ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Με σβηστές μηχανές

Πιο δυσκολα απ' ότι αναμενόταν ο Πανιώνιος On Telecoms επικράτησε της ΑΕΛ 1964 ΓΣ στο γήπεδο του Ελληνικού με 74-57 και ετοιμάζεται πλέον για τη δύσκολη συνέχεια των τεσσάρων σερί εκτός έδρας αγώνων για Α1, Κύπελλο Ελλάδας και Ευρωλίγκα. Μάιλς, Μπάξτερ και Κένταλ οι κορυφαίοι των κυανέρυθρων που κέρδισαν το ματς με σβηστές μηχανές.

Το φιλμ του αγώνα

Οι παίκτες του Πανιώνιος On Telecoms ξεκίνησαν υπερβολικά νωθρά το ματς σε άμυνα και επίθεση και έδωσαν έτσι την ευκαιρία στην ομάδα της ΑΕΛ να ελέγξει τον ρυθμό και το σκορ. Με κύριο εκφραστή των επιθετικών της ενεργειών τον Τορίν Φράνσις και με τους κυανέρυθρους να μην έχουν το μυαλό τους στο ματς, η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και να προηγηθεί με 16-6 στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 16-8 από καλάθι του Μάιλς. Ο Πανιώνιος On Telecoms είχε μόλις 3/10 εντός πεδιάς σουτ και 4 λάθη στο πρώτο κάκιστο δεκάλεπτο...

Ολα όμως άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο όπου η άμυνα του Πανιώνιος On Telecoms ήταν σαφώς πιο αποτελεσματική. Οι κυανέρυθροι κράτησαν τους φιλοξενούμενους για επτάμιση αγωνιστικά λεπτά δίχως εντός πεδιάς καλάθι ενώ στην επίθεση το δίδυμο Μάιλς-Μπάξτερ ανέλαβε το σκοράρισμα μαζί με τα τρίποντα του Ζορόσκι.

Κάπως έτσι, ο Πανιώνιος On Telecoms έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 17-3 (με την ΑΕΛ να σκοράρει μόνο με βολές του Φράνσις) και αφού ισοφάρισε με τρίποντο του Ζορόσκι 17-17, έκανε το προσπέρασμα με 23-19 στο 14'30". Η ΑΕΛ αντέδρασε με τον Λαμπρόπουλο και μείωσε σε 28-26 στο 17'30", ο Πανιώνιος On Telecoms ξέφυγε 34-26 και το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους κυανέρυθρους μπροστά στο σκορ με 34-28.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Πανιώνιος On Telecoms προηγήθηκε 42-34 (26') αλλά δεν είχε ρυθμό, όπως και η ΑΕΛ με αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη. Ετσι, το δεκάλεπτο ολοκληρωθηκε με τους κυανέρυθρους μόλις στο +2 (48-46) αφού η ΑΕΛ μείωσε με τρίποντα του Κόμματου και του Παπανικολάου.

Η ΑΕΛ πλησίασε ακόμη και στον πόντο (50-49) στο 32ο λεπτό αλλά ένα τρίποντο του Γεωργαλή έδωσε ανάσα στους κυανέρυθρους (53-49) και ένα ακόμη από τον Κένταλ έκανε το 56-51 (34'). Με γκολ-φάουλ του Μάιλς, αμέσως μετά η διαφορά και βολές του Κένταλ ανέβηκε στους 12 πόντους (63-51 στο 36') με σερί 13-2 από τους παίκτες του Τριφούνοβιτς που κράτησαν αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ξανθόπουλος, Τσβέτκοβιτς 5, Ζορόσκι 9, Γεωργαλής 9, Καλαμπόκης 2, Μάιλς 17, Ραίτσεβιτς 2, Κένταλ 13, Νίκολιτς, Μπάξτερ 17

Δηλώσεις του Αλεκσάντερ Τριφούνοβιτς

Ο προπονητής του Πανιώνιος On Telecoms Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΛ: "Το μόνο που θα θυμόμαστε είναι το αποτέλεσμα. Η Ευρωλίγκα μας αφαιρεί μεγάλη ενέργεια ειδικά πνευματικά. Γενικά δεν είμαι ικανοποιημένος όπως παρουσιαστήκαμε στο παιχνίδι. Ημασταν χαλαροί κι αυτό δεν μου αρέσει. Λειτουργήσαμε επιθετικά μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Είναι ομαδικό άθλημα το μπάσκετ και όλοι πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους αυτό. Να το έχουν 3-4 παίκτες δεν είναι αρκετό. Πρέπει να το γνωρίζουν και να το κάνουν όλοι. Ηξερα ότι δε θα είναι εύκολος αγώνας. Δεν είμαστε ομάδα που μπορεί να χαλαρώνει στα παιχνίδια και για αυτό είμαι εκνευρισμένος με τους παίκτες μου. Θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και να παίξουμε όπως μπορούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: