ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Που πας ρε Πανιώνιε;

Πόσες «εκπλήξεις» μπορεί να αντέξει το πρωτάθλημα της Super league; Πόσο... «αγγλικό» μπορεί να γίνει; Την περασμένη αγωνιστική ο Πανιώνιος νίκησε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με 3-2, ενώ στο Καυτατζόγλειο ο Απόλλων Καλαμαριάς επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού. Το... «αγγλικό» πρωτάθλημα δεν κράτησε ούτε μια εβδομάδα. Την Παρασκευή ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα Απόλλωνα Καλαμαριάς – Ολυμπιακού, ενώ στη Νέα Σμύρνη ο Παμπορίδης επανέφερε στη.... τάξη τον... «θρασύ» Πανιώνιο!

Με συνοπτικές διαδικασίες και πριν συμπληρωθούν 30 λεπτά ματς οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 0-2 και οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες. Και αν στο 5ο λεπτό ο Μπερτέ με τον Ντιαβαρά έκαναν δώρο στον Κοβάσεβιτς τη μπάλα ο οποίος σκόραρε και άνοιξε το σκορ, στο 27ο ο Παμπορίδης από την... σέντρα όπου βρισκόταν έδωσε χωρίς κανένα δισταγμό πέναλτι όταν ο Μπερτέ έκανε τάκλιν στον Τζόρτζεβιτς (ο οποίος ελέγχεται για τον τρόπο που πήρε τη μπάλα από τον Ντιαβαρά). Φυσικά ο αρχηγός των φιλοξενουμένων έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παμπορίδης από τη σέντρα (σχεδόν) έδωσε την εσχάτη των ποινών και απέβαλε τον Μπερτέ. Ο Τζόρτζεβιτς έχει εκτελέσει ένα... καράβι πέναλτι δεν ήταν δυνατόν να αστοχήσει και έκανε το 0-2. Εκεί το ματς τελείωσε. Τι κι’ αν οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι παρ’ ότι αγωνιζόντουσαν με 10 παίκτες; Τι κι’ αν στο 35ο ο Αντζας δεν βρήκε τι μπάλα στη προσπάθεια του Φερνάντεζ μέσα στη περιοχή; Σημασία έχει ότι το «ματσάκι» είχε «τελειώσει» από το 27ο λεπτό. Τα υπόλοιπα ήταν τυπική διαδικασία. Είπαμε του πήγαινε πολύ του Πανιωνίου που σήκωσε κεφάλι. Ας επιστρέψει στην... «σκληρή» πραγματικότητα. Στο Β’ ημίχρονο ο Κοβάσεβιτς στο 53ο και ο Νούνιες στο 81ο διαμόρφωσαν το τελικό 0-4 υπέρ των φιλοξενουμένων. Α ναι ο κύριος Παμπορίδης απέβαλε τον Αντζα, με δεύτερη κίτρινη, όταν το σκορ ήταν 0-4...

Λίνεν: «Δεν ήταν πέναλτι...»

«Για μένα δεν υπάρχει πέναλτι καθώς ο Μπερτέ βρίσκει τη μπάλα. Από τη δική μου οπτική γωνία ο παίκτης μου δεν κάνει παράβαση. Ομως ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και απέβαλε τον Μπερτέ. Δεν καταλαβαίνω τους κανόνες. Είναι διπλή τιμωρία να σου σφυρίζει πέναλτι και αποβολή». Με τα παραπάνω λόγια ο Εβαλντ Λίνεν τοποθετήθηκε στην επίμαχη φάση του 27ου λεπτού που έκρινε κατά πολύ την εξέλιξη του αγώνα. Στη συνέχει ο προπονητής του Πανιωνίου ανέφερε: «Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου. Γιατί αν και χάναμε 0-2 και παίζαμε με μείον έναν παίκτη, παίξαμε μπάλα με καρδιά και ψυχή. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις καλό ποδόσφαιρο όταν είσαι με 10 παίκτες απέναντι στον Ολυμπιακό. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Εμείς κάναμε κάποια λάθη και δεχθήκαμε γκολ, ιδιαίτερα στο πρώτο όπου οι δυο κεντρικοί αμυντικοί μας Παρ’ όλα αυτά στη συνέχεια παίξαμε καλά, χάσαμε ευκαιρίες με τον Φερνάντεζ, τον Τζιμπούρ. Αξίζαμε κάποιο γκολ, κάναμε προσπάθεια, αλλά δεν τα καταφέραμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: