ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Η συνέντευξη Τύπου του Εβαλντ Λίνεν

Στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου δεν ενδιαφέρει κανέναν και δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά τι αποτέλεσμα έφερε η ομάδα την προηγούμενη Κυριακή. Κερδίσαμε την ΑΕΚ, κατακτήσαμε 3 βαθμούς και αυτό είναι κάτι πολύ καλό που το είχαμε ανάγκη όμως δεν μπορεί να επηρεάσει τον επόμενο αγώνα που έχουμε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου έχουν κίνητρο να είναι επιτυχημένοι κάθε Κυριακή, 3 βαθμούς κερδίσαμε με αντίπαλο την ΑΕΚ όσους είχαμε κερδίσει και με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Θέλω όμως να αναφερθώ στην κριτική που είχε δεχτεί η ομάδα το τελευταίο διάστημα. Καμία ομάδα δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά και τέτοια κριτική ακόμα και όταν έκανε τα χειρότερα της παιχνίδια. Φέτος δώσαμε πολλούς αγώνες, είχαμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Συμπληρωματικά σε πολλούς αγώνες είχαμε σημαντικές απουσίες. Η συμπεριφορά κάποιων δεν ήταν σωστή ούτε προς τους ποδοσφαιριστές ούτε προς τον Σύλλογο, ούτε προς την διοίκηση.

Αφού κερδίσαμε την ΑΕΚ, ξαφνικά όλοι θέλουν να κερδίσουμε και τον Ολυμπιακό. Προφανώς οι φίλαθλοι νιώθουν χαρούμενοι για την νίκη στο ΟΑΚΑ όμως το να πανηγυρίζουν στις νίκες είναι το μόνο εύκολο. Η κάθε ομάδα χρειάζεται τους φιλάθλους της πρωτίστως στις δύσκολες στιγμές! Χρειαζόμαστε την υποστήριξη τους, να ξέρουμε ότι τους έχουμε δίπλα μας κάθε στιγμή ανεξάρτητα του αποτελέσματος.

Τι πρέπει να προσέξει ο Πανιώνιος την Κυριακή;

Πρέπει να δούμε με τι σύστημα θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Στον αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που αγωνίστηκε χωρίς τους Γκαλέτι και Λούα Λούα, έδειξε ότι είχε προβλήματα. Είναι ποδοσφαιριστές που δημιουργούν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, ξέρουν να τριπλάρουν, να φτιάχνουν παιχνίδι, να μοιράζουν ασσίστ.

Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε όπως στον αγώνα με την ΑΕΚ. Να έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία, να σταματήσουμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός γίνεται επικίνδυνος μέσα στην περιοχή με τον Κοβάσεβιτς αλλά και στις σέντρες από τα πλάγια. Στη κόντρα επίθεση έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πως αναμένεται να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός;

Θεωρώ πως σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ θα βρούμε μικρότερους χώρους. Οι πλάγιοι οπισθοφύλακες του Ολυμπιακού (σ.σ. Τοροσίδης, Πάντος) δεν προωθούνται όσο συχνά όσο ο Ράμος που σχεδόν σε κάθε επίθεση μετατρέπεται σε δεξιό μέσο. Πρέπει να κλείσουμε τους χώρους. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν την μπάλα «με τη μία» όπως οι Κοβάσεβιτς, Στολτίδης και Τζόρτζεβίτς. Ο Μπελούτσι κρατάει την μπάλα πιο πολύ στα πόδια του όμως έχει την τεχνική κατάρτιση να ξεμαρκαριστεί.

Έχουμε την δυνατότητα να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό γίνεται ευκολότερο αν κερδίζουμε την μπάλα νωρίς και την έχουμε στην κατοχή μας. Πρέπει να αμυνθούμε σωστά, να κλείσουμε τους χώρους στον αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: