ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Δεν άντεξε ο Πανιώνιος στη Μαδρίτη

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση δείχνοντας διαβασμένος και έτοιμος να δυσκολέψει τη Ρεάλ μέσα στο σπίτι της. Οι "κυανέρυθροι" δεν άφησαν τους γηπεδούχους να τους παρασύρουν στον δικό τους ρυθμό και με επιθετική αιχμή τον Γκόραν Νίκολιτς κατά διαστήματα ήταν μπροστά στο σκορ. Στη δεύτερη περίοδο οι Ισπανοί προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ρυθμό και βρίσκοντας επιθετικές λύσεις με τους Χόσλεϊ και Ρέγες πήραν το προβάδισμα. Οι παίκτες του Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς παρέμειναν συγκεντρωμένοι και στο 14' με καλάθι του Κένταλ πέρασαν μπροστά με 29-28. Από κει και πέρα η Ρεάλ... πάτησε γκάζι και με ένα επιμέρους σκορ 16-4 έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων για πρώτη φορά (44-33), αφού σε εκείνο το σημείο οι "κυανέρυθροι" πήγαιναν σε λανθασμένες επιλογές. Οι Ισπανοί πήγαν στο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα (44-37), όμως ο Πανιώνιος έδειχνε διατεθειμένος να παλέψει, κάτι όμως που δεν το έκανε πράξη στη συνέχεια της αναμέτρησης. Μονόλογος για τη Ρεάλ Στην επανάληψη η Ρεάλ Μαδρίτης θέλησε να βάλει τέλος στις ελπίδες του Πανιώνιου και το κατάφερε αφού οι "κυανέρυθροι" ξεκίνησαν νωθρά. Οι Ισπανοί είχαν πολυφωνία στην επίθεση με συνέπεια στο 26' να προηγηθούν με 16 πόντους διαφορά (55-39), έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Τζερεμάια Μάσεϊ. Η ισπανική ομάδα είχε καταφέρει να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό, κάτι το οποίο δεν ήθελαν να γίνει οι "κυανέρυθροι" που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το παιχνίδι έδειχνε να ξεφεύγει καθώς οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κάνουν λάθη τα οποία δεν έμεναν ανεκμετάλλευτα από τους παίκτες του Πλάθα. Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τη Ρεάλ να συντηρεί μία σημαντική διαφορά και να κάνει επίδειξη δύναμης στην πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
Τα δεκάλεπτα: 26-21, 44-37, 67-52, 87-66
Πανιώνιος (Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 4, Τσβέτκοβιτς 5, Γεωργαλής 12(2), Καλαμπόκης 5(1), Μάιλς 8, Ραΐτσεβιτς 2, Κένταλ 10, Γιαννούλης 4, Κανονίδης, Νίκολιτς 12(2), Μπάξτερ 4.

Δηλώσεις Τριφούνοβιτς
"Μας σκότωσε το ότι μας έλλειπε ένας σημαντικός παικτης από το ροτέισον της ομάδας, ο Ιβάν Ζορόσκι. Μας έλλειψε όχι μόνο στο συγκεκριμένο ματς αλλά και στις προπονήσεις πριν από αυτό. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αντέξουμε στην ποιότητα του μπάσκετ της Ρεάλ. Πιστεύω ότι στη συνέχεια της διοργάνωσης θα παρουσιαστούμε καλύτεροι αρχής γενομένης από το ματς με τη Ρεάλ. Μέχρι τότε έχουμε όμως μία εβδομάδα, προς το παρόν το ενδιαφέρον μας στρέφεται στον αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος με την ΑΕΚ την Κυριακή και αυτό το ματς σκεφτόμαστε ήδη".
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του και ο Γιάννης Γεωργαλής ο οποίος έκανε και αυτός λόγο για καλύτερη παρουσία της ομάδας στη συνέχεια.
"Πήραμε ένα γερό μάθημα από τη Ρεάλ. Μας έδειξε ότι σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να χαλαρώνεις ούτε μισό λεπτό. Δυστυχώς χάσαμε τα ριμπάουντ και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχαμε συγκέντρωση. Το μόνο θετικό από το ματς είναι πως για 18 λεπτά δείξαμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε ομάδες αυτού του επιπέδου. Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα παρουσιαστούμε καλύτεροι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: