ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Εγραψε ιστορία στη Γαλλία

Μεγάλη νίκη με 89-87 στη Γαλλία επί της Βιλερμπάν πέτυχε ο Πανιώνιος On Telecoms εξασφαλίζοντας πλέον την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του ULEB Cup δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της πρώτης φάσης έχοντας βλέψεις ακόμη και για την 1η θέση του ομίλου. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με βολές του Ζορόσκι 14 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Το ντέρμπι στο "Αστρομπάλ" της Λυών ξεκίνησε από τα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Η Βιλερμπάν προηγήθηκε με 9-6 αλλά ο Πανιώνιος On Telecoms ισιφάρισε σε 11-11 με τον Καλαμπόκη και προηγήθηκε με 16-13 στο 6ο λεπτό με τρίποντο του Γεωργαλή. Οι κυανέρυθροι ξέφυγαν με 4 πόντους διαφορά (21-17 στο 8ο λεπτό) όμως με σερί 8-0 η Βιλερμπάν πήρε κεφάλι στο σκορ με 25-21 και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 28-23.

Η μάχη συνεχίσθηκε και στο 2ο δεκάλεπτο με τον Πανιώνιο On Telecoms να προηγείται 31-30 και 37-33 από καλάθια του Ζορόσκι και τη Βιλερμπάν να ισορροπεί το ματς με τον Γουίλσον φέρνοντας το ματς στα ίσια (48-48) στο τέλος του ημιχρόνου.
Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 52-48 και 57-52 ξανά με πρωταγωνιστή τον Γουίλσον αλλά με σερί 10-2 από καλάθια των Καλαμπόκη, Ζορόσκι και Γιαννούλη ο Πανιώνιος On Telecoms προσπέρασε με 62-59 και 65-61 στο 27ο λεπτό για να απαντήσει η Βιλερμπάν με σερί 12-3 και να κλείσει προηγούμενη και την τρίτη περίοδο με 73-68.

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ο Πανιώνιος On Telecoms μείωσε σε 73-72 και από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το φινάλε. Εκεί μέτρησε η ψυχραιμία των Καλαμπόκη και Γιαννούλη αλλά και η ευστοχία του Ιβάν Ζορόσκι ο οποίος με δύο εύστοχες βολές 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έγραψε το τελικό 89-87 χαρίζοντας στον Πανιώνιο On Telecoms μία ιστορική νίκη με 89-87.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ζορόσκι 17, Γεωργαλής 12, Σάκοτα 13, Καλαμπόκης 20, Νιούλεϊ 7, Καβαλιάουσκας 6, Γιαννούλης 14, Μουγεζίνοβιτς, Ξανθόπουλος

"Κυανέρυθρες" δηλώσεις

Ο Ιβάν Ζορόσκι που πέτυχε τις δύο καθοριστικές βολές στο φινάλε της αναμέτρησης δήλωσε: "Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Αυτή η νίκη όμως μας δίνει τη δυνατότητα να κυνηγήσουμε την 1η θέση του ομίλου αν πετύχουμε δύο εντός έδρας νίκες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Θέλαμα πάρα πολύ αυτή τη νίκη και παίξαμε με πείσμα και μεγάλο πάθος στον αγώνα με τη Βιλερμπάν, τα δώσαμε όλα και πήραμε μία νίκη την οποία είχαμε ανάγκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους", τόνισε ο Σέρβος γκαρντ.

Ο προπονητής της ομαδας Νέναντ Μάρκοβιτς, δήλωσε: "Πετυχαμε μία σημαντική νίκη για ψυχολογικούς αλλά και βαθμολογικούς λόγους αφού με 2 νίκες στο φινάλε μπορούμε να πάρουμε ακόμη και την 1η θέση στον όμιλο. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους κι αυτό γιατί ενώ τελευταία είχαμε πολύ καλές προπονήσεις δεν είχαμε τα ανάλογα καλά αποτελέσματα αφού στο ελληνικό πρωτάθλημα αντιμετωπίσαμε τις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας.".

Δεν υπάρχουν σχόλια: