ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Συνέντευξη Γιάννη Μανιάτη

«Από εμάς εξαρτάται το να σταματήσει η ατυχία. Φέτος ο Πανιώνιος είναι καλύτερη ομάδα από πέρυσι και ΘΕΛΩ να το δείξουμε άμεσα, με τον πιο ουσιαστικό τρόπο»
Ο νεαρός άσσος του Πανιωνίου μιλάει αποκλειστικά στο
http://www.wind.com.gr/ για τις εμπειρίες του από το δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ όπου η ομάδα του έχασε τους βαθμούς της νίκης στην τελευταία φάση του αγώνα. Δεν πιστεύει πως υπάρχει παρατεταμένη ατυχία αλλά περισσότερο λανθασμένες επιλογές στην τελική προσπάθεια όπου ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να βελτιωθούν. Ο 22χρονος ταλαντούχος άσσος του Πανιωνίου που τραυματίστηκε στο κεφάλι το βράδυ της Κυριακής, θεωρεί ακόμα πιο δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα και την ομάδα του ως την καλύτερη των τελευταίων χρόνων και γι’ αυτό είναι δικαιολογημένο να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες.
** Γιάννη, ήταν για σένα και την ομάδα σου μια ξεχωριστή εμπειρία το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τι θα κρατήσεις στη μνήμη σου από αυτήν την αναμέτρηση;
«Για μένα αυτός ο αγώνας άφησε ένα τραύμα που ακόμη το νιώθω στο κεφάλι μου. Τι να κάνουμε όμως, αφού τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο.. Σίγουρα μας άφησε μια πικρή γεύση ο τρόπος που χάσαμε τους βαθμούς της νίκης μέσα από τα χέρια μας καθώς δεχθήκαμε το γκολ της ισοφάρισης στην τελευταία φάση του αγώνα. Αυτή τη φορά δεν κάναμε τόσες πολλές φάσεις, όπως στον αγώνα με τον ΟΦΗ όπου είχαμε 20 τελικές προσπάθειες, αλλά παίξαμε εξίσου καλά καθώς μπορέσαμε και βάλαμε δύο γκολ. Όταν κάνεις αυτό που πρέπει και στο τέλος δεν επιβραβεύεται η προσπάθειά σου, νιώθεις κάπως άσχημα αλλά δεν το βάζουμε κάτω.. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά μας..»
** Η ατυχία ή κάτι άλλο μπορεί να φταίει που έχετε χάσει τόσους βαθμούς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος;
«Η ατυχία είναι το πρώτο πράγμα που μπορούμε να πούμε καθώς δημιουργούμε και χάνουμε ευκαιρίες για γκολ σε κάθε παιχνίδι. Όμως δεν μπορεί να στεκόμαστε συνέχεια σ’ αυτό. Κάτι πρέπει να αλλάξουμε στην τελική προσπάθεια. Να γίνουμε πιο προσεκτικοί και πιο ουσιαστικοί, όλοι μας, έτσι ώστε να τελειώνουμε τις φάσεις όπως πρέπει. Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η όποια κακοδαιμονία και προπάντων θα ανέβει ακόμα περισσότερο η ψυχολογία μας. Η ομάδα είναι πολύ καλή και είμαι σίγουρος πως είμαστε πολύ καλύτεροι από την περασμένη σεζόν. Μας λείπουν τα αποτελέσματα αλλά είναι θέμα χρόνου αν συνεχίσουμε έτσι και γίνουμε πιο προσεκτικοί, πως θα έρθουν κι αυτά..»
** Τι διαφορετικός έχει κατά την άποψή σου ο φετινός Πανιώνιος για να τον χαρακτηρίσουμε ως καλύτερο από τις περασμένες χρονιές;
«Είμαστε πολύ δεμένοι σαν ομάδα. Παίζουμε πιο ομαδικά και έχουμε ένα επιθετικό πλάνο στο μυαλό μας. Ένα ακόμη στοιχείο είναι η αυτοπεποίθηση καθώς νιώθουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι. Εάν κάποιος αναλύσει τα ως τώρα παιχνίδια μας, ξέχωρα από την βαθμολογική συγκομιδή θα δει το πόσο καλοί είμαστε. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις όπου έχουμε ομαδικό πνεύμα και είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε. Μας λείπει μόνον η ουσία αλλά είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρουμε και σ’ αυτό τον τομέα..»
** Μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση για το πρωτάθλημα, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές;
«Θα ήταν πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα για κάτι τέτοιο. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε θετικά ή αρνητικά τις υπόλοιπες ομάδες. Βλέπω όμως ότι το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί με πολύ καλούς παίκτες και τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από πέρυσι. Επίσης βλέπουμε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως εύκολο παιχνίδι. Μπορεί να χάσεις από μια ομάδα που τη θεωρούμε χαμηλής δυναμικότητας και να χάσουμε ενώ μπορούμε να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και να κερδίσουμε. Φέτος είναι πολύ δύσκολα για όλους...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: