ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

"Κανένα σχόλιο. Δεν σχολιάζω τη φημολογία στον τύπο". Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Έβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον φέρουν ως υποψήφιο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της "Ενωσης".

Ο Γερμανός τεχνικός ρωτήθηκε για το αν μπορεί να υπάρξει επανάληψη της περίπτωσης του Ταμαντανί Ενσαλίβα που μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στους "κιτρινόμαυρους" και απάντησε: "Η περίπτωση του Ενσαλίβα ήταν πολύ διαφορετική. Εγώ είχα διαψεύσει πως θα πήγαινε στην ΑΕΚ γιατί δεν γνώριζα πως υπήρχε ρήτρα στο συμβόλαιό του. Από τη στιγμή που υπήρχε ρήτρα, η ΑΕΚ μπορούσε να την καταβάλει και να τον αποκτήσει. Είναι απλό το θέμα".

"Η ώρα της αλήθειας"

Ο τεχνικός του Πανιωνίου αναφερόμενος στο αγωνιστικό μέρος χαρακτήρισε καθοριστικά αναφορικά με τον στόχο της συμμετοχής στα πλέι οφ, τα δύο επόμενα παιχνίδια με την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ, λέγοντας: "Είναι η στιγμή της αλήθειας για εμάς. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό άλλα όταν αντιμετωπίζεις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, είναι παιχνίδια έξι βαθμών. Τα δύο αυτά ματς είναι η στιγμή της αλήθειας για το αν μπορούμε να πετύχουμε αυτό το στόχο".

"Πρέπει να επιτεθούμε"

Αναφορικά με τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην άμυνα ενόψει του αγώνα της Κυριακής με την Ξάνθη στα Πηγάδια, με τις απουσίες των τραυματιών Μπερτέ, Πλασκόνι και του τιμωρημένου Μανιάτη, ο Γερμανός προπονητής, τόνισε: "Αν δεν έχουμε αμυντικούς πρέπει να επιτεθούμε. Να την μπάλα στην κατοχή μας. Αν θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι με την Ξάνθη που είναι καλή ομάδα και έχει θετικά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό, πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Είναι θέμα όλης της ομάδας όπως τις τελευταίες εβδομάδες που τα πήγαμε καλύτερα, όλη η ομάδα και οι επιθετικοί. Αυτός είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που έχει καλούς επιθετικούς, όπως ο Λαμπριάκος, ο Ρατζίνσκι, ο Κιντάνα και ο Γκρζέλακ".

"Διαφορετική φιλοσοφία"

Ο Έβαλντ Λίνεν ακόμη έκανε λόγο για διαφορετική φιλοσοφία την φετινή σεζόν σε σχέση με πέρυσι,σχετικά με το γεγονός ότι ο Πανιώνιος πληρώνει τα λάθη στην άμυνα με γκολ. "Εξαρτάται από το μέγεθος των λαθών. Αν ο τερματοφύλακας δίνει την μπάλα στον αντίπαλο, όπως ο Κένινγκ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ή ο αμυντικός όπως ο Πλετς στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είναι μεγάλη λάθη. Επαναλαμβάνω όμως είχαμε πολλά ματς φέτος και έχουμε διαφορετική φιλοσοφία. Και πέρυσι γίνονταν λάθη αλλά γενικότερα αμυνόμασταν διαφορετικά, πιο στενά, αφήνοντας μικρότερους χώρους. Φέτος παίζουμε πιο επιθετικά, περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, δημιουργούμε ευκαιρίες και οι αντίπαλοι έχουν περισσότερους χώρους.Αυτή είναι η διαφορά ποιυ δεχόμαστε φέτος περισσότερα γκολ. Αν είχαμε αποφύγει 6-7 λάθη που δεχθήκαμε γκολ, τώρα θα ήμασταν στην τέταρτη θέση".

"Τώρα είναι αθώος ο Τζιμπούρ"

Τέλος σχετικά με την αθώωση του Ράφικ Τζιμπούρ από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, παρότι τιμωρήθηκε πρωτόδικα με μία αγωνιστική και έχασε τον αγώνα με τη Λάρισα, ο Έβαλντ Λίνεν, είπε:"Τώρα είναι αθώος; Να παίξουμε ξανά με τη Λάρισα, τότε. Το θεωρώ γελοίο. Είναι μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, γιατί δεν είχα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω απέναντι στη Λάρισα έναν παίκτη μου, ο οποίος μετά αθωώθηκε. Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή από την αρμόδια αρχή και δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο Κοβάσεβιτς δεν τιμωρήθηκε, η ποινή ενός ποδοσφαιριστή μειώθηκε από τις πέντε αγωνιστικές σε μία και τελικά μόνο ο δικό μας παίκτης εξέτισε την ποινή του χωρίς να πρέπει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: