ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

«Είμαστε μια μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια»

Γέννημα θρέμμα του Πανιωνίου, αγαπάει την ομάδα όσο λίγοι και το έχει αποδείξει τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια κάθε προπονητή, αφού μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Ο λόγος για τον Γιάννη Κοντοέ, ο οποίος μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας, τον νέο τεχνικό των «κυανέρυθρων» Μίκαελ Στόρε, αλλά και τις προκλήσεις της νέας σεζόν. Όντας από τους παλαιότερους στην ομάδα, ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Έχεις ζήσει αρκετές προετοιμασίες με τον Πανιώνιο. Πως βλέπεις τα πράγματα φέτος;

«Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με άλλες σεζόν, καθώς κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο κύριος Στόρε αρέσκεται χρησιμοποιεί πολύ τη μπάλα στις προπονήσεις, και αποκτάμε τρεξίματα μέσα από τέτοιες ασκήσεις. Το θετικότερο όλων είναι ότι το κλίμα στην ομάδα είνα εξαιρετικό και άπαντες έχουμε όρεξη για δουλειά. Είμαστε μία μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια, αφού ακόμα και οι καινούργιοι παίκτες έχουν μπει στο κλίμα της παρέας».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου για τον καινούργιο τεχνικό της ομάδας, τον Μίκαελ Στόρε;

«Έχει πολύ πάθος πάνω στη δουλειά του και αυτό το περνάει και σε εμάς. Θέλει να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις. Βασίζεται πολύ στη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, επιθυμόντως να έχουν όλοι την απαραίτητη αυτοπεποίηθηση, όταν μπαίνουν μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ θετικό ότι είναι νέος και φιλόδοξος γιατι και εμείς τον νιώθουμε πολύ κοντά μας. Νομίζω πως σιγά-σιγά θα φανεί η δουλειά που κάνει, αφού η ομάδα αποκτάει τη φιλοσοφία του».

Στο φιλικό με τον Εθνικό Αστέρα ήσουν αρχηγός, πως ένοιωσες φορώντας το περιβραχιόνιο του Πανιωνίου;

«Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είναι πολύ τιμητικό να είσαι αρχηγός. Έχει ξανασυμβεί σε προηγούμενη προετοιμασία και είναι ωραίο να σε επιλέγουν κάποιοι άνθρωποι από την ομάδα. Ωστόσο, κανονικοί αρχηγοί είναι ο Μανιάτης, ο Γουνδουλάκης και ο Μπάλαμπαν και κανείς δεν τους αμφισβητεί».

Κόντρα στον Εθνικό Αστέρα ηττηθήκατε, να περιμένουμε διαφορετική εικόνα στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) φιλικό με τον Παναιτωλικό;

«Αυτό είναι σίγουρο. Στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα παίξανε κυρίως οι παίκτες που δοκιμάζονται και πολλοί από τους μικρούς. Το ματς με τον Παναιτωλικό το βλέπουμε όπως αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης . Γνωρίζουμε τι λάθη κάναμε και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Πλέον έχουμε περάσει και νέα πράγματα στο παιχνίδι μας. Ημέρα με την ημέρα γινόμαστε καλύτεροι και θεωρώ πως όταν πρέπει θα είμαστε έτοιμοι. Στόχος είναι να βρισκόμαστε στη καλύτερη κατάσταση στις 28 Αυγούστου, όπου ξεκινάει η Σούπερ Λίγκα».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος;

«Σίγουρα πρόκειται για μία δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις. Η κρίση έχει επηρεάσει τις ομάδες και για αυτό βλέπουμε πως μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κάνουν ακριβές μεταγραφές. Εμείς θα στηριχτούμε στο περσινό μας κορμό και αυτή η ομοιογένεια θα είναι το μεγάλο μας όπλο. Είμαστε μια νέα ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας, αλλά τα περισσότερα παιδιά έχουν εμπειρία και φυσικά ποιότητα. Μέσα από τις εντολές του προπονητή μας θεωρώ ότι θα πάμε πολύ καλά. Στόχος του Πανιωνίου είναι πάντα η έξοδος στην Ευρώπη. Επειδή είναι η τελευταία χρονιά του συμβολαίου μου, εύχομαι να κυλήσει όπως η πρώτη, όπου συμμετείχαμε στα πλέι οφ. Έχουμε καιρό να δώσουμε αυτή τη χαρά στο κόσμο και την αξίζει, αφού πάντα είναι δίπλα μας».

Έχεις αγωνιστεί τόσο στα άκρα όσο και στο κέντρο της άμυνας. Εσύ που προτιμάς να παίζεις;

«Προτιμώ να παίζω εκεί που... θέλει ο προπονητής μου. Όταν ήρθα στον Πανιώνιο έπαιζα σαν δεξί μπακ. Ο Λίνεν με καθιέρωσε ως κεντρικό αμυντικό, όμως πέρσι έπαιξα και πολλά παιχνίδια στα αριστερά. Δεν με πειράζει η θέση. Μόνο μου μέλημα είναι να τα δίνω όλα για το καλό της ομάδας».

Για το τέλος μία ερώτηση που θα σου έκαναν και οι συμπαίκτες σου. Είσαι το μεγαλύτερο «πειραχτήρι» στην ομάδα. Ποιους προτιμάς περισσότερο να... ενοχλείς;

«Α, δεν έχω πρόβλημα. (σ.σ. γελάει). Καλή διάθεση να υπάρχει και με όλους κάνω πλάκα. Δεν έχω τέτοια κολλήματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: