ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

O Ράφικ Τζιμπούρ μιλάει στο www.wind.com.gr

ΡΑΦΙΚ ΤΖΙΜΠΟΥΡ: «Χρειαζόμασταν πάρα πολύ τη νίκη στον αγώνα με την ΑΕΚ και γι' αυτό την πήραμε. ΘΕΛΩ να έχει μια καλή συνέχεια η προσπάθειά μας διότι την αξίζουμε..» Ο Αλγερινός επιθετικός του Πανιωνίου μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για την πολύ μεγάλη νίκη των «κυανέρυθρων» στο Ολυμπιακό στάδιο επί της ΑΕΚ εξηγώντας το μυστικό της επιτυχίας. Χαρακτηρίζει νίκη - κλειδί σε ότι αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος ελπίζοντας πως ο ίδιος και η ομάδα του θα κρατήσουν τα θετικά στοιχεία από αυτή την εμφάνιση. Θεωρεί πως το πολύ δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί, με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη δεν θα έχει καμιά σχέση με ότι αντιμετώπισε η ομάδα του απέναντι στην Ένωση. Ο Τζιμπούρ πιστεύει πως ο Λάμπρος Χούτος είναι ένας πολύ σπουδαίος επιθετικός με μεγάλες εμπειρίες που μπορεί να τις μεταφέρει στην ομάδα του Πανιωνίου και να συνθέσει μαζί του ένα ιδανικό δίδυμο. Ο Αλγερινός άσσος ελπίζει πως ο Πανιώνιος θα ικανοποιήσει με τα επιτεύγματά του στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος τους φιλάθλους μιας και αυτοί με τη στάση τους στις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές στάθηκαν επάξια στο πλευρό της ομάδας.

** Ραφίκ, υπάρχει μυστικό της επιτυχίας σε αυτό που κατάφερε την περασμένη Κυριακή η ομάδα σου στο Ολυμπιακό στάδιο;

«Έπαιξαν ρόλο δύο πράγματα. Κατ' αρχήν η μεγάλη μας θέληση για μια τέτοια νίκη εφόσον φέτος έχουμε δείξει πως η ομάδα του Πανιωνίου έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και αξίζουμε πολλά περισσότερα. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα αλλά έκανε λάθος να παίξει ανοιχτά απέναντί μας. Εμείς ακολουθήσαμε πολύ έξυπνη τακτική και με τις πολύ καλές αντεπιθέσεις χτυπήσαμε εκεί που έπρεπε και όταν έπρεπε. Πήραμε δίκαια τη νίκη και ελπίζω να κρατήσουμε στη συνέχεια το πνεύμα του νικητή. Να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και προπάντων στις μεγάλες δυνατότητες αυτής της ομάδας..»

** Αυτή η νίκη σήμαινε κάτι ιδιαίτερο για σένα; Πως πιστεύεις πως μπορεί ο Πανιώνιος να την εκμεταλλευτεί ενόψει του δύσκολου αγώνα που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη;

«Όχι.. Δεν μπορώ να πω πως ήταν για μένα κάτι το πολύ σημαντικό. Έχω μάθει να βλέπω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με άλλο μάτι. Εξάλλου ο κάθε αγώνας έχει τις ιδιαιτερότητές του. Όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί, ειδικά από εδώ και πέρα όπου οφείλουμε να πάρουμε τους βαθμούς για να λέμε πως καταφέραμε κάτι.. Είδαμε το τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι στην έδρα μας με την Καλαμαριά όπου νικήσαμε στο τέλος επειδή το πιστέψαμε σε ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει κιόλας. Όμως δείξαμε το πόσο θέλουμε τη νίκη. Δεν πρέπει πάντως να συγκρίνουμε τον αγώνα που έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο με αυτό που έρχεται. Η ΑΕΚ έπαιζε στην έδρα της και ξέραμε πως θα παίξει ανοιχτά. Ξέραμε πως θα κάνει κάτι τέτοιο και γι αυτό προετοιμαστήκαμε ανάλογα με πολύ καλά αποτελέσματα. Το μυστικό της επιτυχίας, άμα το δούμε από τεχνική άποψη, ήταν ο πολύ σωστός τρόπος των αντεπιθέσεών μας. Ο Ολυμπιακός δεν νομίζω πως θα έρθει να κάνει το ίδιο στο γήπεδό μας. Δεν περιμένω να βρούμε τόσους μεγάλους χώρους για να κάνουμε τις ιδανικές αντεπιθέσεις που είχαμε την περασμένη Κυριακή. Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του και παίζει ρόλο το πώς ετοιμάζεσαι γι αυτό. Εμείς κάνουμε μια καλή προετοιμασία και ελπίζω να καταφέρουμε τη νίκη. Το καλό είναι πως έχουμε πολύ καλή ψυχολογία κι αυτό μπορούμε να το αξιοποιήσουμε..»

** Στο Ολυμπιακό στάδιο έπαιξες μαζί με τον Χούτο στην επίθεση. Πως είδες αυτή τη συνεργασία;

«Ο Χούτος είναι ένας πολύ καλός παίκτης με μεγάλες εμπειρίες καθώς αγωνίστηκε σε μεγάλες ομάδες στην καριέρα του. Έχει μεγάλη ταχύτητα και ξέρει πολύ καλά να στέκεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Απέναντι στην ΑΕΚ κάναμε πολύ καλές αντεπιθέσεις και όλα πήγαν πάρα πολύ καλά. Όμως το θέμα είναι να παίζει καλά όλη η ομάδα. Δεν εξαρτάται από το ποιοι παίκτες είναι στην επίθεση ή ποιοι είναι στην άμυνα. Στο ποδόσφαιρο όλοι μας πρέπει να προσφέρουμε ανάλογα και νομίζω πως όταν όλη η ομάδα πάει καλά και εγώ, όπως και κάθε επιθετικός μπορεί να προσφέρει πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα..»


** Πως θέλει να ολοκληρωθεί η χρονιά για σένα και τον Πανιώνιο και πως σκέφτεσαι το μέλλον σου;


«Δεν θέλω να μιλάω για το μέλλον.. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να πάει καλά ο Πανιώνιος και να συνεχίσει με καλές εμφανίσεις και μια καλή πορεία ως το τέλος της σεζόν. Όλοι μας κρινόμαστε στο φινάλε από την πορεία της ομάδας. Εάν πάει καλά ο Πανιώνιος καλά θα έχει πάει και ο.. Τζιμπούρ καλά, κι εγώ έτσι ΘΕΛΩ να το βλέπω. Τίποτε άλλο δεν με ενδιαφέρει να σκέφτομαι. Βλέπετε πως και ο κόσμος της ομάδας μας έχει συμπαρασταθεί φέτος με μεγάλη αγάπη. Μας στήριξε και μας στηρίζει σε κάθε μας στιγμή. Ήταν και είναι δίπλα μας και στις μεγάλες χαρές αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, κι αυτό εγώ δεν μπορώ να μην το έχω κάθε στιγμή στο μυαλό μου. Είμαστε εδώ για να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και μ αρέσει να βλέπω τον κόσμο χαρούμενο στην εξέδρα..»

Δεν υπάρχουν σχόλια: