ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007

Συνέντευξη Γρηγόρη Μάκου

Ξέρετε πολλούς παίκτες που στα 20 τους χρόνια έχουν ήδη 71 συμμετοχές στην Α’ Εθνικής; Μην ταλαιπωρείστε άδικα, ελάχιστοι είναι. Και ένας από αυτούς παίζει στον Πανιώνιο, την ομάδα που παραδοσιακά αναδεικνύει νέους ποδοσφαιριστές και «γεμίζει» με αυτούς τις μικρές Εθνικές ομάδες. Ο Γρηγόρης Μάκος είναι αναντικατάστατο μέλος του Πανιωνίου του Εβαλντ Λίνεν σε ηλικία 20 ετών και 2 μηνών. Ο νεαρός αμυντικός χαφ μίλησε στο Contra.gr τόσο για την ομάδα όσο και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
Γρηγόρη, καλός ο βαθμός στη Ξάνθη. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι;
«Ηταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι αν αναλογιστεί κανείς το αήττητο σερί της Ξάνθης στα Πηγάδια. Είχαν σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες και δοκάρια αλλά εμείς νομίζω ότι κρατήσαμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας και είχαμε τον έλεγχο. Μετά το γκολ του Γουνδουλάκη θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλο γκολ έτσι ώστε να σπάσουμε και το αήττητο».
Τι άλλαξε στα τελευταία ματς; Ο Πανιώνιος παρουσιάζεται πολύ πιο αποτελεσματικός.

«Σίγουρα, φαίνεται η δουλειά που κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Είχαμε πρόβλημα στο γκολ αλλά και σε αυτό το θέμα βρήκαμε ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια. Η φιλοσοφία μας ήταν να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ακόμα και όταν ήμασταν πολύ χαμηλότερο στη βαθμολογία. Τώρα μπορούμε να μιλάμε και για Ευρώπη. Το πρωτάθλημα όμως είναι πολύ ρευστό, γίνονται σε κάθε αγωνιστική εκπλήξεις, ακόμα και στα ματς των μεγάλων. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί».
Είσαι χρόνια στην ομάδα. Τι άλλαξε με την έλευση του Εβαλντ Λίνεν;
«Μας έκανε να παίζουμε για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μας. Εφερε βέβαια και πειθαρχία αλλά και χαβαλέ, όποτε βέβαια χρειάζεται στις προπονήσεις. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και το γουστάρουμε αυτό. Δεν είναι ότι παίζουμε γι’ αυτόν. Το κάνουμε και αυτό αλλά όπως σας είπα γουστάρουμε που παίζουμε καλό ποδόσφαιρο».
Αρα, η ομάδα έχει μέλλον και προοπτικές.
«Το πιστεύουμε αυτό. Στόχος μας του χρόνου είναι να παρουσιάσουμε μία ομάδα ακόμα καλύτερη, πιο ανταγωνιστική. Μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημά μας. Θα το καταφέρουμε όμως αν μείνουμε προσγειωμένοι και συνεχίσουμε τη δουλειά. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει».
Για το όνομά σου υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων. Η ομάδα σου όμως έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προτιμήσει να πουλήσει παίκτες στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα. Εσύ πως αντιμετωπίζεις όλη αυτή την κατάσταση;
«Πράγματι, έχουν γραφτεί πράγματα για μένα και τον Νίκο τον Σπυρόπουλο. Η προοπτική του εξωτερικού για έναν ποδοσφαιριστή της ηλικίας μου είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Αλλοι βέβαια λένε ότι είναι καλύτερα πριν πας έξω να περάσεις από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ. Υπάρχουν και παίκτες που δεν μπορούν να προσαρμοστούν έξω. Το καλύτερο είναι αυτό που έκανε ο Σαμαράς. Όμως πρέπει να πω ότι έχω συμβόλαιο, άρα τον πρώτο λόγο τον έχει η διοίκηση της ομάδας μου. Εδώ γίνεται μία πολύ καλή δουλειά έτσι και αλλιώς. Σίγουρα πάντως θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω μεταγραφή».

Πηγή: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: