ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 12 Μαρτίου 2007

Περπέρογλου: "Θέλω τρόπαιο..."

Την Τετάρτη ο Πανιώνιος αγωνίζεται στην Ισπανία με τη Τζιρόνα και ενδεχόμενη νίκη θα τον φέρει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Eurocup. Η πρόκληση είναι μεγάλη και ο Στράτος Περπέρογλου μιλώντας στο Sportnet δηλώνει ότι οι «κυανέρυθροι» είναι πανέτοιμοι να τη δεχτούν και να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης! Ο 23χρονος φόργουορντ, μάλιστα, στο δίλημμα ευρωπαϊκό τρόπαιο ή τετράδα στην Α1, απαντά ασυζητητί: «Τρόπαιο»!
Ο Δραμινός άσος με... οδηγό τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του Πανιωνίου κόντρα στη Τζιρόνα, στα οποία η ελληνική ομάδα έδειξε εξαιρετικά καλό πρόσωπο, τόσο στην Ισπανία όπου ηττήθηκε με 76-68, όσο και στο Ελληνικό, όπου επικράτησε με 82-69, τονίζει ότι το συγκρότημα του Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν είναι ανίκητο: «Είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να γίνουν. Σίγουρα η Τζιρόνα είναι το φαβορί, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε, θα τα δώσουμε όλα και πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να προκριθούμε. Και στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία δείξαμε ότι δεν τους φοβηθήκαμε, παίξαμε δυνατά και η νίκη μας εδώ όπως ήρθε, μας δίνει άλλη ψυχολογία. Καταλάβαμε ότι η Τζιρόνα δεν είναι ανίκητη και ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό από αυτή τη σειρά των αγώνων».
Όσο για το δίλημμα, κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, ή υλοποίηση των στόχων του Πανιωνίου στην Ελλάδα, ο Περπέρογλου είναι σαφής και τοποθετείται υπέρ της... κούπας: «Η κατάκτηση του τροπαίου είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Στην Ελλάδα ο στόχος είναι η τετράδα. Προσωπικά εγώ θα διάλεγα το τρόπαιο, γιατί είναι ιδιαίτερη στιγμή για κάθε αθλητή και όνειρο κάθε παίκτη που αγωνίζεται σε μια ομάδα». Βέβαια, η καλή πορεία εκτός συνόρων, έχει και αντίκτυπο στην προσπάθεια των «κυανέρυθρων» εντός συνόρων, αλλά η κατάσταση είναι αναστρέψιμη όπως εξηγεί ο ταλαντούχος φόργουορντ: «Σίγουρα μας έχουν κοστίσει λίγο αυτοί οι παράλληλοι αγώνες στις δύο διοργανώσεις, γιατί είχαμε και τραυματισμούς, είναι και η κόπωση. Από κει και πέρα όμως, πιστεύω ότι έχουμε την ποιότητα σαν ομάδα να αντεπεξέλθουμε και παρότι έχουμε χάσει λίγο έδαφος στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι αργά και θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Για τον 23χρονο άσο του Πανιωνίου έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται διάφορα σενάρια που σύντομα θα δούμε αν ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας ή όχι... Για παράδειγμα όταν του αναφέραμε ότι κυκλοφορεί μια φήμη για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αντέδρασε κάπως έτσι: «Σοβαρά; (γέλια) Δεν το ήξερα, αλήθεια!», για να συνεχίσει σε πιο σοβαρό ύφος: «Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης του Πανιωνίου και αποκλειστικά και μόνο με ενδιαφέρει τι θα κάνει η ομάδα μου και η εκπλήρωση των στόχων της».Ο Στράτος Περπέρογλου έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ευρωπαϊκή πορεία του Πανιωνίου μέχρι στιγμής και η στατιστική δε λέει ψέμματα. Στους 14 αγώνες που έχει δώσει η ελληνική ομάδα μέχρι στιγμής, έχει παίξει κατά μέσο όρο 28,1 λεπτά με πολύ καλά ποσοστά: 47,9%δ., 32,6%τρ., 88,5%β., 3,3ριμπ., 2,2ασ., 1,5κλ.

Πηγη: www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: