ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Συνέντευξη Τύπου Εβαλντ Λίνεν

Στον επόμενο αντίπαλο του Πανιωνίου τη Λάρισα καθώς επίσης και στη κλήση σε απολογία του Ράφικ Τζιμπούρ στάθηκε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Έβαλντ Λίνεν.

Η Λάρισα διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα όπως είχα αναφέρει και νωρίτερα στο Πρωτάθλημα. Στο πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος δεν είχαν κερδίσει πολλούς αγώνες και ίσως τους επηρέασε η Ευρωπαϊκή τους συμμετοχή. Είναι αήττητη στο Αλκαζάρ για αυτό το λόγο προτείνω&να αγωνιστούμε στο Βόλο.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει δεχτεί 17 τέρματα σε 20 αγώνες. Αυτό δεν οφείλεται στην καλή απόδοση του τερματοφύλακα ή της αμυντικής γραμμής αλλά είναι δείγμα του ότι όλη η ομάδα αμύνεται σωστά. Δεν μπορείς να πεις ξεκάθαρα με τι σύστημα αγωνίζεται αφού αυτό παρουσιάζει αλλαγές μέσα στο παιχνίδι. Μπορεί να ξεκινήσει με 4-3-3 να αλλάξει σε 4-4-2 και στο τέλος να αγωνίζεται με 4-5-1. Διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Κλέιτον, ο Σαρμιέντο, ο Πάρας, ο Κυριακίδης και ο Αλεξανδρής. Σίγουρα η προσθήκες του χειμώνα θα την βοηθήσουν αλλά διέθετε ποδοσφαιριστές με ποιότητα στην επίθεση όπως οι Μπακαγιόκο, Καλαντζής και Κόζλει.

Για να είμαστε επιτυχημένοι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, προτεραιότητα μας είναι η αμυντική λειτουργία. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να βάλουμε γκολ αλλά πρέπει να προσέξουμε τα τέρματα που δεχόμαστε. Συνήθως μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση όπως αυτή με την ΑΕΚ, ξεχνάμε να παίζουμε άμυνα. Πρέπει να επενδύσουμε στην άμυνα από το πρώτο λεπτό στον αγώνα με την Λάρισα. Μπορεί στον αγώνα με την ΑΕΚ να κερδίσαμε 3-2 αλλά συνήθως αν δέχεσαι 2 τέρματα σε κάθε αγώνα δύσκολα κερδίζεις.

Αρνούμαι να μιλήσω για τον Ράφικ ως το «κακό παιδί». Στον Ράφικ έκανα παρατηρήσεις και του επέβαλα πρόστιμο για το μαρκάρισμα του στον Νούνιες. Δεν δέχομαι ότι σε άλλες περιπτώσεις αντέδρασε με τον ίδιο λάθος τρόπο. Παραδείγματος χάριν, στον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, σε μία διεκδίκηση κεφαλιάς χτύπησε τον Μουράφσκι. Έτσι συμβαίνει όμως στο ποδόσφαιρό. Αν πηδάς για να διεκδικήσεις μία κεφαλιά πρέπει να χρησιμοποιείς και τα χέρια. Αν συνδιεκδικητής της μπάλας, είναι πιο κοντός ή πηδήξει καθυστερημένα, υπάρχει η περίπτωση χτυπήματος.

Ο Ράφικ είναι επιθετικός και δέχεται σε κάθε αγώνα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, σε κάποιες περιπτώσεις και εσκεμμένα και αντιαθλητικά. Όμως ο διαιτητής είναι αρμόδιος να αποφασίσει αν πρέπει να τιμωρηθεί. Δεν μου αρέσει να βλέπω κακή συμπεριφορά από τους αντιπάλους μας πόσο μάλλον από τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου. Θέλω η ομάδα μου να έχει σωστή συμπεριφορά και να αξίζει την νίκη για να την κατακτήσει.

Αν η διοργανώτρια Αρχή του Πρωταθλήματος δέχεται το βίντεο του αγώνα ως αποδεικτικό στοιχείο, θα πρέπει αφενός να το εφαρμόσει από την αρχή του Πρωταθλήματος και όχι από τα μισά, αφετέρου δε για κάθε αγώνα. Πρέπει η στάση της να είναι δίκαια προς όλες τις ομάδες. Και την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε στην τηλεόραση ένα εσκεμμένο αντιαθλητικό φάουλ σε κάποιο αγώνα αλλά η Πειθαρχική επιτροπή δεν κάλεσε κανένα ποδοσφαιριστή σε απολογία, δεν καταλαβαίνω τι διαφορά υπάρχει τώρα; Αυτή είναι η θέση μου και η θέση της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: