ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Συνέντευξη Γιάννη Μανιάτη

Η νίκη στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο αποτέλεσε σίγουρα βάλσαμο για τον Πανιώνιο, ο οποίος άφησε πίσω του την άσχημη εμφάνιση και την οδυνηρή ήττα με τον ΟΦΗ. Ο Γιάννης Μανιάτη ήταν ακόμη μία φορά ένας από τους πρωταγωνιστές των «κυανερύθρων» και κράτησε μακριά τους αντίπαλους επιθετικούς. Το «Sportime» επικοινώνησε με το διεθνή δεξιό οπισθοφύλακα και μίλησε για τη νίκη με τον Ατρόμητο, τη στάση των φιλάθλων στο ματς με τον ΟΦH, καθώς και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

-Γιάννη, ο Πανιώνιος πέτυχε μία σπουδαία νίκη κόντρα στον Ατρόμητο. Πόσο σημαντική ήταν για εσάς μετά τα όσα είχαν γίνει στο ματς με τον ΟΦΗ;

«Ήταν πολύ σημαντική. Μας βοήθησε πιστεύω πολύ στον ψυχολογικό τομέα. Ήταν σημαντικό και για τον κόσμο που είχε δυσανασχετήσει στο ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και εμείς ήμασταν πεσμένοι».

-Η ήττα με τον ΟΦΗ σας πτόησε;

«Εμείς είπαμε ότι δεν χάθηκε τίποτα και θα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι πείραξε περισσότερο τον κόσμο. Εμάς μας πείσμωσε και θέλαμε όλοι να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες».

-Πώς εξηγείς τη στάση του κόσμου;

«Οι φίλαθλοι ή δεν έχουν υπομονή ή έχουν μεγαλώσει πολύ οι προσδοκίες του από την περσινή επιτυχία. Δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε. Ήταν κακό αυτό που έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ γιατί τα παιδιά τα είχαν δώσει όλα. Είχαμε χάσει πολλές ευκαιρίες και από δύο λάθη, που θα μπορούσε να τα κάνει ο καθένας, χάσαμε, θεωρώ πως κακώς αποδοκιμάστηκαν ο κ. Λίνεν και οι παίκτες. Τη μια είμαστε καλή ομάδα και την άλλη ήρθε το τέλος του κόσμου. Εμείς θέλουμε τον κόσμο και στα καλά και στα δύσκολα. Οι φίλαθλοι μας έχουν σταθεί πολύ φέτος και τους θέλουμε στο πλευρό μας. Άλλωστε θυμάμαι πως στα παιχνίδια με τη Γαλατασαράι και την ΑΕΚ μας χειροκρότησαν, παρότι χάσαμε».

-Θεωρείς πετυχημένη την πορεία του Πανιωνίου μετά το τέλος του πρώτου γύρου;

«Μπορώ να πω πως ναι. Πέρυσι είχαμε λιγότερους βαθμούς. Βέβαια θα μπορούσαμε και καλύτερα, αλλά υπήρχε η κούραση του ΟΥΕΦΑ».

-Αυτό θα σε ρωτούσα τώρα, δηλαδή πόσο σας επηρέασε η συμμετοχή στο ΟΥΕΦΑ;

«Στον τομέα της κούρασης μας επηρέασε πολύ. Όταν είχαμε ευρωπαϊκό ματς παίζαμε με ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Όταν αγωνίζεσαι με μεγάλες ομάδες δίνεις κάτι παραπάνω και είναι δύσκολο να έχεις την ίδια απόδοση την Πέμπτη και την Κυριακή. Γι' αυτό προσπαθούσαμε να τα καθαρίσουμε τα παιχνίδια από το πρώτο ημίχρονο, όπου είχαμε αντοχές και δυνάμεις.

-Σας επηρεάζει θετικά ή αρνητικά όταν κάθε τρεις και λίγο ακούτε πως ένας παίκτης έχει μπει στο στόχαστρο μιας μεγάλης ομάδας;

«Θεωρώ πως κάνει καλό. Ανεβαίνουν οι προσδοκίες σου και τα προσόντα σου, καθώς λες πως αν συνεχίσω έτσι να δουλεύω σκληρά, θα πάρω μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Νομίζω πως μόνο καλό μπορεί να μας κάνει και δεν μας φθείρει καθόλου».

-Έχουν ακουστεί και για εσένα διάφορα σενάρια. Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο μίας μεταγραφής;

«Στον Πανιώνιο είμαι πραγματικά ικανοποιημένος και χαίρομαι που βρίσκομαι στην ομάδα. Σίγουρα, όμως, το ενδεχόμενο μεταγραφής στο εξωτερικό δεν αφήνει κανέναν ποδοσφαιριστή αδιάφορο...».

-Θεωρείσαι ένας από τους πλέον βελτιωμένους παίκτες του Πανιωνίου. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Σίγουρα να δουλέψω σκληρά και να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο. Το βλέπω και εγώ στον εαυτό μου πως γίνομαι καλύτερος γι' αυτό θέλω να δώσω παραπάνω. Ο Πανιώνιος βρίσκεται μέσα στους στόχους του».

-Τι θα προτιμούσες, ένα Κύπελλο ή μια καλή πορεία στην Ευρώπη;

«Ένας τίτλος είναι πάντα διαφορετικός. Μακάρι να πάμε στον τελικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως μας ενδιαφέρει και το πρωτάθλημα, θέλω και τα δύο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: