ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Συνέντευξη Βαγγέλη Κουτσόπουλου

«Καλό το θέαμα αλλά πρέπει να βρούμε και ουσία. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και με το υλικό και την νοοτροπία που έχει η ομάδα θα πάμε καλά. ΘΕΛΩ να δω τον Πανιώνιο ακόμη πιο ψηλά φέτος...».
Ο 27χρονος αμυντικός του Πανιωνίου, βασικό στέλεχος στη φετινή προσπάθεια της ομάδας, μιλάει αποκλειστικά στο
http://www.wind.com.gr/ για το ξεκίνημα της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα, τα πρόσφατα άτυχα αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη και αισιοδοξεί πως σύντομα το θεαματικό ποδόσφαιρο θα συνοδευτεί και με ουσία. Δεν πτοείται από την απώλεια βαθμών απέναντι στον ΟΦΗ καθώς είναι σίγουρος για τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας περιμένοντας πως αυτό θα φανεί σύντομα και ενόψει του δύσκολου αγώνα με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή. Θεωρεί πως ένα από τα μυστικά της επιτυχίας είναι η εμπιστοσύνη που δείχνουν όλοι στο πρόσωπο του Γερμανού προπονητή Εβαλντ Λίνεν και περιμένει πως με την προσθήκη στην ομάδα των νέων αποκτημάτων, Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ, θα κερδίσουν όλοι. Ο Πανιώνιος με την ποιότητα των λατινοαμερικάνων παικτών αλλά και οι ίδιοι από το ομαδικό πνεύμα και το καλό κλίμα στην ομάδα.

** Βαγγέλη, υπάρχει η περίπτωση ένας παίκτης να μπορεί να επηρεαστεί από ένα άτυχο αποτέλεσμα όπως αυτό του Πανιώνιου με τον ΟΦΗ την περασμένη Κυριακή;
"Ανάλογα με το χαρακτήρα του κάθε ποδοσφαιριστή.. Είναι σίγουρο πως όταν παίζεις καλά και στο τέλος δεν κερδίζεις αυτό σε στεναχωρεί. Όμως από την άλλη πλευρά, εμείς βλέπουμε τι γίνεται μέσα στο γήπεδο. Είδαμε πως η ομάδα παίζει καλά και μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα. Είδαμε πως ο φετινός Πανιώνιος δημιουργεί σε κάθε αγώνα πολλές ευκαιρίες για γκολ και πιστεύω πως σύντομα θα έρθει και η ουσία. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η ατυχία, εφόσον δεν το βάζουμε κάτω και προσπαθούμε. θα ανησυχούσαμε εάν δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες για γκολ. Τώρα που βλέπουν όλοι το πόσο προσπαθούμε, δεν ανησυχούμε και περιμένω τα θετικά αποτελέσματα.."

** Υπάρχει κάτι διαφορετικό στην φετινή ομάδα σε σχέση με τον Πανιώνιο των δύο περασμένων χρόνων; Κάτι που να σας κάνει να αισιοδοξείτε ακόμη περισσότερο;
"Φέτος η ομάδα έχει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Είμαστε πιο ώριμοι και πιο επιθετικοί σαν ομάδα. Χτυπάμε όλα τα παιχνίδια από το πρώτο λεπτό. Δεν μας νοιάζει ποια ομάδα είναι απέναντί μας. Μπαίνουμε μέσα και κυνηγάμε το γκολ από το ξεκίνημα του αγώνα. Θυμάμαι πριν από δύο χρόνια υπήρχαν παιχνίδια που περιμέναμε τον αντίπαλο και μετά κάναμε και εμείς το παιχνίδι. Τώρα δεν περιμένουμε κανέναν, αφού μπαίνουμε μέσα και ψάχνουμε το γκολ. Πιστεύω πως είμαστε σε μια νέα νοοτροπία και αυτή θα μας βοηθήσει.."

** Τι περιμένεις από το δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τον Ρεκόμπα και τον Εστιγιάνοφ; Σε ποιούς τομείς νομίζεις ότι θα βοηθήσουν την ομάδα περισσότερο;
"Τον Ρεκόμπα τον ξέρουμε όλοι.. Τι να πεις γι' αυτόν τον παίκτη. Κι ο Εστογιάνοφ όμως προέρχεται από την ίδια σχολή ποδοσφαίρου κι από μεγάλα πρωταθλήματα στην καριέρα του. Σίγουρα θα μας κάνουν πιο μεγάλη ομάδα, πιο παραγωγικούς και σε γενικές γραμμές καλύτερη ομάδα. Όμως επειδή ο Πανιώνιος έχει ως ατού το ομαδικό πνεύμα και στηρίζεται σ' αυτό, εκτιμώ πως και οι δύο παίκτες θα βγούνε κερδισμένοι από την συμμετοχή τους στην ομάδα. Έχουν να πάρουν κι αυτοί πολλά πράγματα από την ομαδικότητα μας. Θα πρέπει πάντως να υπάρξει υπομονή από όλους έτσι ώστε να δούμε την ομάδα στην πλήρη της μορφή να κάνει σπουδαία πράγματα.. "

** ΄Εχετε μπροστά σας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με την ΑΕΚ. Τι να περιμένει ο κόσμος από εσάς και τι περιμένετε εσείς οι ίδιοι από ένα τέτοιο παιχνίδι;
"Είναι ένας αγώνας σαν τους υπόλοιπους. Έτσι τον βλέπουμε. Έτσι όπως το σκέφτομαι, μακάρι να μην δημιουργήσουμε τόσες ευκαιρίες για γκολ όπως με την Ξάνθη και τον ΟΦΗ αλλά να έχουμε την ουσία που είχαμε στις Σέρρες για να κερδίσουμε. Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο για τη νίκη και μόνον αφού πάνω απ' όλα πιστεύουμε στους εαυτούς μας και τις δυνατότητες της ομάδας. Θα παίξουμε καλά και εάν όλα πάνε καλά θα κερδίσουμε.."

** Τι περιμένεις από τον εαυτό σου και τι θέλεις να ζήσεις με τον Πανιώνιο μέσα σ' αυτή τη χρονιά;
"Είμαι πολύ καλά στον Πανιώνιο. Την αγαπάω αυτή την ομάδα και βλέπω πως μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Γιατί όχι να πάμε καλύτερα από την περσινή χρονιά αφού υπάρχει η αίσθηση ότι είμαστε μια καλά οργανωμένη ομάδα με πνεύμα νικητή και καλή ψυχολογία. Εγώ προσωπικά θέλω να είμαι υγιής για να μπορώ να προσφέρω κάθε φορά και κάτι παραπάνω. ΘΕΛΩ να δω την ομάδα ακόμα πιο ψηλά και να μείνω σ' αυτή για αρκετό καιρό ακόμη.."

** Το αντιπροσωπεύουν για τον Πανιώνιο ο Εβαλντ Λίνεν και ο κόσμος της ομάδας;
"Ο προπονητής είναι πλέον στον 3ο χρόνο και έχει προσφέρει ήδη πάρα πολλά. Μαθαίνει την Ελληνική νοοτροπία και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς μαθαίνουμε από αυτόν τον τρόπο σκέψης αλλά και το πως θέλει να παίζουμε. Είναι κάθε μέρα και πιο εύκολο για όλους μας. Σημαντικό ρόλο παίζει η εμπιστοσύνη που του δείχνουμε και κυρίως η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από το σύλλογο γενικότερα. Έτσι πιστεύω πως ένας προπονητής αποδίδει καλύτερα στο έργο του. Εάν τον αφήσεις και περιμένεις να δεις αποτελέσματα τότε οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ακόμα μεγαλύτερες. Βλέπετε και στον ΠΑΟΚ που κράτησαν τον Σάντος φέτος, πως έχει αλλάξει προς το καλύτερο η ομάδα αυτή. Ο Πανιώνιος έχει τη δυνατότητα να κερδίσει ακόμη περισσότερα πράγματα από τον συγκεκριμένο προπονητή. Όσο για τον κόσμο, τον έχουμε κοντά μας. Η συμπαράστασή του είναι σημαντική και το νιώσαμε ειδικά στα δύο φετινά παιχνίδια στη Νέα Σμύρνη. Θα είναι κοντά μας και θα προσπαθούμε συνεχώς να τους ικανοποιούμε όσο γίνεται περισσότερο.."

Δεν υπάρχουν σχόλια: