ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 9 Μαρτίου 2007

Στην εξέδρα ο κύριος Ενσαλίβα, στην εξέδρα...

Μετά από τόσα δημοσιεύματα, βάσει των οποίων πολλοί βασικοί παίκτες του Πανιώνιου θα μεταγραφούν, το καλοκαίρι, σε «μεγάλες» ομάδες, είμαστε αναγκασμένοι πλέον να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας για το πώς έχει η πραγματικότητα:
Σε ότι αφορά τον Νίκο Σπυρόπουλο: H διοίκηση του Πανιωνίου δε θα σταθεί εμπόδιο στην τυχόν επιθυμία του παίκτη να μεταγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, με κάθε ειλικρίνεια, ότι όχι μόνο δεν έχουμε συμφωνήσει (επίσημα ή ανεπίσημα, άμεσα ή έμμεσα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο) για τη μεταγραφή του παίκτη σε Ελληνική ομάδα, αλλά ούτε καν έχουμε μπει σε οποιαδήποτε απολύτως διαπραγμάτευση. Είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ εκδήλωσε ενδιαφέρον λίγο μετά το μεταξύ μας παιχνίδι του α' γύρου, αλλά δεν επιτρέψαμε καν να μας πουν το ποσό που προσφέρουν. Είναι επίσης γεγονός ότι δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον άλλος σύλλογος.
Σε ότι αφορά τον Ταμ Ενσαλίβα: Το συμβόλαιο του παίκτη (που κανονικά λήγει το 2009) πράγματι περιέχει μια ρήτρα κατά την οποία ο παίκτης μπορεί, στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, να «εξαγοράσει» το συμβόλαιό του (δηλαδή να μείνει ελεύθερος), αντί του ποσού των 400.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη ρήτρα αποτελεί ένα από τα σοβαρά λάθη που κάναμε αναλαμβάνοντας την τύχη της ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι, με μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και μεγάλη απειρία. Καταλάβαμε το λάθος μας σχετικά νωρίς και από τον Οκτώβριο του 2006 προσπαθούμε να το διορθώσουμε, ξεκινώντας διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο με τον παίκτη (με αύξηση των αποδοχών του και βεβαίως αλλαγή ή απαλοιφή της εν λόγω ρήτρας - τουλάχιστον για την Ελλάδα). Αν και μέχρι πρόσφατα το περιβάλλον του παίκτη μας έδινε να καταλάβουμε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν σε καλό δρόμο, πριν λίγες ημέρες (και κατόπιν των αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων ότι έχει υπογράψει στην ΑΕΚ) ο παίκτης μας γνωστοποίησε ότι πλέον δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει τους όρους του συμβολαίου του (έναντι οποιουδήποτε τιμήματος). Ως εκ τούτου, δυστυχώς, θεωρούμε πλέον ότι ίσως να βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων, ότι τα δημοσιεύματα ενδεχομένως αληθεύουν και ότι ο παίκτης έχει αποφασίσει να εξαγοράσει το συμβόλαιό του, με τη λήξη του πρωταθλήματος, χωρίς να αναζητήσει τη συγκατάθεση του Πανιωνίου.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ δυσάρεστη, τόσο επειδή η αξία του παίκτη πιστεύουμε πως είναι πολύ μεγαλύτερη, όσο και γιατί ενισχύεται αντίπαλος μας με έναν από τους καλύτερους μας παίκτες. Επίσης, η χρονική στιγμή της εξέλιξης αυτής είναι ιδιαίτερα «ατυχής», καθώς το πρωτάθλημα είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη. Σεβόμαστε όλες τις ελληνικές ομάδες, περιλαμβανομένων και των «μεγάλων», αλλά ο Πανιώνιος που εμείς φανταζόμαστε δεν είναι το φυτώριο αυτών των ομάδων.
Ο κύριος Λίνεν είναι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει κατά πόσο ο παίκτης έχει επηρεαστεί από τις παραπάνω εξελίξεις, εάν εξακολουθεί να αποτελεί κομμάτι της ομάδας, και εάν δύναται εφεξής να προσφέρει στην ομάδα όπως έκανε μέχρι τώρα.
Καταλαβαίνουμε και συμμεριζόμαστε την πίκρα που νιώθει ο κόσμος μας και αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη σαν διοίκηση.
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το λάθος αυτό δε θα ξαναγίνει. Από το υπάρχον δυναμικό, αντίστοιχη ρήτρα υπάρχει μόνο στο συμβόλαιο ενός μη βασικού ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει πολύ λίγες συμμετοχές την φετινή αγωνιστική περίοδο.
Τέλος, πιστεύουμε στο «ουδείς αναντικατάστατος» και ότι όπως αναδείξαμε την πραγματική αξία του Ταμ, θα μπορέσουμε να το επαναλάβουμε στο μέλλον με άλλους ποδοσφαιριστές.

Πηγή: www.pgss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: