ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ένα ταλέντο στην Πλατεία!

Ο Ράνσφορντ Οσέι βρίσκεται στην Ουγγαρία με την υπόλοιπη αποστολή του Πανιωνίου, προκειμένου να δοκιμαστεί και να αποκτηθεί αν πείσει με την παρουσία του. Αυτό που πολλοί δε γνωρίζουν είναι ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του!
Ο Γκανέζος επιθετικός είναι ένα ταλέντο που έχει χάσει το …δρόμο του. Κινδυνεύει να γίνει ένας από τους πολλούς Αφρικανούς, που ενώ είχαν όλα τα εχέγγυα προκειμένου να πραγματοποιήσουν μεγάλη καριέρα, φαίνεται να «χάνεται» στην πορεία… Πολλές φορές το αστείρευτο ποδοσφαιρικό ταλέντο δεν είναι αρκετό προκειμένου να διακριθεί κάποιος και να ξεχωρίσει.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών το 2007


Ήταν το καλοκαίρι του 2007, όταν λάμβανε μέρος στην Κορέα, μία συνδιοργάνωση της Νοτίου και της Βορείου για πρώτη φορά μετά τη διχοτόμηση της Ασιατικής χώρας, το Παγκόσμιο Κύπελλο για ηλικίες κάτω των 17 ετών. Μία διοργάνωση πολύ υψηλού επίπεδου, που ακόμη και σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δε συναντάμε, και συνάμα η καλύτερη σε ποιότητα διοργάνωση όλων των εποχών σε αυτές τις ηλικίες. Ένας από τους παίχτες που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους ήταν ένας νεαρός Γκανέζος επιθετικός, ονόματι Ράνσφορντ Οσέι…Η Γκάνα τερμάτισε στην τέταρτη θέση του τουρνουά, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ενώ η τριπλέτα της επίθεσής της αποτελούμενη από τους Οσέι, Άνταμς και Κουανσά ήταν η καλύτερη του τουρνουά. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο Άνταμς αυτή τη στιγμή αποτελεί παίχτη της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Κουανσά παίχτη της Νις. Ο Οσέι πέτυχε έξι τέρματα και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ εννοείται ότι ήταν από τους υποψήφιους για τον καλύτερο παίχτη του τουρνουά.

Ήταν τέτοιο το επίπεδο της διοργάνωσης που θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά κάποια δεδομένα. Ήταν η διοργάνωση από την οποία κατάφεραν να πάρουν μεταγραφή σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης οι περισσότεροι παίχτες στην ιστορία του συγκεκριμένου τουρνουά.

Ανάμεσα στα «αστέρια» του τουρνουά

Καλύτερος παίχτης ψηφίστηκε ο Τόνι Κρόος, τον οποίο βλέπουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής με τη φανέλα τη Γερμανίας, ενώ αίσθηση είχαν προκαλέσει με τις εμφανίσεις τους ο Μπόγιαν της Μπαρτσελόνα και ο Φραν Μερίδα, ο οποίος φέτος το καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης από την Άρσεναλ. Πρώτος σκόρερ με 7 γκολ ήταν ο Κρισάντους, ο οποίος είναι πια παίχτης του Αμβούγρου, ενώ ο συμπαίχτης του Οσέι στη Γκάνα, Οπάρε, μεταγράφηκε αρχικά στη Ρεάλ Μαδρίτης και πριν από λίγες ημέρες στη Σταντάρ Λιέγης. Ακόμη στο τουρνουά εμφανίστηκαν ο Λούκμαν Αρούνα της Μονακό, ο οποίος αγωνίστηκε με τη Νιγηρία στο Μουντιάλ και ο Νταβίντ ντε Χέα, τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι δοκιμές και η μεταγραφήΟ Οσέι με το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 17 ετών προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Αρχικά, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον ξεχώρισε και τον κάλεσε να δοκιμαστεί για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ. Ο Σκωτσέζος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος, όμως αποφάσισε να αφήσει για το μέλλον την περίπτωσή του. Μετά από ένα μηνα, ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε ξανά στην Αγγλία, αυτή τη φορά για να δοκιμαστεί στην Τότεναμ, ως επιλογή του τότε διευθυντή σκάουτινγκ των «Πετεινών» και νυν της Τσέλσι, Φρανκ Άρνεσεν. Στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» έπεισε με την παρουσία του, όμως η άδεια εργασίας του αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο… Τον Αύγουστο του 2008 η Μακάμπι Χάιφα ανακοινώνει την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, όμως μόλις μετά από έξι μήνες αποφάσισε να ενεργοποιήσει πρόωρα την οψιόν αγοράς του και να τον αποκτήσει από την Κέσμπεν έναντι περίπου 2,5 εκατ ευρώ. Με την Ισραηλινή ομάδα αγωνίστηκε 11 φορές και πέτυχε και 2 γκολ, ξεκινώντας πολύ δυνατά, χωρίς όμως την ανάλογη συνέχεια.Πέρυσι το καλοκαίρι η επιθυμία του να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα ανάγκασε τη Μακάμπι να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού στην Τβέντε, με την οποία όμως δεν κατέγραψε ούτε μία συμμετοχή και λογικό ήταν να επιστρέψει στη Χάιφα. Με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και τον ίδιο να μη δείχνει διάθεση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Πανιώνιος ίσως να αποδειχτεί πολύ τυχερός και να τον αποκτήσει σε τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής του αξίας.Το αγωνιστικό του προφίλΟ Οσέι αγωνίζεται ως περιφερειακός επιθετικός, όμως μπορεί να αγωνιστεί και στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και το γεγονός ότι είναι ταχύτατος και …μικρός το δέμας, τον καθιστούν μία συνεχή απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Με την Εξαιρετική ντρίμπλα στην κίνηση που τον χαρακτηρίζει, πορεί να «τρυπώσει» παντού, ενώ και τα «τελειώματά» του είναι πολύ καλά.

Τα μειονεκτήματά του είναι τα ίδια με κάθε Αφρικανό παίχτη της ηλικίας του, μεγάλη επιπολαιότητα, καμία διάθεση να βοηθήσει αμυντικά και αστάθεια και στον χαρακτήρα και στην αγωνιστική του συμπεριφορά. Τα πάντα εξαρτώνται από το αν θα μπορέσουν στη Νέα Σμύρνη να βρουν τα …κουμπιά του. Άπαξ και γίνει αυτό, οι φίλαθλοι της ομάδας του Πανιωνίου μπορούν να περιμένουν μεγάλα πράγματα από αυτόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: