ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Μαγική νύχτα στο Ελληνικό!

Νύχτα μαγική για τον Πανιώνιο On Telecoms που έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει για τη μεγάλη νίκη του επί της Παμέσα Βαλένθια με 70-59 στον πρώτο αγώνα της φάσης των "32" του ULEB Cup. Πλέον οι κυανέρυθροι έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση αφού στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης στην Ισπανία θα υπερασπιστούν τη διαφορά των 11 πόντων. Μέγα πάθος από τους παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς, φοβερή ατμόσφαιρα από τους μόλις 1.000 φίλους της ομάδας στο Ελληνικό.

Το φιλμ του αγώνα

Η καλή βραδιά φάνηκε από το ξεκίνημα για τον Πανιώνιο On Telecoms που μετά το αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο στο οποίο η Βαλένθια προηγήθηκε με 8-7 πάτησε γκάζι και... εξαφανίσθηκε από το πρόσωπο της ισπανικής ομάδας. Με πάθος και αστείρευτη ενέργεια στην άμυνα, εγκλόβισε την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη την οποία κράτησε για πάνω από επτά αγωνιστικά λεπτά δίχως πόντο. Μπάξτερ και Κένταλ κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια, ο Γιαννούλης στο ξεκίνημα και οι Ζορόσκι και Νιούλεϊ στη συνέχεια φόρτωσαν το καλάθι της Βαλένθια με απανωτά καλάθια, όλα αυτά υπό την άψογη οργάνωση του Αλεκσάντερ Τσάπιν και έτσι ο Πανιώνιος On Telecoms σε ένα ονειρώδες επτάλεπτο επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του και ξεσήκωσε την εξέδρα.

Οι κυανέρυθροι έκλεισαν την πρώτη περίοδο με σερί 17-0 που τους έδωσε αέρα 16 πόντων (24-8) ένα σερί που στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έφτασε και στο 20-0 με καλάθι του Καλαμπόκη ανεβάζοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, τους 19 πόντους (27-8) στο 11'17". Ενα επτάλεπτο όπου... χάθηκε η μπάλα για τους αντιπάλους με τους παίκτες του Πανιώνιος On Telecoms να κυριαρχούν σε κάθε τετραγωνικό του παρκέ.

Η Βαλένθια με τους Γκάρσες και Ουίλιαμς άρχισε να βρίσκει ρυθμό αφού απάντησε με σερί 8-0 μειώνοντας σε 27-16, όμως η απάντηση ήρθε άμεσα. Με καλάθια των Νιούλεϊ, Σάκοτα και Τσάπιν (τρίποντο) οι παίκτες του Μάρκοβιτς πέτυχαν σερί 7-0 και ξέφυγαν με 36-20 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τον Πανιώνιο On Telecoms στο +14 (38-24).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Βαλένθια με ηγέτη τον πρώην κυανέρυθρο Ρούμπεν Ντάγκλας προσπάθησε να μειώσει και τα κατάφερε με σερί 10-4 (42-34) αλλά και πάλι ο Πανιώνιος On Telecoms ξέφυγε με 49-36. Ομως η ισπανική ομάδα συνέχισε την αντεπίθεσή της και μείωσε στο 50-43 του τέλους της περιόδου και στην πρώτη φάση της τέταρτης περιόδου με τρίποντο του Σαμόντ Ουίλιαμς έφερε τη διαφορά στους 4 πόντους (50-46).

Ομως οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς δεν πτοήθηκαν. Με τον Ζορόσκι μπροστάρη να πετυχαίνει 5 συνεχόμενους πόντους έτρεξαν σερί 9-3, ξέφυγαν με 59-49 στο 33ο λεπτό και κράτησαν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα μέχρι λίγο πριν το φινάλε. Εκεί, μία φοβερή βόμβα τριών πόντων του Μπραντ Νιούλεϊ έκανε το σκορ 68-57 ένα λεπτό πριν το τέλος. Στην επόμενη φάση οι διαιτητές αρνήθηκαν επιθετικό φάουλ υπέρ του Ζορόσκι, η Βαλένθια μείωσε σε 68-59 αλλά ο Γιαννούλης με δύο βολές στα 14" έγραψε το τελικό 70-59.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 38-24, 50-43, 70-59

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Τσάπιν 8 (2), Ζορόσκι 15 (3), Καλαμπόκης 10, Σάκοτα 9 (1), Γιαννούλης 12, Νιούλεϊ 12 (2), Μπάξτερ 2, Κένταλ, Γεωργαλής, Καβαλιάουσκας 2

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΝΑΝΤ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ

Ψύχραιμα αντιμετώπισε ο προπονητής του Πανιώνιος On Telecoms τη μεγάλη νίκη της ομάδας επί της Παμέσα Βαλένθια αλλά υποστήριξε πως "στη ρεβάνς δεν θα πάμε για να υπερασπιστούμε τη διαφορά των 11 πόντων γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοκτονία", αλλά "θα πάμε να παίξουμε όπως απόψε". Ο Βόσνιος τεχνικός έμεινε απολύτως ικανοποιημένος από την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες της ομάδας στο παρκέ, το πάθος και την αποτελεσματικότητά τους. "Προετοιμάζοντας το παιχνίδι αυτό ξέραμε ότι η Παμέσα έχει πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και δύσκολα ματς. Είπα στους παίκτες μου ότι για να κερδίσουμε πρέπει για 40 λεπτά να έχουμε ενέργεια, συγκέντρωση και καλές επιλογές στην επίθεση. Ορισμένες φορές είναι κακό για μία ομάδα να παίρνει διαφορά τόσο νωρίς όπως κάναμε εμείς όταν ξεφύγαμε με 16 πόντους. Ήξερα ότι η Βαλένθια θα έμπαινε ξανά στο ματς όπως και έγινε. Σήμερα, όμως, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, έστω κι αν κάναμε κάποια λάθη. Κι αυτά όμως ήταν αποτέλεσμα της ενέργειας που βγάζαμε. Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να έχεις παίκτες που μπαίνουν στο γήπεδο και παίζουν για την ομάδα. Για παράδειγμα ο Κένταλ δεν έκανε ούτε ένα σουτ σε 11 λεπτά, αλλά μάζεψε 7 ριμπάουντ, ομοίως ο Καβαλιάουσκας προσέφερε" δήλωσε ο Νέναντ Μάρκοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: