ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Ο "μαέστρος" της Νέας Σμύρνης

H φανέλα με το νούμερο 9 είχε την τιμητική της ήδη στην εξέδρα καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ήδη είχαν σπεύσει να την αγοράσουν από την μπουτίκ της ομάδας, αλλά είχε έρθει η ώρα να κάνει την εμφάνιση της και στον αγωνιστικό χώρο.
Το γήπεδο της Νέας Σμύρνης με τον κόσμο να δίνει βροντερό "παρών" από νωρίς, είχε φορέσει τα γιορτινά του.

Η στιγμή που περίμεναν με ανυπομονησία οι φίλοι του Πανιωνίου για να δουν τον Αλβάρο Ρεκόμπα με την "κυανέρυθρη" φανέλα είχε φτάσει και ο Ουρουγουανός σούπερ-σταρ από την ώρα της προθέρμανσης άκουσε το όνομα του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας, πολλές φορές.

Ο 32χρονος άσος λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Ντάκου στο παιχνίδι με τον Άρη, γύρισε προς την εξέδρα και με ένα χειροκρότημα έσπευσε να ευχαριστήσει τον κόσμο, δείχνοντας έτοιμος να τον αποζημιώσει με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άρης μπορεί με ένα γκολ από τα αποδυτήρια να έφερε τα πάνω-κάτω.

Ο Ρεκόμπα όσο κυλούσαν τα λεπτά έβρισκε τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο και τα πρώτα δείγματα γραφής της τεράστιας κλάσης του, ήρθαν στο 15΄. Με μία εξαιρετική ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή, ο "Κινέζος" γύρισε το σώμα του και με αριστερό σουτ, ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Οι φίλοι του Πανιωνίου ενθουσιασμένοι παρότι η ομάδα τους βρισκόταν πίσω στο σκορ, έδειχναν να μην χάνουν την αισιοδοξία τους και περίμεναν υπομονετικά για την ώρα που η ομάδα τους θα έκανε την αντεπίθεση της.

Η παρουσία από μόνη της, ενός ποδοσφαιριστή, τέτοιου επιπέδου ήταν ικανή για να εμπνέει σιγουριά. Ο Ρεκόμπα είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή και στο 37΄υπενθύμισε σε όλους την ικανότητα του να βγάζει μαγικές μπαλιές, βγάζοντας από μακρινή απόσταση μόνο του τον Εστογιάνοφ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Άλλωστε ο Έβαλντ Λίνεν είχε μιλήσει γι΄αυτό το γεγονός, αναφέροντας ότι ο πρώην άσος της Ίντερ, μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του εκτός όλων των άλλων και την τελική πάσα για το γκολ. Δύο ενέργειες από μόνες τους ήταν ικανές για να αποδείξουν ότι ο Ουρουγουανός μπορεί να κάνει την διαφορά.

Στην επανάληψη ο Ρεκόμπα όμως είχε αποφασίσει να βάλει την υπογραφή του στην "κυανέρυθρη" αντεπίθεση. Στο 65΄με την εκτέλεση κόρνερ, επέτρεψε στον Μανιάτη να βρει δίχτυα από κοντά για την ισοφάριση που ξεσήκωσε τον κόσμο στις εξέδρες.

Για να έρθει η στιγμή του 77' όταν ο Ουρουγουανός με μία εκπληκτική μπαλιά, έδωσε τη δυνατότητα στον Άντερσον πολύ απλά να βρεθεί απέναντι στον Κέλεμεν και να πλασάρει εύστοχα.H σιγουριά του άλλωστε για το γεγονός πως η μπάλα θα κατέληγε στα αντίπαλα δίχτυα, φανερώθηκε από το ότι σήκωσε τα χέρια ψηλά και πανηγύρισε όταν αυτή έφτασε στον συμπαίκτη του.

Η πρώτη παράσταση του Αλβάρο Ρεκόμπα ήταν μοναδική λοιπόν και έκανε τους φίλους του Πανιωνίου να αποχωρήσουν με το χαμόγελο στα χείλη από το γήπεδο. Με το καλημέρα ο Ουρουγουανός άσος φανέρωσε τα δείγματα του πλούσιου ταλέντου του και σίγουρα η παρουσία τέτοιων ποδοσφαιριστών είναι πολύτιμη και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκτός όμως από τον Ρεκόμπα, τα φώτα έπεσαν και στο άλλο νέο πρόσωπο του Πανιωνίου το οποίο επίσης άφησε μεγάλες υποσχέσεις.

Ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ αν και αρχικά ήταν εκτός αποστολής καθώς υπέστη τράβηγμα στην προπόνηση της Πέμπτης, τελικά ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και ο Έβαλντ Λίνεν αποφάσισε να τον ξεκινήσει στην ενδεκάδα.

Ο Ουρουγουανός δεξιός χαφ δεν άργησε να δείξει επίσης ότι αποτελεί ένα εξαιρετικά ποιοτικό παίκτη που θα βοηθήσει πολύ τον Ιστορικό. Διαθέτοντας τεχνική, ταχύτητα αλλά και εξαιρετική σέντρα, ο Εστογιάνοφ συνέβαλε επίσης σημαντικά στο πρώτο εντός έδρας τρίποντο του Πανιωνίου.

Η κίνηση του άλλωστε στο δεύτερο γκολ της ομάδας να γυρίσει στην άμυνα και να κλέψει την μπάλα από αντίπαλο του, ώστε στη συνέχεια ο Ρεκόμπα να σερβίρει το γκολ στον Άντερσον ήταν ενδεικτική του πάθους με το οποίο αγωνίστηκε, παρότι μάλιστα από πλευράς φυσικής κατάστασης δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

Ο 26χρονος μέσοεπιθετικός μαζί με τον Ρεκόμπα, έδειξαν ότι μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω και ανεβάζουν ποιοτικά τον Πανιώνιο. Δύο μετεγγραφές που μπορεί να ήρθαν.... καθυστερημένα αλλά όπως φαίνεται έχουν να προσφέρουν σπουδαίες ποδοσφαριστές παραστάσεις στους φίλους του Ιστορικού αλλά και γενικότερα το Ελληνικό κοινό.

Πηγη: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: