ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

"Κυανέρυθρες" απόψεις...

Το ματς με τον ΠΑΟ ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τον κόσμο του Πανιωνίου. Μεγάλοι παίκτες με την κυανέρυθρη φανέλα, γεμάτο γήπεδο, καλή ατμόσφαιρα κ.ά. Όσο και αν μας πίκρανε το τελικό σκορ, αν σκεφτούμε ψύχραιμα θα δούμε ότι η ομάδα μας είναι σε πολύ καλό δρόμο και ότι το μέλλον φαίνεται ότι θα είναι ακόμα καλύτερο.
Παίρνω ωστόσο το θάρρος να καταδικάσω μια συγκεκριμένη ενέργεια και συμπεριφορά μιας μερίδας( δυστυχώς μεγάλης) των οπαδών του Πανιωνίου, μιας συμπεριφοράς που πρέπει να προβληματίζει κάθε υγιή οπαδό μας. Είμαστε μια προσφυγική ομάδα και ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι ξένος και παρακατιανός στην ίδια σου τη χώρα.
Γι' αυτό και για άλλους πολλούς λόγους δεν δικαιολογούνται ρατσιστικές και παρόμοιες συμπεριφορές από τον κόσμο μας. Με λύπησε πάρα πολύ όταν άκουγα οπαδούς της ομάδας μας να αποκαλούν το Νίνη "σκατοαλβανό", "αλβανάκι" και άλλα όμορφα.
Κατανοώ ότι την ώρα του αγώνα η κερκίδες δεν πρέπει να θυμίζουν εκκλησία ή θέατρο. Άλλο όμως αυτό και άλλο οι ρατσιστικές συμπεριφορές. Και ακριβώς επειδή η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μας πιστεύω ότι δεν θέλει να έχει καμία απολύτως σχέση με αυτές, θα ήθελα να δημοσιευτεί αυτό το άρθρο στα κυανέρυθρα νέα. Θεωρώ ντροπή το γεγονός αυτό για την ιστορία του Πανιωνίου.


Τ.Κ., 28 ετών, οπαδός του Πανιωνίου (τα στοιχεία του φίλου Πανιώνιου είναι στη διάθεση των "Κ.Ν.")

Δεν υπάρχουν σχόλια: