ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Επέστρεψε ο Τζιμπούρ, επέστρεψαν οι νίκες!

Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο, που επικράτησε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1, του Εργοτέλη. Με τη νίκη τους οι «κυανέρυθροι» βρίσκονται μια «ανάσα» απ’ τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ηγέτης (και σκόρερ...) για μια ακόμη φορά ο γαλλοαλγερινός Ράφικ Τζιμπούρ που με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση απέδειξε ότι είναι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής που έχει στη διάθεσή τυο ο Εβαλντ Λίνεν. Ο Τζιμπούρ έκανε τα πάντα. Σκόραρε, οργάνωσε και γενικά ήταν ο κορυφαίος των «κυανέρυθρων».
Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και γινόταν επικίνδυνος αναπτυσσόμενος από τα πλάγια. Στο 15΄ ο συνήθης ύποπτους Ράφικ Τζιμπούρ ήταν αποδέκτης της συνεργασίας Γουνδουλάκη και Χούτου και με πλασέ μέσα απ’ την περιοχή έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Στο 40΄ μετά από όμορφη μπαλιά του Σκούφαλη ο Λάμπρος Χούτος με πλάσε διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων που πήγαν στ’ αποδυτήρια με σαφέστατο προβάδισμα βάσει σκορ και εικόνας.
Στο Β’ ημίχρονο ο Εργοτέλης προσπάθησε να «απαντήσει». Ετσι ο Νίκος Καραγεωργίου έριξε στη «μάχη» τους Μπουντιμίρ και Τζούνιορ, δημιουργώντας μαζί με τον πρώτο και τους Ογκουνσότο, Βακουφτσή επιθετική «τριπλέτα» ρισκάροντας αναγκαστικά για να έρθει το γκολ.
Στο 62΄ ο Μπερτέ αποχώρησε καθώς υπέστη θλάση στον προσαγωγό (θα απουσιάσει περίπου 2 εβδομάδες...), με τον Πλασκόνι να παίρνει τη θέση του. Στο 85΄ ο Ογκουνσότο νίκησε αυτή τη φορά τον Κρέσιτς μειώνοντας σε 2-1, όμως μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν μπόρεσε η ομάδα του να απειλήσει για την ισοφάριση. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο κ. Χαραλαμπίδης δεν έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Δασκαλάκη που έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής, τιμωρώντας τον με κίτρινη κάρτα.

Ευχαριστημένος ο Λίνεν

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο Εβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου. «Είμαστε ικανοποιημένοι που νικήσαμε μετά από δυο ήττες», ανέφερε ο Γερμανός προπονητής που στη συνέχεια δήλωσε: «Ηταν σημαντικό για μας που επέστρεψε ο Τζιμπούρ και έτσι απέκτησε στήριγμα ο Χούτος. Κάτι που φάνηκε και στο πρώτο γκολ της ομάδας. Ηταν ένα δύσκολο ματς για μας καθώς όλη περίμεναν τη νίκη του Πανιωνίου. Ομως ο Εργοτέλης παίζει τις τελευταίες του ευκαιρίες για την παραμονή, αλλά τα παιδιά τα κατάφεραν καλά. Μπήκαμε με σωστή νοοτροπία στον αγώνα. Ηταν πολύ σημαντικό για μας που σκοράραμε νωρίς, καθώς δεν επιτρέψαμε στον Εργοτέλη να παίξει με αντεπιθέσεις. Το δεύτερο γκολ μας έδωσε ηρεμία, καθώς πήγαμε στα αποδυτήρια με προβάδισμα. Στη συνέχεια είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά στο 86ο κάναμε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να δεχθούμε γκολ και να έχουμε αγωνία στα τελευταία λεπτά. Αυτό δε χρειαζόταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: