ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Τάκης Λεμονής: "Πανω απ' όλα ο σύλλογος"


Ενθουσιασμένος από τη νέα σελίδα που άνοιξε στην προπονητική του καριέρα, παρουσιάστηκε ο Τάκης Λεμονής κατά την επίσημη παρουσίαση του από την ΠΑΕ Πανιώνιος δείχνοντας μάλιστα αποφασισμένος να αναγκάσει με τη δουλειά του την διοίκηση να γίνει...μάγκας και τον κρατήσει για περισσότερους από έξι μήνες που είναι το συμβόλαιο του.


Ο Έλληνας τεχνικός επιστρέφει στη Νέα Σμύρνη ύστερα από 16χρόνια όταν ως ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί στην ομάδα σε μία δύσκολη περίοδο όπου αγωνιζόταν στη Β΄Εθνική και δεν έκρυψε ότι ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα στην οποία ήθελε να δουλέψει, δείχνοντας παράλληλα να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Ταυτόχρονα όμως για το θέμα του Λάμπρου Χούτου τόνισε ότι πάνω απ΄όλα είναι ο σύλλογος προσθέτοντας ωστόσο ότι μία ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες της και αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του Έλληνα επιθετικού. Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Φάνης Γαλλής στάθηκε στην επιλογή του Τάκη Λεμονή ως διαδόχου του Έβαλντ Λίνεν και πρόσθεσε ότι το εξάμηνο συμβόλαιο δεν λέει τίποτα, καθώς οι δύο πλευρές ήθελαν πολύ να συνεργαστούν και στο τέλος της σεζόν θα γίνει συζήτηση για πιθανή ανανέωση της συνεργασίας.

Ο Τάκης Λεμονής εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των "κυανέρυθρων", είπε: "Έχω να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό πράγμα ότι δόξα το θεό, ήρθαν τα πράγματα καλά στη ζωή μου σε επαγγελματικό επίπεδο ώστε να έχω φτάσει σε ένα σημείο να αποφασίζω εγώ για το μέλλον μου. Αυτό είναι θείο δώρο. Όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό ήθελα το επόμενο βήμα να είναι κάτι ανάλογο. Είχα δίκιο που περίμενα τόσο καιρό. Ο Πανιώνιος ήταν μία ομάδα στην οποία ήθελα να δουλέψω. Δεν το λέω για να χαϊδέψω τα αυτιά των οπαδών του Πανιωνίου. Ήταν η μοναδική ομάδα από την οποία πέρασα ως ποδοσφαιριστής και είχα τόσο καλά αποδυτήρια".

Σχετικά με τη διάρκεια του συμβολαίου του εξάλλου, ο 48χρονος προπονητής, είπε:"Ήταν κάτι που ήθελαν και οι δύο πλευρές. Το μόνο που δεν φοβάμαι είναι για το πως θα δουλέψω εδώ. Η ομάδα σου προσφέρει πολύ καλές συνθήκες μαζί και με τις εγκαταστάσεις στο Κορωπί. Ο στόχος της πεντάδας είναι δύσκολος αλλά για τα δεδομένα των δύο τελευταίων ετών είναι και το σκαλοπάτι. Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα. Θέλω να τους αναγκάσω να με κρατήσουν με τη δουλειά μου".

"Πάνω απ΄όλα ο σύλλογος"

Σχετικά με το θέμα του Λάμπρου Χούτου, ο Τάκης Λεμονής, είπε:"Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για τον σύλλογο. Έχω λίγες ώρες για να προετοιμάσω την ομάδα για το ματς με τον Ηρακλή που είναι κομβικής σημασίας. Σε μία ομάδα υπάρχουν πάντα προβλήματα. Είναι ένα θέμα που αφορά την οικογένεια του Πανιωνίου. Ο στόχος είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση για τον Πανιώνιο. Αυτό θα κάνουμε με γνώμονα το καλό του Πανιωνίου".

Όταν ρωτήθηκε εκ νέου για τη θέση του στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο νέος προπονητής του Πανιωνίου, απάντησε:"Έχω μπροστά μου μία απόφαση της διοίκησης. Η δουλειά μου είναι να πάρω ότι καλύτερο από κάθε παίκτη. Nα γίνω μάγκας για να το πω απλά. Άρα θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο. Ο σύλλογος είναι πάνω απ΄όλους. Ο πιο ιστορικός σύλλογος στην Ελλάδα. Πρέπει να διασφαλίσουμε το όνομα και την υπόσταση του συλλόγου. Η θέση μου είναι οποιαδήποτε απόφαση να σε ευχαριστεί. Κανείς δεν είναι πάνω από τον σύλλογο, είτε ο Χούτος, είτε κάποιο παιδί από την ομάδα Νέων. Για να ανέβει ψηλά μία ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες της".

"Eίχα φιλικές σχέσεις με τον Λίνεν"

Αναφορικά με τον Έβαλντ Λίνεν, ο Τάκης Λεμονής ανέφερε ότι τον εκτιμάει ιδιαίτερα και είχε φιλικές σχέσεις μαζί του,αλλά παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν αισθάνεται το βάρος για όσα παραλαμβάνει από τον προκάτοχο του. "Θέλω να επισημάνω ότι ο Λίνεν είναι ο μοναδικός προπονητής με τον οποίο είχα φιλικές σχέσεις. Τον εκτιμώ πολύ. Όμως δεν αισθάνομαι βάρος. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του φιλοδοξίες και τους δικούς του στόχους. Ο Πανιώνιος μου δίνει την ευκαιρία να κάνω κάτι καλό. Αφήστε με να ονειρεύομαι κάθε φορά που κοιμάμαι το βράδυ. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και αυτή θα προσπαθήσω να περάσω".

"Χρειάζεται ισορροπία"

Ο νέος τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών έσπευσε όμως να συμφωνήσει και με όσα είχε υποστηρίξει ο προκάτοχος του Έβαλντ Λίνεν ότι δηλαδή χρειάζεται μεγαλύτερη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. "Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη το είδα τρεις φορές. Ήταν τρελό το πως εξελίχτηκε το ματς. Ο Πανιώνιος νίκησε δίκαια και έχει πολύ καλή ποιότητα αλλά αυτό επιφέρει και αδυναμίες στο αμυντικό παιχνίδι. Δεν γίνεται μία ομάδα καλή με 11 παίκτες με το όνομα Ρεκόμπα. Χρειάζονται πολλές ποιότητες παικτών για να γίνει ένα καλό σύνολο. Θέλουμε καλή ισορροπία. Ο Πανιώνιος έχει καλό ρόστερ. Χρειάζεται να εκμεταλλευτούμε τα χαρακτηριστικά των παικτών".

"Μεγάλο το ρόστερ"

Ο 48χρονος τεχνικός ακόμη στάθηκε και στο μεγάλο ρόστερ που έχει η ομάδα. "Ο αριθμός των παικτών είναι έν σημαντικό θέμα. Θέλω μέχρι τον Γενάρη όπου υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα να γνωρίσω τους παίκτες στη διάρκεια της ημέρας, στην προπόνηση και δω την νοοτροπία τους". Μιλώντας εξάλλου γενικότερα για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, είπε:"Σε πρώτη φάση βλέπω ότι δεν βλέπω ότι χρειάζονται αλλαγές. Ίσως να γίνουν προσθήκες σε μία-δύο θέσεις. Όχι όμως δραστικές αλλαγές. Πρόκειται για ένα ισορροπημένο γκρουπ παικτών. Το ρόστερ σίγουρα είναι μέσα στα πέντε καλύτερα στην Ελλάδα". "Να κερδίσω τον σεβασμό τους"

Επίσης όταν ρωτήθηκε για τον κόσμο του Πανιωνίου, ο Τάκης Λεμονής, δήλωσε:"Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, το οποίο είδα από την τηλεόραση, ήταν ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας. Θυμάμαι την δεκαετία του '80 όταν ερχόμουν στη Νέα Σμύρνη ως ποδοσφαιριστής και το γήπεδο είναι γεμάτο. Αυτό που είδα στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ήταν μεγάλη χαρά. Πρέπει να δούμε πως θα το εκμεταλλευτούμε αυτό. Θα προσπαθήσω να κερδίσω τον σεβασμό του κόσμου μέσα από την δουλειά μου".

"Kανένα θέμα με Μάκο"

Επίσης σχετικά με τις δηλώσεις του Άκη Μάκου ο οποίος τόνισε ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για να μετακομίσει σε άλλη ομάδα, ο Τάκης Λεμονής, επεσήμανε:"Είμαι ευχαριστημένος που έχω παίκτες με φιλοδοξίες". Καταλήγοντας ο Τάκης Λεμονής αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, είπε:"Στο μυαλό μου είναι μόνο το παιχνίδι με τον Ηρακλή και το πως θα κερδίσει η ομάδα. Θα το λέω κάθε εβδομάδα στη συνέντευξη τύπου για κάθε αγώνα ότι είναι ο πιο σημαντικός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: