ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Αληθεια ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ειναι ενας αθλητικος συλλογος....αλλα ειναι ομως μονο αυτο?

Του Majorball
(από το panionios.net)

Αληθεια ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ειναι ενας αθλητικος συλλογος....αλλα ειναι ομως μονο αυτο?
(Απο λεξικο Παπυρος Larousse Britanica : Πανιωνιος =
1. αυτος που ανηκει η αναφερεται σε όλους τους Ίωνες.
2. πανιώνιον – ιερό άλσος στους πρόποδες του όρους Μυκάλη στην Ιωνία,στο οποίο υπήρχε και ναός του Ελικωνίου Ποσειδώνος,όπου συνερχόταν το συνέδριο των πληρεξουσίων των 12 Ιωνικών πόλεων.
3. Πανιώνιος αθλητικός σύλλογος.

Δεν χρειαζεται μεσα απο το post να επαναλάβω τα ιδια γνωστά ιστορικά στους περισσότερους θέλω να πιστεύω.Παρολαυτά κάποια χαρακτηριστικά των οπαδών αλλα κ των ευρύτερα υποστηρικτών αυτού του συλλόγου παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τον βασηλιά όλων των σπορ που για την πλειοψηφία είναι το ποδόσφαιρο. Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν έναν κάτοικο αυτής της χώρας να επιλέξει τον Πανιώνιο για ομάδα της καρδιάς του? Πως εκφράζεται κατά καιρούς αυτή η σχέση? Ποιο είναι το προφίλ όλων αυτών που έχουν τη συγκεκριμένη οπαδική στάση?

Οπαδισμός – φιλοσοφία – ηθική

Καταρχάς το 1ο ερώτημα είναι αν μπορεί να νοηθεί η σχέση μας με την ομάδα μας ως ενσυνείδητη σχέση με ένα σύστημα αξιών ή αν, αντίθετα, αυτή η σχέση αναπτύσσεται ασυνείδητα, μέσω εντυπωμένων αναμνήσεων και συσχετισμών και άρα στερείται ηθικής αξίας ή σημασίας.Προσωπικά διαφωνώ με όλους τους θεωρητικούς αυτούς που διατείνονται ότι ο οπαδισμός δεν έχει ηθικές διαστάσεις ακριβώς εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει προκαθορισμένο ηθικό περιεχόμενο.Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο στις εφηβικές ηλικίες κ αυτό όχι απόλυτα.

Τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιον να δηλώνει Πανιώνιος? Είναι μόνο κάποιες παιδικές εικόνες κ αναμνήσεις? Είναι μόνο η κατάσταση ότι για καποια στιγμή έτυχε να ζήσει κάποιος στην πόλη-συνοικία που φιλοξενεί τον συγκεκριμένο σύλλογο? Είναι η πληθώρα των διακρίσεων - τίτλων? (!!!????) Είναι οι ενθύμιση κάποιων προγονικών ιστοριών? Είναι οι ήδη διαπροσωπικές διαμορφωμένες σχέσεις του με άτομα που τυγχάνει να έχουν κ αυτοί την ίδια επιλογή? Είναι μια στάση ζωής στην ενσυνείδητη διαφοροποιηση κάποιων στην επιβαλλόμενη ομοιογένεια των επικρατούντων επιλογών?

Τελικα τι στο διάβολο είναι αυτό το κωλοσωματείο που λέγεται ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ?

Δεν είναι Σκόντα Ξάνθη(ομάδα προκάτ) ,δεν είναι Λάρισα (έχει μια πόλη από πίσω) αλλά και δεν μπορεί να γίνει ποτέ παναθηναικός, ολυμπιακός,άεκ,πάοκ (εθνικός πολιτικός κρατισμός). Και μεταξύ μας δεν θα ήθελα ποτέ να γίνουμε κάτι από τα παραπάνω γιατί έτσι θα χανόταν η μαγεία. Η μαγεία που έκανε 13 χιλιάδες κόσμου να σηκωθεί από το σπίτι του να ξεθάψει κάτι κυανέρυθρο κ να έρθει να δει από κοντά το Πανιώνιος – Πράσινος Τραπεζιακός. (Και προσέξτε το 13 χιλιάδες για τα ελλαδικά δεδομένα της συγκεκριμένης υποκοινωνίας αλλά κ για τα δεδομένα του ελλαδικού υπο-ποδοσφαίρου)

Τι ήταν αυτό το μαγικό που προσέλκυσε αυτές τις 13 χιλιάδες να κατακλείσουν μια συνοικία κ ένα γήπεδο ολόκληρο. Κ μιλάμε για μαγεμένους από όλη τη ελλάδα από την Μακεδονία,την Πελλοπόνησο,τα νησιά του αιγαίου αλλά κ από σημεία του εξωτερικού.

Κάποιοι είπαν ότι ίσως ήταν καμουφλαρισμένοι τραπεζιακοί. Οκ εντάξει πόσοι 500,1000,1500 άντε 2000?? Οι υπόλοιποι τι ήταν τελικά? Γιατί ήρθαν στην τελική?

Τι ήταν αυτό το μαγικό που τους μάγεψε,τι ήταν αυτό που έκανε έναν 70χρονο δίπλα μου στο γκολ της ομάδας να πανηγυρίσει σαν να σηκώσαμε το πρτωταθλητριών?


Το άλλοθι μπορεί κ είναι φυσικά η παρουσία ενός μεγάλου λατίνου ποδοσφαιριστή,είναι ενός νέου ανθρώπου που τόλμησε να μπει στο λάκο με την μούργα αλλά στην ουσία .....

Αυτό το μαγικό που έκανε όλους αυτούς να έρθουν δίπλα μας στις εξέδρες είναι αυτό το anti-status quo που βγάζει ο σύλλογος. Είναι αυτός ο κοντός που εμφανίζεται εκεί που δεν τον σπέρνουν.

Είναι <<ο μικρός>> ο <<αδύναμος>> αυτός που δεν απαιτεί τρόπαια αλλά χώρο να υπάρξει με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Κ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Είναι αυτό που θα ήθελαν να κάνουν στις προσωπικές τους ζωές αλλά δεν μπορούν....αλλά όλοι αυτοί με την παρουσία τους το δήλωσαν.....ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΤΟ - ΓΚΡΕΜΙΣΤΟ ΤΟ Κ ΥΣΤΕΡΑ ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ.

Υ.Γ οχι φωτια δεν τους βαλαμε αλλα μετα κ το δικο μας διπλο στη γερμανια ανακτηθηκαν κ οι ισορροπίες..όλα καλά..την επομενη φορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: