ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Εύκολη νίκη με 89-65

Ο Πανιώνιος είχε εύκολο έργο απέναντι στον Κολοσσό και επιβλήθηκε με 89-65 στο Ελληνικό, φτάνοντας έτσι τις εννέα νίκες στο πρωτάθλημα. Την παράσταση έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι έκλεψαν οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και ο 16χρονος Αλέξανδρος Αυγενικός.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με σκοπό να βάλει από νωρίς τις βάσεις για την ένατη νίκη του και να εκμεταλλευτεί τις απουσίες του Κολοσσού και κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου έδειχνε να το καταφέρνει. Οι "κυανέρυθροι" στα μέσα της περιόδου προηγήθηκαν με έντεκα πόντους διαφορά (13-2) χάρη στην απόλυτη ευστοχία τους σε δίποντα και βολές και τις επιθετικές προσπάθειες του Γιάννη Γιαννούλη.

Αντίθετα ο Κολοσσός αρχικά δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και πήγαινε σε βιαστικές και χωρίς αποτέλεσμα επιθέσεις. Οι "θαλλασί" περιόρισαν τα λάθη τους επιθετικά και βρήκαν λύσεις από τον Μίροσλαβ Τόντιτς και τον Ντανίλο Πίνοκ (που έκανε εντυπωσιακά καρφώματα). Παράλληλα στην άμυνα έκαναν... τη ζωή δύσκολη των παικτών του Νέναντ Μάρκοβιτς.

Η ομάδα της Ρόδου δεν το έβαζε κάτω και προσπαθούσε να... χτυπήσει απο την περιφέρεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αγώνα να έρθει στα ίσια (35-35) ένα λεπτό πριν από την λήξη του πρώτου μέρους και να δείχνει αμφίροπος. Σε εκείνο το σημείο ο Πανιώνιος απάντησε με ένα επιθετικό ξέσπασμα και ένα σερί 9-0 (44-35), με τους παίκτες του να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των αντιπάλων τους (13 λ.).

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος επέβαλλε πλήρως τον δικό του ρυθμό έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και φρόντιζε να ανεβάζει συνεχώς τη διαφορά. Ο Κολοσσός από την άλλη πλευρά δεν άντεξε να ακολουθήσει στο σκορ καθώς παρότι τα πήγαινε καλά στον τομέα των ριμπάουντ είχε αρκετές λανθασμένες επιλογές και δεν μπορούσε να σταματήσει τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάρκοβιτς έριξε στο παιχνίδι και τον Αλεξάντερ Τσάπιν ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Πανιωνίου και σημείωσε τους πρώτους τρεις πόντους στο 25' (56-40).

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 44-35, 65-46, 89-65

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 1, Tσάπιν 3(1), Ζορόσκι 13(1), Γεωργαλής 14(1), Σάκοτα 7(1), Γιάνκοβιτς 5(1), Καλαμπόκης 11(1), Νούλεϊ 12(1), Καβαλιάουσκας 12, Κένταλ, Γιαννούλης 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια: