ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Δυο εκατομμύρια ευρώ για Σπυρόπουλο

Ανακοινώνεται ότι η διοίκηση της ομάδας μας ήρθε σήμερα σε συμφωνία για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Ν. Σπυρόπουλου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Στο πλαίσιο της υπόσχεσής μας για πλήρη διαφάνεια σε ό,τι αφορά πωλήσεις βασικών στελεχών της ομάδας μας, ενημερώνουμε τους φίλους του Πανιωνίου ότι το ποσό που θα καταβληθεί στο σύλλογο, από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανέρχεται σε 2.000.000 Ευρώ (1.200.000 Ευρώ καταβλητέα φέτος και 800.000 Ευρώ στις αρχές του 2009). Από αυτό το ποσό, αφού αφαιρεθούν αμοιβές τρίτων κλπ, στα ταμεία του συλλόγου θα καταλήξουν περίπου 1.835.000 Ευρώ. Επιπλέον, σε περίπτωση μελλοντικής μεταγραφής του ποδοσφαιριστή από τον Παναθηναϊκό σε άλλη ομάδα (εντός των επόμενων 4,5 ετών), ο Πανιώνιος θα εισπράξει το 50% του ποσού της μεταγραφής, που τυχόν θα υπερβαίνει το ποσό των 2.200.000 Ευρώ.
Σύμφωνα με όσα έχουμε επανειλημμένως διακηρύξει, πάγια επιθυμία μας είναι να μη βρίσκουμε βασικούς παίκτες μας ως αντιπάλους της ομάδας μας και, ως εκ τούτου, να προσπαθούμε για την παραχώρηση τους κατ αρχήν στο εξωτερικό. Η μεταγραφή βασικού στελέχους μας σε αντίπαλη ΠΑΕ δεχόμαστε να λάβει χώρα μόνο όταν το ποσό που θα λάβει ο σύλλογος είναι σημαντικά υψηλότερο από την αξία του στην Ευρώπη. Με αυτό το σκεπτικό, που θα τηρούμε απαρέγκλιτα όσο είμαστε στο σύλλογο, προσπαθήσαμε «ενεργά» να πετύχουμε τη μεταγραφή του Νίκου σε ομάδα του εξωτερικού. Όμως, μέχρι και χθες, η υψηλότερη προσφορά που λάβαμε, από το εξωτερικό, ανερχόταν σε περίπου 1.200.000 Ευρώ (συν ποσοστό μεταπώλησης 30%, για τίμημα μεταπώλησης πέραν του ποσού του 1.500.000 Ευρώ), δηλαδή τουλάχιστον 75% χαμηλότερη από την προσφορά του Παναθηναϊκού. Σημαντικότατο ρόλο στην απόφασή μας, έπαιξε και η ρητή συμφωνία μας με τον Παναθηναϊκό για τη μη συμμετοχή του Νίκου, στα επόμενα επτά επίσημα παιχνίδια κατά της ομάδας μας.
Καταλήξαμε στην απόφασή μας, κυρίως λόγω της εδώ και πολύ καιρό ιδιαίτερα έντονης επιθυμίας του ποδοσφαιριστή να μεταγραφεί, πριν το Euro 2008, σε μια ομάδα, που, λόγω των «ιδιαιτεροτήτων» που επικρατούν στην Ελλάδα, θα του επιτρέψει την ενεργό συμμετοχή του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Θεωρούμε ότι η εν δυνάμει αξία του ποδοσφαιριστή (εφόσον συμμετάσχει στο Euro 2008) ξεπερνά το ως άνω ποσό, αλλά το ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό (50%), που θα λάβει ο Πανιώνιος σε περίπτωση μεταπώλησης, μας καλύπτει σε μεγάλο βαθμό.
Ο Νίκος θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της ομάδας μας, στον αγώνα της Κυριακής κατά του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: