ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

"Πεντάσφαιρος" και ωραίος!!!

Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Σίφουνας ο Πανιώνιος συνέτριψε 5-2 τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Δώστε μου χίλια μάτια να βλέπω μπάλα. Πράγματα και θάματα από τους παίκτες του Εβαλντ Λίνεν στο χορτάρι. Επόμενη ποδοσφαιρική... παράσταση την τετάρτη στο Ελληνικό με τον Εθνικό για το κύπελλο και φυσικά το ερχόμενο Σάββατο με τον Παναθηναϊκό στο... "Θέατρο των κυανέρυθρων ονείρων" της Νέας Σμύρνης.

To http://www.sport24.gr/ γράφει για τον θρίαμβο του Πανιωνίου: Με τον αέρα της νίκης κόντρα στον Άρη, ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική στο Παγκρήτιο, με τον Άντερσον για πρώτη φορά να παίρνει θέση στην ενδεκάδα δίπλα στον Λάμπρο Χούτο. Οι γηπεδούχοι του Εργοτέλη όμως, ήταν εκείνοι που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση να πάρουν το προβάδισμα κάτι που δεν στάθηκε δυνατό. Το αμυντικό πρόβλημα του Πανιωνίου ήταν για μια ακόμα φορά εμφανές, την ώρα που οι Μαϊστόροβιτς και Κοντοές δεν μπόρεσαν να κυνηγήσουν σε καμία περίπτωση τον ταχύτατο Ογκουνσότο, ο οποίος έκανε "πάρτι" στην πλάτη της άμυνας των "κυανέρυθρων".
Έτσι μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπουντιμίρ έβγαλε φάτσα με το γκολ τον Ρομάνο, όμως ο Κρέσιτς απέκρουσε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Εργοτέλης είχε και δεύτερο τετ α τετ με τον Ογκουνσότο, όμως ο Νιγηριανός επιθετικός αστόχησε απέναντι από τον Κροάτη κήπερ του Πανιωνίου.
Η πολιορκία των γηπεδούχων, δεν έφερε αποτέλεσμα και σταδιακά οι "κυανέρυθροι" άρχισαν να βγάζουν αντεπιθέσεις στην προσπάθεια να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Εργοτέλη. Σε μια από αυτές στο 20ό λεπτό, ο Εστογιάνοφ βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Χούτο στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη, ο επιθετικός του Πανιωνίου στην προσπάθειά του να κοντρολάρει έχασε τον βηματισμό του και δεν κατάφερε να σουτάρει, χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν.
Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Εστογιανόφ από δεξιά μπήκε στην περιοχή του Εργοτέλη και "έσπασε" τη μπάλα για τον Άντερσον Γκονζάγκα, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Δασκαλάκη σούταρε με τον Κορδονούρη σε ρόλο τερματοφύλακα να αποκρούει με το χέρι και να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια μετά τον καταλογισμό του πέναλτι αλλά και της κόκκινης κάρτας στον ίδιο από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε ο Λάμπρος Χούτος, ο οποίος με δυνατό σουτ στο κέντρο της εστίας νίκησε τον Δασκαλάκη για το 1-0, στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης.
Δεν πέρασαν παρά πέντε λεπτά, όταν ο Εστογιανόφ σε μια ακόμα επέλασή του προς την περιοχή του Εργοτέλη από δεξιά, έσπασε την μπάλα στον Ρεκόμπα, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Δασκαλάκη, σε ένα γκολ που σηκώνει αρκετή κουβέντα καθώς ο Εστογιανόφ φαίνεται να παίρνει τη μπάλα από θέση οφσάιντ. Το δεύτερο τέρμα του Πανιωνίου, φαίνεται πως πείσμωσε τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη νωθρότητα των αντιπάλων τους, βγήκαν και πάλι στην επίθεση με στόχο να πετύχουν το τέρμα που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι έχασαν σε ένα δίλεπτο ισάριθμες ευκαιρίες με τον Ορφανό, με τον Κρέσιτς να κρατά με τις αποκρούσεις του, την ομάδα όρθια, ενώ ακόμα και στο 35ο λεπτό, όταν ο Ογκουνσότο πρόλαβε την έξοδο του Κροάτη και τον πλάσαρε ψιλοκρεμαστά έστειλε την μπάλα άουτ.
Δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Μανιάτης προσπάθησε να βρει με μακρινή μπαλιά τον Κουμορτζί, ο μέσος από την Γκάνα θέλησε να νικήσει με πλασέ στην κίνηση τον Δασκαλάκη, όμως ο κήπερ του Εργοτέλη έδιωξε σε κόρνερ με εκπληκτική επέμβαση. Αν και κατώτερος του αναμενομένου, ο Πανιώνιος πήγε προηγούμενος με 2-0 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σαφώς βελτιωμένοι στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα κατάφεραν να φτάσουν κοντά σε ένα ακόμα τέρμα, όταν στο 59' μια ακόμα σέντρα του Εστογιάνοφ βρήκε τον Χούτο, η κεφαλιά του οποίου όμως πέρασε άουτ. Ένα σουτ του Ογκουνσότο από μακριά στο 60' σταμάτησε στο δοκάρι του Κρέσιτς, όμως δευτερόλεπτα αργότερα, σε αντεπίθεση για τον Πανιώνιο, ο Εστογιανόφ ξεπέρασε με απίστευτη ενέργεια τον προσωπικό του αντίπαλο, πάσαρε στον Ρεκόμπα, ο οποίος αφού εξουδετέρωσε με προσποίηση τον Δασκαλάκη σε κενό τέρμα, έγραψε το 3-0.
Στο 75', σε μια σέντρα από αριστερά η μπάλα κόντραρε στο χέρι του Μαϊστόροβιτς με τον διαιτητή να καταλογίζει την "εσχάτη των ποινών" και τον Γραμμόζη να ευστοχεί από τα 11 βήματα για το 3-1, την ώρα που ο Μαϊστόροβιτς αποβαλλόταν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που τον αφήνει εκτός για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι, δεν πρόλαβαν ούτε να σκεφτούν πως θα μπορούσαν να ξαναμπούν με αξιώσεις στο παιχνίδι καθώς στην αμέσως επόμενη φάση, ο Εστογιάνοφ με συστημένη μπαλιά, βρήκε τον Λάμπρο Χούτο, ο οποίος με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Δασκαλάκη για το 4-1.
Με τον Εστογιάνοφ να περνά εκτός αγώνα αφήνοντας τη θέση του στον Σκούφαλη, ώστε να ξεκουραστεί ενόψει ΠΑΟ, ο Πανιώνιος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να ψάχνει για ακόμα περισσότερα τέρματα, κάτι που κατάφερε να πετύχει στο 84ο λεπτό. H εκτέλεση φάουλ από τον Ρεκόμπα βρήκε τον Κουτσόπουλο, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, επιχείρησε το συρτό σουτ αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στα πόδια του Κουμορτζί που από πλεονεκτική θέση δεν αστόχησε πετυχαίνοντας το 5-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γραμμόζης ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αυτή τη φορά από άψογη εκτέλεση φάουλ έγραψε το 5-2.

Ντάριο Κρέσιτς, Γιάννης Κοντοές, Γιάννης Μανιάτης, Βαγγέλης Κουτσόπουλος, Μπενάρντ Κουμορτζί, Γρηγόρης Μάκος, Ιβιτσα Μαϊστόροβιτς, Λάμπρος Χούτος (77' Ματίας Λάνγκαμπ), Φαμπιάν Εστογιάνοφ (80' Μανώλης Σκούφαλης), Αλβαρο Ρεκόμπα, Γκονσάγκα Αντερσον (69' Μίχαελ Ντελούρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: