ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 6 Μαρτίου 2007

Γιάννης Μανιάτης: "Η ομάδα μου βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι"

Ένας ακόμη εκπρόσωπος της νέας γενιάς παικτών του Ελληνικού ποδοσφαίρου πρωταγωνιστεί στην φετινή πορεία του Πανιωνίου. Ο 19χρονος Γιάννης Μανιάτης, μιλά αποκλειστικά στο www.tim.gr για τις επιτυχημένες εμφανίσεις της ομάδας του, την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον Πανιώνιο αναφερόμενος στην συνολική προσφορά του πρωτεργάτη της ομάδας, Γερμανού προπονητή Εβαλντ Λίνεν. Για τον ίδιο υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες στο παρών και το μέλλον του Πανιωνίου, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει τις προσωπικές του φιλοδοξίες τόσο με την φανέλα του Πανιωνίου όσο και σαν στέλεχος της εθνικής μας ομάδων των Ελπίδων.Ο Γιάννης Μανιάτης ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από τον Ηνίοχο Λιβαδειάς. Κατόπιν πήγε στην Αράχοβα και από το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής κατηγορίας τον απέκτησε ο Πανιώνιος, πριν από2,5 χρόνια κατόπιν υπόδειξης των παλιών "άσσων" της ομάδας Γιώργος Δέδες και Στάθης Χάϊτας.
** Γιάννη, μετά τη μεγάλη νίκη στο Αιγάλεω ο Πανιώνιος σκέφτεται πλέον τη συμμετοχή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ;
"Όχι ακόμη. Έχει ακόμη δρόμο το πρωτάθλημα και εμάς αυτός που μας ενδιαφέρει πλέον είναι το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Ιωνικό στη Νέα Σμύρνη. Ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτε κι αυτό το ξέρουμε πολύ καλά. Είναι γεγονός πως από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζουμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, όμως δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο σ αυτό. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει.."
** Περίμενες πως λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος η ομάδα σου θα διεκδικούσε με αξιώσεις μια θέση για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις;
" Δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη αυτό που έχει κάνει φέτος ο Πανιώνιος. Είχαμε από την αρχή μια καλή πορεία. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα σε διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες καθώς όλοι είναι στο πλευρό μας. Ήρθαν φέτος αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα και ειδικά οι ξένοι παίκτες για τους οποίους απαιτείται σε κάθε περίπτωση κάποιος χρόνος προσαρμογής. Όλα όμως έγιναν όπως έπρεπε και αυτό μας "βγήκε". Μάλιστα ήμασταν και κάπως άτυχοι στον πρώτο γύρο καθώς παίζαμε καλά. Κάναμε αυτά που έλεγε ο προπονητής μας αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε αποτελέσματα. Όμως με την πάροδο του χρόνου ήρθαν και αυτά.."
** Τι αντιπροσωπεύει για σένα η παρουσία του κ. Λίνεν στον πάγκο της ομάδας;
"Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και ένας πολύ καλός άνθρωπος. Από τη πρώτη στιγμή έδειξε πως μας εμπιστεύεται και δίνει ευκαιρίες σε όλα τα νέα παιδιά της ομάδας. Έχει κερδίσει από πολύ νωρίς το σεβασμό και τη συμπάθειά μας καθώς υπολογίζει τα πάντα μέσα στην ομάδα. Γι αυτόν δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Υπάρχει η καλή και σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα.."
** Το μυστικό της επιτυχίας είναι μόνο ο προπονητής στο Πανιώνιο ή μήπως υπάρχουν κι άλλα πράγματα που άλλαξαν προς το καλύτερο;
"Οπωσδήποτε έχουν αλλάξει αρκετά φέτος στον Πανιώνιο και όχι μόνον οργανωτικά με την έλευση της νέας διοίκησης. Στο γήπεδό μας υπάρχει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα από τον κόσμο μας που μας έδειξε την αγάπη του από το ξεκίνημα της χρονιάς. Σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο η επιστροφή των οργανωμένων φιλάθλων στις εξέδρες μιας και υπήρξαν στο παρελθόν κάποια προβλήματα με την προηγούμενη διοίκηση αλλά τώρα όλα πάνε μια χαρά κι αυτό το εισπράττουμε εμείς οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο αφού αυτές οι συνθήκες είναι ιδανικές για να κυνηγήσουμε τους στόχους μας.."
** Πως βλέπετε την εξέλιξη του πρωταθλήματος, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα;
" Είναι ίσως το πιο δύσκολο των τελευταίων χρόνων. Πάρα πολύ δυνατό και απρόβλεπτο έτσι όπως είναι τα πράγματα στη βαθμολογία κι αυτό αφορά έναν μεγάλο αριθμό ομάδων που βρίσκονται στην διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ αλλά και πολύ κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Βλέπουμε πως για όλες τις ομάδες είναι πολύ δύσκολα. Με δύο συνεχόμενες νίκες πάς για την Ευρώπη και με δύο συνεχόμενες ήττες παλεύεις για τη σωτηρία σου γι αυτό και απαιτείται προσοχή και διάρκεια σε κάθε ομάδα. Τα πάντα, πιστεύω θα κριθούν ως την τελευταία αγωνιστική.."
** Ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς το ποδοσφαιριστών στη χώρα μας, τι μπορούμε να περιμένουμε από εσάς στο παρών και το μέλλον..
"Φέτος βλέπουμε πως όλες οι ομάδες δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά. Ακόμη και ομάδες που κάνουν παραδοσιακά πρωταθλητισμό, όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, ρίχνουν μεγάλο βάρος στους νεαρούς παίκτες και αυτό εφαρμόζεται σε μια πολύ μεγάλη κλίμακα καθώς πιστεύω πως σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν ταλέντα που περιμένουν την ευκαιρία για να δείξουν την αξία τους και πρέπει όλοι να τους εμπιστεύονται.."
** Οι δικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι πλέον, μετά και το όσα έχουν συμβεί στη φετινή σεζόν;
"Απλά, κοιτάζω να δουλεύω κάθε μέρα για να βελτιώνομαι. Μαζί με την ομάδα κερδίζει σε απόδοση και ο κάθε παίκτης ξεχωριστά. Γίνεται μια πολύ καλή δουλειά στο Πανιώνιο και εγώ δε θα αφήσω αυτή την μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη. ΘΕΛΩ να παίξουμε στην επόμενη σεζόν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ διότι πιστεύω πως το αξίζουμε. Θα είναι για τον καθένα ξεχωριστά αλλά και για το σύλλογο μια επιβράβευση των προσπαθειών μας. Μετέχω και στην εθνική ομάδα των Ελπίδων όπου υπάρχει μια φουρνιά πολύ καλών νέων παικτών απ όπου μπορεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο να κερδίσει βάθος χρόνου. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπου μετέχουμε σε έναν καλό όμιλο..".

Πηγή: www.tim.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: