ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Αδοξη ήττα στο φινάλε

Την ευκαιρία για μία ακόμη νίκη έχασε ο Πανιώνιος On Telecoms που ηττήθηκε στο Μιλάνο από την Αρμάνι Τζινς με 77-73 αν και ενάμιση λεπτό πριν το τέλος είχε το προβάδισμα στο σκορ με 73-72. Τα λάθη και η αστοχία στο φινάλε ηταν αυτά που υποχρέωσαν τους κυανέρυθρους στην ήττα που πάντως δεν βγάζει την ομάδα έξω από τους στόχους της.

Το φιλμ του αγώνα


Διαβασμένος κυρίως αμυντικά παρουσιάσθηκε ο Πανιώνιος On Telecoms στο ξεκίνημα του ματς και προηγήθηκε με 7-6 και 9-8 με την Αρμάνι Τζινς να απαντά με 5-0 σερί και να παίρνει το προβάδισμα με 13-9. Η γηπεδούχος ομάδα κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με 18-17 με τους Μπάξτερ και Τσβέτκοβιτς κύριους εκφραστές των κυανέρυθρων στην επίθεση.
Ο Πανιώνιος On Telecoms στη δεύτερη περίοδο εμφανίσθηκε πιο ορεξάτος επιθετικά και έτσι με τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Μάιλς, Ζορόσκι και Ραίτσεβιτς έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 13-2 και ξέφυγε με 10 πόντους διαφορά (30-20) στο 15ο λεπτό. Η Αρμάνι Τζινς όμως είχε και πάλι τις λύσεις αφού με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Χόκινς απάντησε με δικό της 11-2 σερί και μείωσε σε 31-32 δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε πάντως τον Πανιώνιο On Telecoms προηγούμενο με 38-36 από καλάθι του Ααρον Μάιλς ακριβώς με τη λήξη του.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους κυανέρυθρους στο πρώτο μέρος ο Λόνι Μπάξτερ με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ ο Ραίτσεβιτς προσέφερε 9 πόντους και ο Τσβέτκοβιτς 8.
Στην τρίτη περίοδο η Αρμάνι Τζινς πήρε ξανά το προβάδισμα με 40-38, όμως οι κυανέρυθροι με μαέστρο τον Ααρον Μάιλς αντέδρασαν άμεσα. Με σερί 6-0 από τρίποντο του Ραίτσεβιτς πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με 44-40 και προηγήθηκαν ακόμη και με πέντε πόντους διαφορά (56-51) με καλάθι του Μάιλς στο 27ο λεπτό. Ομως στα τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου οι κυανέρυθροι έπαθαν επιθετικό μπλακ-άουτ και έδωσαν την ευκαιρία στην Αρμάνι Τζινς να τρέξει ένα εντυπωσιακό 11-0 σερί με καλάθια των Χόκινς, Μορντέντε και Χολ και να κλείσει την περίοδο προηγούμενη 62-56!
Με καλάθι του Ζορόσκι και βολές του Μάιλς οι κυανέρυθροι κατάφεραν γρήγορα να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του ματς μειώνοντας σε 62-60 ενω με τρίποντη βόμβα του Ζορόσκι πήραν και το προβάδισμα με 63-62. Με νέο τρίποντο, του Μάιλς αυτή τη φορά, ο Πανιώνιος On Telecoms ξέφυγε με 66-62 με ένα εντυπωσιακό 10-0 σερί, αλλά η Αρμάνι Τζινς απάντησε με 5-0 σερί για το 67-66.
Ο Πανιώνιος On Telecoms με βολές των Κένταλ και Μπάξτερ προηγήθηκε ξανά 69-67 αλλά ένα ακόμη "τρελό" τρίποντο του Μάικλ Χολ έκανε το 70-69 για τους γηπεδούχους τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε που ήταν δραματικό. Με τον Κένταλ έγινε το υπέρ του Πανιώνιος On Telecoms 71-70 και ο Τόμας το 72-71 για τους γηπεδούχους δύο λεπτά πριν τη λήξη. Ο Καλαμπόκης με δύο βολές στα 1'51" έκανε το 73-72 όμως στη συνέχεια παρά το λάθος του Χοκινς, ο Καλαμπόκης έχασε τη μπάλα, ο Ρόκα έκανε το 74-73 και ο ίδιος παίκτης μετά από άστοχο σουτ του Μπάξτερ έκανε το 77-73 με γκολ-φάουλ 43" πριν τη λήξη. Το χαμένο λέι-απ του Τσβέτκοβιτς αμέσως μετά ήταν και η τελευταία ευκαιρία των κυανέρυθρων να διεκδικήσουν τη νίκη που κατέληξε τελικά στην Αρμάνι Τζινςμε 77-73.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ξανθόπουλος, Τσβέτκοβιτς 10, Ζορόσκι 8 (2), Γεωργαλής, Καλαμπόκης 7, Μάιλς 16 (2), Ραίτσεβιτς 14 (2), Κένταλ 3, Γιαννούλης, Νίκολιτς, Μπάξτερ 15 (12 ριμπ.)

Δηλώσεις Τριφούνοβιτς

Ο προπονητής της ομάδας Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο: "Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την προσπάθειά τους. Ετσι όπως πήγε το ματς όποιος από τους δύο και να κέρδιζε το αποτέλεσμα θα ήταν δίκαιο. Θεωρώ ότι το ματς χάθηκε για την ομάδα μου για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν όταν απέναντι στην άμυνα ζώνης του αντιπάλου κάναμε αρκετά λάθη και ο δεύτερος το γεγονός ότι παρότι πήραμε σε διάφορα σημεία του αγώνα μικρές διαφορές στο σκορ επιτρέψαμε σε παίκτες σαν τον Χολ να μπουν στο παιχνίδι με τα μακρινά τους σουτ. Γνωρίζαμε ότι η Αρμάνι Τζινς είναι μία ομάδα με έφεση στο περιφερειακό σουτ κάτι το οποίο απέδειξε και στο ματς. Θεωρώ ότι δεν χάθηκε τίποτα όσον αφορά τους στόχους μας. Σίγουρα αν κερδίζαμε θα βρισκόμασταν πιο κοντά στην πρόκριση όμως τίποτα δεν χάθηκε. Πιστεύω ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι ακόμη πιο σκληρός αφού όλες οι ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: