ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

Στους εκπροσώπους του Τύπου εν όψει της συνάντησης με τον ΠΑΟΚ για την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ μίλησε ο τεχνικός της ομάδας μας Έβαλντ Λίνεν, που δήλωσε:

Τι περιμένει από τους παίκτες του στο ματς με τον ΠΑΟΚ;


Αυτό που πρέπει να αλλάξει στην ομάδα είναι η ισορροπία. Είχαμε για ένα διάστημα μία ισορροπημένη ομάδα που κυριαρχούσε. Μαζί αμυνόταν και ως ομάδα έβγαινε στην επίθεση. Έχουμε χάσει την ισορροπία και είναι κάτι που θέλω να αλλάξω άμεσα. Να μην έχω παίκτες που να αμύνομαι μόνο και άλλους που επιτίθενται. Στα ματς με Άρη και Εργοτέλη είχαμε πολλά κενά. Θα μπορούσαμε να είχαμε δεχτεί περισσότερα γκολ αλλά και να βάλουμε, αλλά αυτό δεν είναι το παιχνίδι που μας αρέσει. Πρέπει να πιέζουμε συνεχώς. Να μαρκάρουμε δημιουργώντας μικρούς χώρους, να διεκδικούμε την μπάλα και να βγαίνουμε στην επίθεση. Να αναγκάζουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Περιμένω από τον παίκτη που επιτίθεται όταν χάνει την μπάλα να γυρίζει να βοηθήσει ή να πάει κατευθείαν στον παίκτη με την μπάλα. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και μετράει η δουλειά των έντεκα. Όποιος δεν θέλει να ακολουθήσει αυτή την τακτική ή δεν έχει τη θέληση να το κάνει, δεν θα έχει θέση στην ομάδα.
Κατά πόσο επηρεάζουν την ισορροπία της ομάδας οι Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ και πως θα τις αλλάξει;

Με Παναθηναϊκό και Εργοτέλη αγωνιστήκαμε με τέσσερις επιθετικούς. Ξέραμε ότι μπορούν να δημιουργηθούν κάποια κενά. Αυτό δεν έχει να κάνει με τους δύο παίκτες, αλλά με την τακτική της ομάδας. Είναι φανταστικό να έχεις τέτοιους ποδοσφαιριστές που μπορούν να δημιουργήσουν ή να σημειώσουν γκολ. Όταν χάνετε μία μπάλα θα πρέπει ο επιθετικός να γυρίσει και να κυνηγήσει και με τους συμπαίκτες του να δημιουργήσει ένα αμυντικό μπλοκ. Είναι η νοοτροπία της άμυνας που θέλω να αλλάξω και αυτό θα το εφαρμόσω άμεσα.
Για το αν «χωράει» στην ομάδα κάποιος παίκτης με ελεύθερο ρόλο;
Πιθανόν ένας παίκτης σε μία καλή ομάδα να μπορεί να αγωνιστεί ως ελεύθερος. Αλλά όχι στις πολύ μεγάλες ομάδες και σε υψηλό επίπεδο. Αν δούμε το Τσάμπιονς Λιγκ, βλέπουμε ότι όλοι οι παίκτες δημιουργούν αμυντικό μπλοκ και αν έχει κάποιος παίκτης ελεύθερο ρόλο ίσως αυτό συμβαίνει για μικρό χρόνο. Μπορεί να είσαι τυχερός και να νικήσεις κάποιες ομάδες, όπως εμείς με τον Εργοτέλη, που αγωνιζόταν όμως και με παίκτη λιγότερο.

Πόσο επηρεάζει η απουσία του Κουμορτζί;


Για την ισορροπία της ομάδας η αγωνιστική του παρουσία είναι σημαντική όμως κάποιοι παίκτες επέστρεψαν, έχουμε επιλογές. Ο Μαϊστόροβιτς μπορεί να παίξει, όπως και ο Μανιάτης και να γίνει κάποια αλλαγή στην άμυνα, ενώ και ο Σιόβας βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Ξεκίνησε προπονήσεις και ο Νικολάου. Ωστόσο, προέρχεται από μακρά περίοδο απουσίας. Έχουμε την εμπειρία να διακρίνουμε ότι παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό τις πρώτες μέρες είναι φρέσκοι αλλά στο παιχνίδι ίσως δεν αποδώσει τα αναμενόμενα. Ίσως είναι νωρίς για να χρησιμοποιηθεί στην Τούμπα.

Για τον ΠΑΟΚ, πως θα περιορίσει Μπακαγιόκο και Μουσλίμοβιτς;


Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ σταθερή ομάδα. Σε οχτώ παιχνίδια πρωταθλήματος είναι αήττητος, έχει πολύ καλή άμυνα και λειτουργίες στο παιχνίδι του. Ο Μουσλίμοβιτς είναι από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος και ο Φερνάντο Σάντος έχει φτιάξει ένα δυνατό κράμα με νέους και παλιούς καλούς παίκτες. θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς και περιμένουμε το ματς. Ανυπομονούμε να παίξουμε σε τριάντα χιλιάδες κόσμο στην Τούμπα, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Τον έχουμε παρακολουθήσει σε πολλά παιχνίδια. Στα πρώτα έξι παιχνίδια αγωνιζόταν με έναν επιθετικό, στα τελευταία δύο παιχνίδια παίζει με δύο επιθετικούς. Εμείς θα παίξουμε το ποδόσφαιρό μας και πρέπει να έχουμε σωστή ισορροπία, όλοι να αμύνονται και να επιτίθενται. Πρέπει να δώσουμε το 150% και να παίξουμε όπως εμείς θέλουμε, όπως και αν αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ. Να αμυνόμαστε σαν μπλοκ και όταν έχουμε την μπάλα να παίξουμε με γρήγορες μπαλιές. Πρέπει να δουλέψουμε σαν σκυλιά.

Οι σκέψεις του για το αρχικό σχήμα;


Σκέφτομαι να κάνω κάποιες αλλαγές στην τακτική ή το σύστημα, με δεδομένη την απουσία του Κουμορτζί. Είναι κάτι που θα δούμε σήμερα και αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: