ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Συνέντευξη Αλβαρο Ρεκόμπα

«Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι ντέρμπι. Πρέπει να δείξουμε πως ο Πανιώνιος είναι μια μεγάλη ομάδα και ΘΕΛΩ να ζήσουμε έντονα τα δύο επόμενα παιχνίδια..»

Ο σούπερ σταρ του Πανιωνίου μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για τις πρώτες εντυπώσεις του από την νέα του ομάδα και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρομοιάζει το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό σαν τα μεγάλα παιχνίδια που έζησε στο παρελθόν στην Ιταλία και πιστεύει πλέον πως ο Πανιώνιος έχει τα προσόντα να διεκδικήσει μια θέση στην κορυφή της βαθμολογίας ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ο Αλβάρο Ρεκόμπα από τις πρώτες του κινήσεις έδειξε πως θα είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στα γήπεδα της χώρας μας αλλά δεν θέλει να σκέφτεται τα όποια κέρδη της ομάδας του στο τέλος της σεζόν αφού κατά την άποψή του ο ίδιος και οι συμπαίκτες πρέπει να ζήσουν έντονα τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Περιμένει ανυπόμονα τον αγώνα του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη καλώντας τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να δει θέαμα υψηλής ποιότητας που πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει η ομάδα του.

** Αλβάρο, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από το Ελληνικό πρωτάθλημα κι από τη νέα σου ομάδα;

«Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι περίπου όπως το περίμενα και ίσως κάπως πιο ποιοτικό. Διαθέτει μεγάλη ένταση και δύναμη. Δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη ομάδα. Το εύκολο ή το δύσκολο παιχνίδι το κάνεις από μόνος σου μέσα στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις ομάδες που δείχνουν πως έχουν τη διάθεση και τα προσόντα να πρωταγωνιστήσουν. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.. Ήξερα γι’ αυτές τις ομάδες πριν ακόμα έρθω στην Ελλάδα. Τώρα όμως βλέπω και το πώς είμαστε εμείς στον Πανιώνιο, και πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τους αντιμετωπίσουμε και να τους νικήσουμε.. Κατά την άποψή μου ο Πανιώνιος έχει είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και καλή οργάνωση. Είναι μέσα στο μυαλό μας να πιστέψουμε το πόσα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε. Διαθέτουμε πάθος, δύναμη και προπάντων ποιότητα κι αυτά εμένα μου αρέσουν γιατί με εκφράζουν σαν ποδοσφαιριστή..»

** Το Σάββατο έχετε μπροστά σας ένα σημαντικό παιχνίδι, αυτό με τον Παναθηναϊκό. Ποιά είναι η άποψή σου για αυτές τις αναμετρήσεις; Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε σαν ένα ντέρμπι;

«Να σας πω.. Εγώ ήξερα πως εδώ στην Ελλάδα τα μεγάλα ντέρμπι, είναι αυτά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Όπως δηλαδή λένε στην Ιταλία για τις αναμετρήσεις της Μίλαν με την Ίντερ. Απλά τώρα διαπιστώνω πως ποιοτικά έχει και ο Πανιώνιος τη δυνατότητα να παίξει και να νικήσει αυτές τις ομάδες στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως για να κερδίσεις έναν τέτοιο αγώνα, όπως αυτός του Σαββάτου δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να σκεφτείς. Σε ένα μεγάλο ντέρμπι πρέπει πρώτα απ’ όλα να μπεις στο πνεύμα του αγώνα. Έτσι το βλέπω τώρα έχοντας βιώσει παρόμοιες καταστάσεις όπως οι αγώνες Μιλαν – Ίντερ στο καμπιονάτο. Να είσαι αποφασισμένος να τον ζήσεις και να τον διεκδικήσεις. Μόνον έτσι μπορείς να έχει τύχη. Είμαστε μια καλή ομάδα και εάν μπούμε με σκοπό να απολαύσουμε και να ζήσουμε έντονα την κάθε στιγμή του αγώνα θα έχουμε και μεγάλες πιθανότητες να τον κερδίσουμε…»

** Υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορεί να διαμορφώσουν την έκβαση του συγκεκριμένου αγώνα;

«Όχι ιδιαίτερα πράγματα, πέραν από το πάθος και τη διάθεση που θα δείξει η κάθε ομάδα για να κερδίσει ένα μεγάλο ντέρμπι. Εμείς παίζουμε στο γήπεδό μας. Προερχόμαστε από δύο σημαντικές νίκες όπου παίξαμε και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις νίκες γιατί μ’ αυτές τα ψυχολογικά οφέλη είναι περισσότερα από τα βαθμολογικά. Παίζουμε στο γήπεδό μας και ο κόσμος μας που θέλω να έρθει και να μας βοηθήσει, θα είναι μια σημαντική βοήθεια για εμάς. Ο κόσμος είναι σημαντικός παράγοντας στην πορεία του κάθε αγώνα γιατί εμείς οι παίκτες θέλουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα για να νιώθουμε πιο καλά και να έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο ως ομάδα αλλά και ο καθένας προσωπικά. Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα σε αυτό το παιχνίδι. Η κάθε ομάδα έχει διάφορα πλεονεκτήματα που καλείται να αξιοποιήσει για να πάρει αυτό που θέλει. Εμείς εάν αξιοποιήσουμε τα δικά μας θα τα καταφέρουμε..»

** Ποιες είναι οι φετινές βλέψεις του Πανιωνίου έτσι όπως εσύ έχεις δει τις δυνατότητες της ομάδας;

« Πραγματικά ο Πανιώνιος έχει παίκτες υψηλού επιπέδου. Παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και αυτό είναι που θέλει ο κάθε ποδοσφαιριστής αλλά και το κάθε μέλος σε μια ομάδα. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες σαν σύνολο. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες σε όλες τις γραμμές. Στην επίθεση, στη μεσαία γραμμή αλλά και στην άμυνα όπου βλέπω πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους συμπαίκτες μου καθώς και εκεί διαθέτουμε εξαιρετικούς παίκτες. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι. Εκτιμώ πως ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που μπορεί να έχει μεγάλες βλέψεις. ΘΕΛΩ να διεκδικήσουμε μια θέση προς το Τσάμπιονς Λιγκ, να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στο θεσμό του κυπέλλου ή τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε την έξοδό μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της ερχόμενης περιόδου. Όλα είναι θέμα δουλειάς και διάρκειας που θα έχουμε στην καλή μας απόδοση καθώς έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και πάρα πολλά σημαντικά παιχνίδια..»

** Ο Αλβάρο Ρεκόμπα με τι θα είναι ικανοποιημένος στη φετινή σεζόν από τη νέα του ομάδα;

«Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι πολλά πράγματα για το μέλλον. Τόσα χρόνια έχω μάθει και μου αρέσει να ζω ξεχωριστά την κάθε στιγμή μέσα στο γήπεδο. Το τι θα κερδίσω εγώ και ο Πανιώνιος στο τέλος της χρονιάς θα το δούμε τότε. Τώρα σκέφτομαι τι είναι αυτό που πρέπει να κάνω εγώ και οι συμπαίκτες μου στο επόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν κρύβω πως τα δύο επόμενα παιχνίδια, αυτό του Σαββάτου και το επόμενο με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη είναι για μένα παιχνίδια που τα περιμένω πως και πως γιατί ΘΕΛΩ να τα ζήσουμε έντονα εγώ και όλη η ομάδα, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας..»

Δεν υπάρχουν σχόλια: