ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Ολοι στον Ελληνικό, δίπλα στην ομάδα μπάσκετ

Ο Πανιώνιος υποδέχεται την Τετάρτη (20:45) την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη 2η αγωνιστική των ομίλων της Ευθρωλίγκας. Οι παίκτες του Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς έχουν αποδείξει ότι σε κάθε ματς δίνουν τη ψυχή τους και πρέπει αύριο το Ελληνικό να γεμίσει γιατί η ομάδα μας αξίζει τη θιερμή συμπαράσταση όλων των Πανιώνιων.

Ο προπονητής της ομάδας Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς και ο αμερικανός γκαρντ Ααρον Μάιλς μίλησαν στο επίσημο site της ομάδας www.panioniosbc.gr για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την προσεχή Τετάρτη στο γήπεδο του Ελληνικού.

ΑΛΕΚΣΑΝΤΑΡ ΤΡΙΦΟΥΝΟΒΙΤΣ (προπονητής): "Ο αγώνας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι από όλες τις απόψεις ιστορικός για τον Πανιώνιο On Telecoms αφού θα είναι ο πρώτος μας εντός έδρας για την Ευρωλίγκα, μία καλή ευκαιρία για τους φιλάθλους μας να δουν την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Η ΤΣΣΚΑ είναι με μία λέξη μία από τις καλύτερες ομάδες της τελευταίας δεκαετίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ομάδα με άριστη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα που και φέτος είναι από τις πιο δυνατές και φυσικά φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο. Ο στόχος μας είναι συγκεκριμένος. Να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και να μείνουμε μέσα στο ματς περισσότερο, αν μη τι άλλο, από το ματς με τη Ρεάλ στην πρεμιέρα όπου τα φάουλ βασικών παικτών και η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων λόγω τραυματισμών δεν μας το επέτρεψαν όσο θέλαμε και είχαμε σχεδιάσει. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κυνηγήσουμε αυτό που από πολλούς θεωρείται θαύμα, να νικήσουμε δηλαδή την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Πεινάμε για διάκριση αλλά για να την πετύχουμε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και μαχητικοί και στα 40 λεπτά του αγώνα".

ΑΑΡΟΝ ΜΑΙΛΣ (μπασκετμπολίστας): "Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μία σπουδαία ομάδα με πολύπειρους παίκτες και σπουδαίο προπονητή που παίζει πάντα στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Η δική μας ομάδα όμως είναι εξίσου δυνατή και καλή με εξαιρετικό προπονητή και υψηλούς στόχους. Στον αγώνα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης πρώτος μας στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να μάθουμε από τα λάθη μας στα τρία πρωτα ματς της σεζόν και να συναγωνιστούμε τον αντίπαλό μας. Η ΤΣΣΚΑ διαθέτει πληθώρα σπουδαίων παικτών όπως ο Χόλντεν, ο Λάνγκτον, ο Σμόντις αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε έναν παίκτη αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλό μας ως σύνολο. Είχα παίξει εναντίον της ΤΣΣΚΑ πριν δύο χρόνια με την Ορτέζ και την είχαμε κερδίσει. Το μυστικό για να τους νικήσουμε είναι να μην τους φοβηθούμε. Κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε όπως και ο Πανιώνιος. Πρέπει να παίξουμε δυνατά στην άμυνα, να έχουμε αυτοπεποίθηση και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν".


Η προϊστορία των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Απόλυτα θετική είναι η παράδοση του Πανιώνιος On Telecoms στις αναμετρήσεις του με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο παρελθόν των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Οι κυανέρυθροι μετράνε δύο εντός έδρας νίκες επί της «ομάδας του στρατού» σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια που θα μείνουν χαραγμένα στην ιστορία για πολλά-πολλά χρόνια. Αξίζει, δε, να σημειωθεί, ότι από τους πέντε αντιπάλους (ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Παρτιζάν, Εφες Πίλσεν, Μιλάνο) του Πανιώνιος On Telecoms τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, η μόνη ομάδα επί της οποίας οι κυανέρυθροι έχουν πετύχει κάποια ευρωπαϊκή νίκη στο παρελθόν είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 1989-1990 για το Κύπελλο Κόρατς και στο πλαίσιο των προημιτελικών της διοργάνωσης. Τότε, και πιο συγκεκριμένα στις 22 Φεβρουαρίου 1990 οι κυανέρυθροι του Βλάντο Τζούροβιτς υποδέχθηκαν στο κλειστό της Νέας Σμύρνης την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (με τον θρύλο Σεργκέι Μπέλοβ στον πάγκο της) για το πρώτο ματς των προημιτελικών. Μέσα σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα ο Πανιώνιος είχε πάρει μία ιστορική νίκη με 107-85 αγγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φ.Χριστοδούλου 23, Μπένατσεκ 22, Γάσπαρης 26, Χάτσον 27, Χρ.Χριστοδούλου, Λινάρδος 4, Μπάλις 5, Χουγκάζ
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Τκατσένκο 10, Ταρακάνοβ 10, Μπερεζνόι 17, Γκορίν 11, Λοπάτοβ 13, Ποπόβ 11, Γκούσεβ 11, Μελέσκιν, Ρετζόβ 2


Όμως ο υπερβολικός ενθουσιασμός «κόστισε» στη ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα αφού η ΤΣΣΚΑ πήρε τη νίκη με νταμπλ-σκορ (106-53) στην πιο βαριά ευρωπαϊκή ήττα στην ιστορία του Πανιώνιου.

Η δεύτερη νίκη

Σχεδόν επτά χρόνια αργότερα, στις 19 Σεπτεμβρίου 1996 ο Πανιώνιος υποδέχθηκε ξανά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο γήπεδο της Γλυφάδας, στον πρώτο, ιστορικό αγώνα της ομάδας στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οι κυανέρυθροι πήραν εκ νέου τη νίκη με 72-67, μία από τις τέσσερις που έκαναν τότε στη διοργάνωση.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φ.Χριστοδούλου 7, Μποσγανάς 12, Πετσάρσκι, Ουίγκινς 16, Καλαϊτζής 9, Γκάτλιν 2, Κικίλιας 3, Χάμινκ 17, Γέλιτς 6
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ουέμπ 11, Μοργκούνοβ 5, Πανόβ 19, Κουντέλιν 8, Κορνέεβ 5, Μπαζάρεβιτς 2, Γκουτόροβ 4, Αβλέεβ 4, Νταινέκο 9

Δεν υπάρχουν σχόλια: