ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Πανιώνιος - Ολύμπια: 75-62

Νίκη με 75-62, επί της Ολύμπιας Λάρισας, πήρε ο Πανιώνιος, που έχοντας περισσότερες λύσεις και ψυχραιμία στις δύσκολες στιγμές, λύγισε την αντίσταση των μαχητικών Λαρισαίων.

Παρά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος, με ηγέτη τον Καλαμπόκη, αλλά και τον Ζορόσκι, πήρε προβάδισμα με 11-5, η απάντηση της Ολύμπιας, ήταν άμεση. Ο πάντα ζεστός, Τσιάρας, μείωσε και στη συνέχεια με τους Κουμπούρα και Μπατή, να βάζουν τη σφραγίδα τους, οι "πορτοκαλί", πέρασαν μπροστά με 13-15 και έκλεισαν στο +5 (14-19) το πρώτο δεκάλεπτο. Στο πρόσωπο του Καβαλιάουσκας, βρήκε τις λύσεις που έψαχνε στη δεύτερη περίοδο, ο Νέναντ Μάρκοβιτς. Με τον Γιαννούλη, να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, ο έτερος ψηλός ανέλαβε δράση και κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ, αφού μέχρι το μισό του δεκαλέπτου ισοφάρισε δύο φορές (22-22, 24-24). Από εκεί και πέρα, ανέλαβαν δράση και οι Ζορόσκι-Νιούλεϊ, για να πάρει μετά από αρκετή ώρα το προβάδισμα ο Πανιώνιος, που δεν το έχασε ως το τέλος του πρώτου μέρους (34-32), παρά τις προσπάθειες των Τσιάρα και Μπέλσερ.

Βασιζόμενος στους Ξανθόπουλο και Νιούλεϊ, που πήραν πρωτοβουλίες στην τρίτη περίοδο, οι "κυανέρυθροι", ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο. Στο πεντάλεπτο, η διαφορά έφτασε στους 10 πόντους και στο τέλος του, στους 11 (53-42), κάνοντας τον Πανιώνιο φαβορί για τη νίκη. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, δεν κατέθεσε τα όπλα. Ο Κούρτοβιτς, "σάλπισε" την αντεπίθεση και με δύο τρίποντα μείωσε σε 58-52 και ο Λέισι ανέλαβε δράση κάνοντας το 58-54. Για ακόμα μία φορά, ο Ξανθόπουλος, ήταν αυτός που "ξεκόλλησε" την ομάδα του, αλλά ο Γιώργος Τσιάρας, που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν καλά κλεισμένος, βρήκε χώρους και έριξε τη διαφορά στο καλάθι (62-60), 3 λεπτά πριν το τέλος. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Ζορόσκι, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με τη βοήθεια του Σάκοτα, οδήγησαν τους γηπεδούχους σε ένα επιμέρους σκορ 8-0, που ουσιαστικά έβαλε "ταφόπλακα" στα όνειρα των "πορτοκαλί" για νίκη, με αποτέλεσμα να έρθει φυσιολογικά το τελικό 75-62. Τα δεκάλεπτα: 14-19, 34-32, 53-42, 75-62

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 8 (1), Ζορόσκι 13, Γεωργαλής 6, Σάκοτα 10 (2), Μουγεζίνοβιτς, Καλαμπόκης 8, Νιούλεϊ 10, Καβαλιάουσκας 9, Κένταλ 5, Γιαννούλης 6

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΝΑΝΤ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ

Μετά το τέλος του αγώνα με την Ολύμπια, ο προπονητής του Πανιωνίου, Νέναντ Μάρκοβιτς, είπε: "Συγχαρητήρια στην ομάδα μας αλλά και στην Ολύμπια. Ηταν ένα από τα παιχνίδια που ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο. Παίξαμε καλή άμυνα στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο κι έτσι ελέγξαμε το παιχνίδι αν και δεν είχαμε καλό σκορ στην επίθεση. Είμαστε κουρασμένοι και προσπαθήσαμε τις τελευταίες μέρες να ξεκουράσουμε κάποια παιδιά. Δεν ήταν εύκολο ματς και όσοι νόμιζαν κάτι τέτοιο ήταν λάθος. Ισως κάποιοι παίκτες να νόμιζαν ότι κερδίζαμε εύκολα. Πρέπει να δουλέψουμε για την συνέχεια αλλά και να ξεκουραστούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: