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές και έχει ενισχυθεί αρκετά με τους Μπασινά, Κυριάκο, Τζεμπούρ, Σκόκο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Πελετιέρι και Σαχά. Από την περσινή ομάδα έχουν μείνει μόνο οι Μπλάνκο, Εντίνιο, Λαγός και Ράμος.

Πως πρέπει να αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος την ΑΕΚ για να πάρει τη νίκη;

Πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα. Πρώτον πρέπει να αμυνθούμε σωστά και να μην επιτρέψουμε στην ΑΕκ να πλησιάσει την περιοχή μας. Η επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ είναι πολύ καλή με τους Σκόκο, Εντίνιο και Μπλάνκο και με τον Ράμος όταν ανεβαίνει από τα πλάγια καθώς και με τον Λαγό που παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες από τη μεσαία γραμμή. Ακόμα πρέπει να επιτεθούμε σωστά χωρίς να παίρνουμε ρίσκο και χωρίς να αφήνουμε ανοικτούς χώρους. Η ΑΕΚ είναι πολύ επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση.

Ο Πανιώνιος δείχνει να έχει καλύτερη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο παρά στο δεύτερο. Αυτό που οφείλεται;
Δεν συμφωνώ με την παραπάνω πρόταση. Στον αγώνα με την Skoda Ξάνθη, στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες . Στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα εικοσιπεντάλεπτο που θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει κάποιο τέρμα. Βέβαια δεν μπορείς να έχεις υψηλή απόδοση για ενενήντα λεπτά. Αν τότε είχαμε σημειώσει 1-2 γκολ θα βλέπαμε ένα διαφορετικό αγώνα. Ο αντίπαλος θα ανοιγόταν περισσότερο και θα βρίσκαμε περισσότερους χώρους.

Ο Χούτος νιώθει πιεσμένος για να σημειώσει κάποιο τέρμα; Στον αγώνα με τον ΟΦΗ υπήρξαν φάσεις που αν ήταν πιο ομαδικός θα είχε σημειώσει η ομάδα κάποιο γκολ;
Ο Λάμπρος τις δύο εβδομάδες πριν από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ έχασε κάποιες προπονήσεις. Αυτή την Κυριακή θα παρουσιαστεί με καλύτερη φυσική κατάσταση και περιμένω από αυτό να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για γκολ. Στον αγώνα με τον ΟΦΗ μία ευκαιρία που δημιούργησε βρήκε το δοκάρι, σε μία άλλη έπρεπε να σκοράρει, από την τρίτη ευκαιρία του Λάμπρου σημειώθηκε το γκολ του Κουμορτζί και τέλος στην τέταρτη φάση θα μπορούσε να είχε πασάρει στον Νικολάου και να τελειώσει αυτός τη φάση. Αν στον αγώνα με τον ΟΦΗ δημιούργησε τέσσερεις ευκαιρίες, τώρα με καλύτερη φυσική κατάσταση ελπίζω να δημιουργήσει οκτώ φάσεις διπλασιάζοντας τις πιθανότητες της ομάδας να σημειώσει γκολ.
Βέβαια δεν είναι μόνο ο Λάμπρος που μπορεί να σημειώσει γκολ. Περιμένω από όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να έχουν στο μυαλό τους στην ιδέα του γκολ. Και οι Μπάρκογλου, Σκούφαλης , οι παίκτες της μεσαίας γραμμής όπως ο Κουμορτζί αλλά και οι ακραίοι οπισθοφύλακες μπορούν να δημιουργήσουν κίνδυνο στην αντίπαλη άμυνα.

Λείπουν από την ομάδα καθαρόαιμοι επιθετικοί;

Σε καμία περίπτωση, το αν σκοράρει η ομάδα η όχι δεν είναι θέμα μόνο των επιθετικών. Διαθέτουμε καλούς επιθετικούς όπως ο Χούτος, ο Μπάρκογλου και ο Άντερσον. Ο Άντερσον είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και να δημιουργήσει χώρους για να ανεβούν οι ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής. Ο Χούτος έχει την ποιότητα και να δώσει την τελική πάσα αλλά και να πάρει την μπάλα να δημιουργήσει μόνος του κίνδυνο. Όπως όλη η ομάδα αμύνεται έτσι και όλη η ομάδα είναι υπεύθυνη για την επίθεση και την επίτευξη τερμάτων. Σε 1-2 εβδομάδες που θα μπορούμε να υπολογίζουμε τους Ρεκόμπα και Εστογιανόφ θα έχουμε ακόμα περισσότερες λύσεις. Ο Εστογιανόφ μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή της επίθεσης όπως και ο Ρεκόμπα που μπορεί να τελειώνει τις φάσεις αλλά και να δίνει την τελευταία πάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: