ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Ιβαν ο μπλόγκερ

Ιβάν ο bloger! Ο Ιβάν Ζορόσκι ως ένας από τους παίκτες του Πανιώνιος On Telecoms με… προϋπηρεσία στην Ευρωλίγκα επιλέχθηκε από τη διοργανώτρια αρχή για να γράφει σε εβδομαδιαία βάση το δικό του blog (σχόλιο) σχετικά με τα όσα θα συμβούν στη διοργάνωση. Διαβάστε τι λέει για τον Πανιώνιο On Telecoms και την πρόκληση της νέας σεζόν.

«Οποιοσδήποτε στάθηκε αρκετά τυχερός ώστε να παίξει στην Ευρωλίγκα έστω μία φορά, πάντα θέλει να το κάνει ξανά. Εγώ το κατάφερα μία και τώρα έχω ξανά την ευκαιρία. Είμαι ο Ιβάν Ζορόσκι του Πανιώνιος On Telecoms και επιστρέψτε μου να μοιρασθώ μαζί σας τη χαρά μου κυρίως για τον λόγο ότι θα αγωνισθώ ξανά στην Ευρωλίγκα αυτή τη σεζόν. Είχα αγωνισθεί με τον Ολυμπιακό πριν μερικά χρόνια και μετά από ορισμένα προβλήματα τραυματισμών και αλλαγές ομάδων, το ότι επιστρέφω στην Ευρωλίγκα ήταν αυτό ακριβώς που ήλπιζα να συμβεί σε αυτό το σημείο της καριέρας μου. Πέρυσι κάναμε φοβερή δουλειά και πραγματικά πιστεύω ότι ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να τύχει σε εμένα και τον Πανιώνιο η πρόκριση στην Ευρωλίγκα.

Αν δεν έχετε μάθει το πώς εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στην Ευρωλίγκα, σας λέω απλά ότι το πετύχαμε με δραματικό τρόπο. Ηρθα στον Πανιώνιο λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν και οι φίλαθλοί μας ονειρεύονταν τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Το φαβορί για να προκριθεί ξανά στην Ευρωλίγκα ήταν πιθανώς ο Αρης. Όμως στην ελληνική λίγκα υπάρχουν αγώνες πλέ-οφ για την 3η θέση που οδηγούν στην Ευρωλίγκα. Εκεί με τον Πανιώνιο βρεθήκαμε να χάνουμε με 0-2 στη σειρά εναντίον του Μαρουσίου/ Επρεπε να νικήσουμε δύο σερί παιχνίδια εντός και εκτός έδρας κάτι το οποίο πετύχαμε και έτσι οδηγήσαμε τη σειρά στο 5ο ματς στην έδρα μας. Ηταν μία σειρά για γερά νεύρα αλλά έπρεπε να νικήσουμε για τους φιλάθλους μας.

Ο Πανιώνιος είναι ένας μεγάλος σύλλογος με μακρά ιστορία και αφοσιωμένους φιλάθλους. Νικήσαμε για αυτούς το 5ο ματς στην έδρα μας μέσα σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα και φυσικά τρελούς πανηγυρισμούς στο φινάλε. Το συναίσθημα ότι κάναμε το όνειρο των φιλάθλων μας πραγματικότητα ήταν φοβερό και ένιωσα πολύ όμορφα που τους κάναμε ένα τέτοιο δώρο. Στη σεζόν που έρχεται θα υποδεχθούμε στο γήπεδό μας πολλές μεγάλες ομάδες κάτι το οποίο θέλουμε και εμείς οι παίκτες και οι φίλαθλοί μας. Θα είναι σίγουρα όμορφα…
Για την ομάδα μου τη φετινή σεζόν θα αναφερθώ στο επόμενο blog μου αλλά πρέπει να πω ότι έως τώρα αισθάνομαι περίφημα με τον νέο μας προπονητή, τον Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς. Γνωριζα ότι ο «Αλεξ» ήταν πολύ καλός προπονητής από τότε που ήταν στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα στη Σερβία απ’ όπου καταγόμαστε και οι δύο. Τώρα, πιστεύω ότι έχει πλέον αποδείξει ότι είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη με ακόμη πιο λαμπρό μέλλον. Απέδειξε ότι μπορεί να χειρισθεί μεγάλες ομάδες όπως έκανε πέρυσι με τη Λιέτουβος Ρίτας στη Λιθουανία. Και ειλικρινά δεν βλέπω κάποιον λόγο για να μη συνεχίσει τις επιτυχίες του με εμάς στον Πανιώνιο.

Όπως πολλές άλλες ομάδες και ο Πανιώνιος δεν είχε στη διάθεσή του στην προετοιμασία παίκτες με διεθνείς υποχρεώσεις. Μπορεί να παραμείναμε επτά παίκτες από το περσινό ρόστερ όμως αρκετοί είναι και οι νέοι παίκτες που αποτελούν σημαντικά κομμάτια της σύνθεσής μας. Εως τώρα προσπαθούμε να μάθουμε ο ενας τον άλλο, να γίνουμε καλύτεροι σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού και να θέσουμε τον τρόπο του παιχνιδιού μας για τη σεζόν που έρχεται. Εχουμε ακόμη τρεις εβδομάδες μέχρι το ξεκίνημα της σεζόν στην ελληνική λίγκα και με τον προπονητή μας κάνουμε καταπληκτικη δουλειά στις προπονήσεις. Θα είμαστε σίγουρα μέσα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος και ελπίζω σε καλές εμφανίσεις και στην Ευρωλίγκα.

Σίγουρα όμως η διοργάνωση της Ευρωλίγκα έχει αλλάξει σε σχέση με αυτή πριν μερικά χρόνια όταν είχα παίξει ξανά. Πιστεύω μάλιστα ότι έχει αλλάξει πολύ αφού οι ομάδες είναι πολύ πιο δυνατές. Η φετινή σεζόν θα είναι η πιο δυνατή στην ιστορία της Ευρωλίγκα αφού όλες οι ομάδες δυνάμωσαν το ρόστερ τους, υπάρχουν τουλάχιστον επτά ομάδες με τεράστιο μπάτζετ και σπουδαίες ομάδες. Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό γιατί οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στον όμιλό μας! Τουλάχιστον τρεις από αυτές θα προσπαθήσουν να φτάσουν μέχρι το φάιναλ-φορ και με αυτές παίζουμε τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός και την Εφες Πίλσεν εκτός έδρας ξανά! Θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολη η αποστολή μας αλλά δεν θα ήθελα να είναι διαφορετικά αφού μου έλλειψε η Ευρωλίγκα. Είναι η κορυφαία διοργάνωση και προσωπικά μου αρέσει να παίζω κόντρα σε μεγάλες ομάδες και μεγάλους παίκτες. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσει…

Το blog του Ιβάν Ζορόσκι μπορείτε να το διαβάσετε στη διευθυνση: http://www.euroleague.net/features/blog/2008-2009/ivan-zoroski/i/35624/2547/back-in-the-big-time

Στην Αθήνα ο Νίκολιτς

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο Μαυροβούνιος φόργουορντ του Πανιώνιος On Telecoms Γκόραν Νίκολιτς. Ο διεθνής παίκτης το απόγευμα πήγε στο γήπεδο του Ελληνικού, γνωρίσθηκε με τους συμπαίκτες του και έπιασε αμέσως... δουλειά.
Ικανοποιημένος από την πορεία της Εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ για τη Β Κατηγορία της FIBA Europe, κουρασμένος από τους αγώνες ενός μήνα αλλά πανέτοιμος και ορεξάτος να βοηθήσει τον Πανιώνιο On Telecoms ο Νίκολιτς φόρεσε τα κυανέρυθρα και συμμετείχε στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης.
Το βράδυ αναμένεται και ο έτερος διεθνής, ο Σέρβος γκαρντ Μπράνκο Τσβέτκοβιτς και την Τετάρτη αμφότεροι μαζί με τους συμπαίκτες τους στον Πανιώνιο On Telecoms θα τεθούν ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ στην ανοιχτή για τους δημοσιογράφους γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου προπόνηση, μόλις δύο μέρες πριν την έναρξη του μεγάλου διεθνούς τουρνουά "Ανδρέας Βαρίκας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: