ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

«Βελτιωνόμαστε με τον Ρεκόμπα»!

«Λειτουργεί» ως μεσάζοντας, προκειμένου να πάρουν οι φίλοι του ένα αυτόγραφο από τον Αλβάρο Ρεκόμπα! Ο λόγος για τον αμυντικό του Πανιωνίου Γιάννη Κοντοέ που μίλησε στο gazzetta.gr για την πορεία των «κυανέρυθρων», το ματς με τον Αρη και φυσικά στην εμπειρία να είναι στην προπόνηση μαζί με τον Ουρουγουανό άσο, αλλά και τον Εστογιανόφ.

Γιάννη, ο Πανιώνιος υποδέχεται το Σάββατο τον Αρη. Τι πιστεύεις ότι θα πρέπει να προσέξετε για να πάρετε τη νίκη;
«Όπως έχουμε δει μέχρι στιγμής κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Πόσο μάλλον όταν παίζουμε με μία καλή ομάδα όπως ο Αρης. Πρέπει να προσέξουμε και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε για να πάρουμε τη νίκη».

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το ματς;
«Καταρχήν θα πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν κι από εκεί και πέρα να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε ούτε την ισοπαλία. Είναι ένα παιχνίδι «κλειδί» και χρειαζόμαστε τη νίκη, για να κάνουμε νέα αρχή».

Σας αγχώνει το γεγονός ότι δεν έχετε κερδίσει ακόμα στη Νέα Σμύρνη;
«Σίγουρα είναι ένα σημαντικό στοιχείο, αλλά αυτό μας δίνει περισσότερη δύναμη ώστε να δουλέψουμε πιο σκληρά στη συνέχεια και να τα δώσουμε όλα στο παιχνίδι με τον Αρη για να πάρουμε τη νίκη. Γι αυτό ο κόσμος το Σάββατο πρέπει να σταθεί στο πλευρό μας και να πάρουμε τη νίκη»

Τι πιστεύεις ότι φταίει κι ο Πανιώνιος δεν έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα;
«Δεν πιστεύω ότι φταίει κάτι. Απλά ήμασταν άτυχοι. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να είχαμε κερδίσει κάποια ματς και να ήμασταν πιο ψηλά στην βαθμολογία. Ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό. Ξέρει ότι παίζουμε καλή μπάλα και γι αυτό είναι πάντα δίπλα μας».
Πολλοί θεωρούν πως επειδή ξεκινήσατε νωρίς την προετοιμασία δεν έχετε καλή απόδοση.

Ποια είναι η γνώμη σου;
«Αν στο παιχνίδι με την Ξάνθη είχαμε νικήσει, που θα μπορούσαμε, αν παίρναμε τους τρεις βαθμούς με την ΑΕΚ κι αν δεν ήμασταν πιο μαχητικοί με τον Πανθρακικό, τώρα δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση, μιας και θα είχαμε περισσότερους βαθμούς. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό τότε θα δούμε πως παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Βλέπω ότι τα τρεξίματα τα έχουμε, επομένως είναι θέμα χρόνου να βρεθεί η ομάδα εκεί που της αξίζει».

Ποιοι είναι οι στόχοι του Πανιωνίου;
«Αν και είναι πολύ νωρίς, στόχος μας είναι να κάνουμε μία ανάλογη πορεία με την περσινή και με τους παίκτες που ήρθαν γιατί όχι να πάμε ακόμα πιο ψηλά!».

«Ξεχωριστά πράγματα»

Μου δίνεις πάτημα για την επόμενη ερώτηση. Πως είναι η προπόνηση με τον Αλβάρο Ρεκόμπα;
«Είναι τελείως διαφορετική! Μόνο που προπονείσαι με παίκτες όπως είναι αυτός και ο Εστογιάνοφ, μην τον ξεχνάμε, τα πράγματα είναι ξεχωριστά. Βλέπουμε και βελτιωνόμαστε συνέχεια».

Πόσο βελτιώνεσαι εσύ και γενικότερα τα νέα παιδιά από την παρουσία του Ρεκόμπα;
«Πολύ! Μόνο που βλέπουμε μία κίνηση του, τον τρόπο που παίζει βγαίνουμε κερδισμένοι. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για μας να τα δώσουμε όλα»

Τι σου έχει κάνει εντύπωση από τον Ρεκόμπα;
«Ότι είναι απίστευτα απλοϊκός! Είναι μαζί μας τόσο μέσα στις προπονήσεις, όσο κι εκτός. Πηγαίνουμε μαζί για καφέ και γενικότερα είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά».

Πως θα είναι ο Πανιώνιος μ’ αυτόν στην ενδεκάδα;
«Μέχρι στιγμής είχαμε τον Λάμπρο (σ.σ. Χούτο) που έδιναν ιδιαίτερο βάρος οι αντίπαλοι μας. Τώρα με τον Ρεκόμπα και τον Εστογιανόφ θα πρέπει να ρίχνουν το βάρος τους σε τρεις παίκτες κι αυτό είναι αβαντάζ για εμάς. Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι».

Αλήθεια οι φίλοι σου σε ρωτάνε για τον Ρεκόμπα;
«Ε είναι λογικό! Μου φέρνουν μάλιστα εμφανίσεις για να τις υπογράψει και κάθε λίγο πηγαίνω και του λέω Αλβάρο βάλε μία υπογραφή! Έτσι είναι αυτά. Έχει φέρει ενθουσιασμό στην ομάδα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
«Οι στόχοι μου συμβαδίζουν μ’ αυτούς του Πανιωνίου. Θέλω να πάει η ομάδα καλά και να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ από την μεριά μου».

Φέτος έχει ξεκινήσει καλά και παίζεις συνέχεια βασικός. Να περιμένουμε ανάλογη συνέχεια;
«Το σημαντικό δεν είναι να ξεκινήσεις καλά, αλλά να συνεχίζεις να παίζεις. Θέλω να τα δώσω όλα και να καθιερωθώ στον Πανιώνιο».

Πάντως για σένα είναι κάτι ιδιαίτερο να παίζεις στον Πανιώνιο...
«Είναι η ομάδα που αγαπώ. Μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη και είμαι Πανιώνιος. Μου αρέσει που παίζω στην ομάδα μου και θέλω να τα δίνω όλα, προκειμένου να πετυχαίνουμε τους στόχους μας».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον κ. Λίνεν;
«Είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Μας βοηθάει πολύ και είναι πολύ ωραίο που στηρίζεται σε νέα άτομα».

Ηρθες στον Πανιώνιο επί Λίνεν. Πριν από λίγο καιρό είχαν ακουστεί φήμες ότι θα έφευγε από την ομάδα. Εσύ μπορείς να φανταστείς τον Πανιώνιο χωρίς τον Λίνεν;
«Δεν μπορώ να σας πω αν μπορώ να τον φανταστώ ή όχι. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι πολύ καλός προπονητής και γενικότερα, μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον κ. Λίνεν. Τα υπόλοιπα δεν είναι δουλειά μου».

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Πανιωνίου;
«Επειδή θέλω να βλέπω το δέντρο κι όχι το δάσος, πρέπει να έρθουν στο παιχνίδι με τον Αρη στο γήπεδο, προκειμένου να μας βοηθήσουν να πάρουμε τη νίκη, που έχει μεγάλη σημασία, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: