ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

"Πάνθηρας" ο Δήμος Ντικούδης

Μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία του έκανε ο Πανιώνιος On Telecoms που απέκτησε τον διεθνή φόργουορντ Δήμο Ντικούδη ο οποίος θα ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό της ομάδας. Ο Ντικούδης, ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους φόργουορντ με θητεία στο εξωτερικό, τίτλους και προσωπικές διακρίσεις έμεινε ελεύθερος από την ισπανική Βαλένθια και επέλεξε τους κυανέρυθρους ως επόμενο σταθμό της καριέρας του!

Ηττα-σοκ στα Τρίκαλα

Ηττα-σοκ για τον Πανιώνιο On Telecoms που έχασε 90-81 στα Τρίκαλα από τη νεοφώτιστη στην Α1 ομάδα που από την πλευρά της πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή σεζόν. Κάκιστη η εμφάνιση από τους κυανέρυθρους, η χειρότερη στη φετινή σεζόν, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο όταν και βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 14 πόντους διαφορά...

Το φιλμ του αγώνα

Το χειρότερο δεκάλεπτο έως τώρα στη σεζόν ήταν το πρώτο για τον Πανιώνιος On Telecoms αφού κανείς από τους παίκτες της ομάδας δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα. Μετά το αρχικό 6-4 η γηπεδούχος ομάδα των Τρικάλων πάτησε γκάζι και με όπλο την ευστοχία του (έκλεισε το δεκάλεπτο με 9/10 δίποντα και 2/3 τρίποντα) και σκόρερ τους Νικολαϊδη, Εϊβερι και Χαριτόπουλο άρχισε να ανεβάζει τη διαφορά.
Ετσι, το σκορ έγινε 17-8, 20-10 και 24-12 στο 8ο λεπτό. Οι κυανέρυθροι μείωσαν προς στιγμή με σερί 4-0 σε 24-16 όμως τα Τρίκαλα απάντησαν με δικό τους σερί 6-0 και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενα με τη μεγαλύτερη διαφορά των 14 πόντων (30-16)!
Οι φωνές του Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς στην ανάπαυλα ξύπνησαν τους κυανέρυθρους που έστω και καθυστερημένα έπαιξαν πολύ καλή άμυνα. Κατάφεραν έτσι να κρατήσουν για σχεδόν πέντε λεπτά τους γηπεδούχους δίχως πόντο μειώνοντας σε 30-25 αρχικά με τον Τσβέτκοβιτς και στη συνέχεια με τους Ζορόσκι και Μπάξτερ. Η διαφορά έπεσε και στους 4 πόντους (35-31) με καλάθι του Τσβέτκοβιτς για να λήξει το ημίχρονο με σκορ 42-38 από βολές του εξαιρετικού Μπάξτερ (13 πόντοι και 7 ριμπάουντ) λίγο πριν το φινάλε.
Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Πανιωνιος On Telecoms συνεχίζοντας την πιεστική άμυνα και με τους Τσβέτκοβιτς, Κένταλ και Μπάξτερ να σκοράρουν αφού μείωσε στο καλάθι (46-44) και στον πόντο (47-46 με όμορφο καλάθι του Κένταλ) έφερε στο 24ο λεπτό το ματς στα ίσια (49-49) για πρωτη φορά. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δικό τους 5-0 σερί για το 54-49 και λίγο αργότερα ξέφυγαν ξανά με 6 πόντους (59-53) με καλάθι του Εϊβερι.
Ομως, παρά τις τρεις χαμένες βολές των Τσβέτκοβιτς και Μπάξτερ, οι κυανέρυθροι με γκολ-φάουλ του Μάιλς και καλάθι του Καλαμπόκη ισοφάρισαν στο 29ο λεπτό 61-61 για να λήξει το δεκάλεπτο με τα Τρίκαλα μπροστά στο σκορ με 66-63.
Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου τα Τρίκαλα με δύο απανωτά τρίποντα ανέβασαν τη διαφορά στους 6 πόντους (72-66) λίγο αργότερα (35ο λεπτό) στους 7 (74-67) και μετά στους 10 (77-67) με τρίποντο του Παπαχρήστου τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε.
Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος αφού τα Τρίκαλα με τον Εϊβερι κατάφερε να ελέγχει το σκορ και να πάρει τελικά τη νίκη με 90-81.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ξανθόπουλος 3, Τσβέτκοβιτς 24 (3), Ζορόσκι 7 (1), Γεωργαλής, Μπάξτερ 20, Καλαμπόκης 9 (1), Μάιλς 10 (1), Ραίτσεβιτς, Κένταλ 7 (1), Γιαννούλης 1

Δηλώσεις Τριφούνοβιτρς

Ο προπονητής της ομάδας Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: "Χάσαμε δίκαια αφού δεν κάναμε τίποτα απ' όσα είχαμε σχεδιάσει πριν το ματς. Δεν μπορώ να πω ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Ισως υπερεκτιμήσαμε τις δικές μας δυνατότητες. Παίξαμε κόντρα σε μία καλή ομάδα που είχε αλλαγή προπονητή άρα και αλλαγή ψυχολογίας, έπαιξε σε μία καυτή έδρα και νίκησε δίκαια. Η ομάδα μου είχε ένα τραγικό πρώτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να κυνηγάμε στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Καταφέραμε βέβαια να φέρουμε δύο φορές το ματς στα ίσια, όμως σε εκείνο το σημείο χάσαμε πολλά και καθοριστικά ριμπάουντ. Ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι σε αυτό τον τομέα, στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Αυτό μας οδήγησε στο να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας και κατ' επέκταση τον αγώνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: