ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Δυσαρεστημένος με το κλίμα πίεσης ο Λίνεν

Η αποχώρηση του Μαρσέλο Πλετς από τον Πανιώνιο σε συνδυασμό με το γενικότερο κλίμα πίεσης που υπάρχει στην ομάδα το τελευταίο διάστημα, προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι δεν είχε ενημέρωση για την αποχώρηση του Κένινγκ(!), προσπάθησε να στηρίξει τους παίκτες του, ζητώντας ηρεμία προκειμένου οι "κυανέρυθροι" να βρουν τον δρόμο τους.Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών, ανέφερε:

"Ο Μαρσέλο χθες και μετά από την πίεση που υπάρχει μέσα και έξω από την ομάδα, αισθάνθηκε ότι θα ήταν καλύτερα να αποδεχτεί την πρόταση της Ομόνοιας.Η ομάδα και το προπονητικό τιμ είναι μαζί του. Μπορεί να μην μου αρέσει η απόφαση που πήρε αλλά τον καταλαβαίνω γιατί ήθελε να αποβάλει την πίεση από την ομάδα. Δεν ξέρουμε αν είναι σωστό και δίκαιο γι΄αυτόν. Είναι μία απόφαση πάντως που δεν μου αρέσει.Αν είναι να διώξουμε τους παίκτες που πέρυσι έπαιζαν καλά και φέτος δεν έχουν ανάλογη απόδοση, τότε πρέπει να διώξουμε την μισή ομάδα.

Ακούω ότι πέρυσι ο Μαρσέλο ήταν καλός και φέτος όχι. Ήταν υπεύθυνος για κάποια γκολ που δεχθήκαμε αλλά κάτι ανάλογο ισχύει και για άλλους παίκτες όπως ο Σπυρόπουλος, ο Μανιάτης και ο Κένινγκ. Όλοι ξέρουμε ότι ήταν άδικο γι΄αυτόν. Δεν έχει να κάνει με την απόδοση του. Ο Μαρσέλο πήρε μόνος του την απόφαση. Στο τέλος σεβόμαστε την ενέργεια του. Τον υποστήριζε η ομάδα. Μέχρι την χθεσινή προπόνηση όλα ήταν καλά. Μετά αισθάνθηκε πίεση".

Όσο για το αν θα μπορούσε ο ίδιος να προστατεύσει τον Πλετς, αφήνοντας τον στον πάγκο σε κάποια παιχνίδια όταν δεν είχε καλή απόδοση, ο Έβαλντ Λίνεν απάντησε:"Δεν θέλω να κάνω κακό στην προσωπικότητα του. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου είχε κακή απόδοση, έμεινε στον πάγκο στο επόμενο παιχνίδι με την Χέλσινγκμποργκ και μετά έκανε καλά παιχνίδια".

Ο τεχνικός του Πανιωνίου ρωτήθηκε εξάλλου για το πως ενώ είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει κανένας παίκτης, τελικά Πλετς και Κένιγκ αποτελούν ήδη παρελθόν και δήλωσε ότι δεν είχε ενημέρωση για την αποχώρηση του Σλοβάκου!"Δεν έχω ενημέρωση για τον Κένινγκ", τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:" Όταν είπα ότι δεν θα φύγει κάποιος ήταν άλλη η κατάσταση.Τότε υπήρξαν δημοσιεύματα ότι θα έφευγαν Πλετς και Κένινγκ. Ο Μίροσλαβ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Τώρα είναι διαφορετική η κατάσταση".

Σχετικά με τα μετεγγραφικά(σ.σ στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο 23χρονος διεθνής Λευκορώσος Πάβελ Πλασκόνι), ο Έβαλντ Λίνεν τόνισε:"Ο Χετεμάι είναι ένας ταλαντούχος παίκτης, καλός στο ψηλό παιχνίδι, θα δούμε πόσο γρήγορα θα μας βοηθήσει. Ο Ντιαβαρά είναι ακόμη παίκτης της Σεντ Ετιέν και δεν μπορώ να μιλήσω γι΄αυτόν. Θέλουμε 1-2 αμυντικούς, θα δούμε αν ο Πλασκόνι θα είναι ο ένας. Εφόσον έφυγαν οι Γκάσπαρ και Πλετς, χρειαζόμαστε ισάξιους αντικαταστάτες".

Στην συνέχεια ο Έβαλντ Λίνεν πάντως ζήτησε να σταματήσει ο θόρυβος για τις μετεγγραφές και στήριξε τους παίκτες που υπάρχουν ήδη στην ομάδα, καλώντας τον κόσμο να κάνει το ίδιο. "Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για τις μετεγγραφές. Όλοι οι παίκτες προσπαθούν για το καλύτερο. Χάσαμε παιχνίδια από λάθη, κούραση και απουσίες. Κάποιοι ξεχνάμε που ήταν πέρυσι. Χρειαζόμαστε να δουλέψουμε με ηρεμία.

Οι παίκτες που έχουμε είναι καλοί. Κάθε ομάδα έχει προβλήματα όταν αγωνίζεται με τους ίδιους παίκτες κάθε τρεις μέρες. Ο πρόεδρος ξοδεύει ήδη πολλά χρήματα και του ζητούν να ξοδέψει και άλλα. Πρέπει να έχουμε ηρεμία. Αυτή η ομάδα αξίζει την υποστήριξη των οπαδών. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι όλοι οι παίκτες δουλεύουν σκληρά, παρότι έχουμε φτωχές συνθήκες προπόνησης. Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητούμε αυτούς τους παίκτες.

Χρειαζόμαστε τη στήριξη των ανθρώπων που είναι γύρω από την ομάδα. Η ομάδα μένει ενωμένη και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι φίλαθλοι για να είμαστε επιτυχημένοι. Πριν από 15χρονια ήμουν στο γήπεδο της ΚΠΡ που αντιμετώπιζε τη Νιούκαστλ και έχανε με 3-0 αλλά για 45 λεπτά οι οπαδοί της Νιούκαστλ φώναζαν υπέρ της ομάδας τους. Αν αλλάξουμε αυτό θα είμαστε επιτυχημένοι".

Τέλος αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο Έβαλντ Λίνεν το χαρακτήρισε τελικό. "Είναι ένα κρίσιμο ματς για εμάς, αυτό με την Καλαμαριά γιατί δεν πήραμε τους βαθμούς που υπολογίζαμε τις τελευταίες εβδομάδες ενώ ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με τα παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Είναι τελικός και θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε επιτυχημένοι".

Σχετικά με τα προβλήματα, ο τεχνικός του Πανιωνίου τόνισε ότι επιστρέφουν οι Κρέσιτς, Μπερτέ και Χούτος από τραυματισμούς και ο Τζιμπούρ από τιμωρία ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μαϊστόροβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: