ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

"Είμαστε μια γροθιά"

Με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη και… τρόπαιο το ιστορικό ροζ φύλλο αγώνα από τη νίκη επί της Εφες Πίλσεν η αποστολή του Πανιώνιος On Telecoms επέστρεψε το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα. Οι θριαμβευτές και… εκπορθητές του «Αμπντί Ιπεκτσί» μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που τους περίμεναν στο «Ελ.Βενιζέλος» και προσδιόρισαν τους στόχους για τη συνέχεια της σεζόν.
Ο πρωτεργάτης και δημιουργός της μεγάλης και ιστορικής νίκης στην Τουρκία, προπονητής της ομάδας Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς
εμφανίσθηκε περίφανος για τους παίκτες και προσγειωμένος ενόψει της συνέχειας.«Ηταν μία νίκη που τη θέλαμε πάρα πολύ. Ξέραμε ότι η αποστολή μας ήταν δύσκολη αφού πέρα από το δύσκολο πρόγραμμα των τελευταίων εβδομάδων και την κούραση είχαμε να αντιμετωπίσουμε και πολλούς τραυματισμούς. Όλα τα παιδιά όμως που αγωνίσθηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Παίξαμε όπως ακριβώς είχαμε σχεδιάσει και οι παίκτες μου σε κανένα σημείο του αγώνα δεν λύγισαν. Πίστεψαν στη νίκη και έγραψαν ιστορία. Πλέον το μυαλό μας είναι στο ματς της Α1 με τον Κολοσσό και κάθε αγώνας στο πρωτάθλημα Ελλάδας είναι δύσκολος, ειδικά εκτός έδρας».
Για πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα μίλησε ο αμερικανός πλέι-μέικερ της ομάδας Ααρον Μάιλς ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη. «Το κλειδί για τη νίκη μας ήταν η άμυνα. Αυτή μας κράτησε ζωντανούς στο παιχνίδι ακόμη και στο σημείο που η Εφες Πίλσεν προσπάθησε να «γυρίσει» το ματς. Αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και αισιοδοξώ ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι στους «16» της Ευρωλίγκα.
Ο 2ος σκόρερ της ομάδας στον αγώνα με την Εφες, Γιάννης Καλαμπόκης έκανε λόγο για ιστορική νίκη. «Θεωρώ ότι αυτή η νίκη είναι από τις μεγαλύτερες, ίσως η μεγαλύτερη στην ευρωπαϊκή ιστορία του Πανιωνιου. Παρά τα προβλήματα και τους τραυματισμούς μείναμε ενωμένοι και παρουσιασθήκαμε σαν μια γροθιά στο γήπεδο και πήραμε τη σπουδαία νίκη. Γνωρίζαμε ότι όλο αυτό τον καιρό δουλεύαμε καλά στις προπονήσεις αλλά στα προηγούμενα ματς δεν εμφανισθήκαμε τόσο ανταγωνιστικοί όσο θα θέλαμε και θα έπρεπε. Δικαιολογία είναι το δύσκολο πρόγραμμα αλλά και οι τραυματισμοί. Αυτό που μετράει είναι η νίκη που είναι και μία τονωτική ενεση ηθικού ενόψει της συνέχειας».
Τέλος, ο πλέι-μέικερ της ομάδας Βασίλης Ξανθόπουλος δήλωσε: «Παρά τις απουσίες και το δύσκολο πρόγραμμα αποδείξαμε στο γήπεδο ότι είμαστε ικανοί να πετύχουμε τους στόχους μας και να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Είμαστε άπειροι στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μας έλλειπαν τρεις παίκτες αλλά πετύχαμε μία μεγάλη νίκη και δείξαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».

Θαυμασμός των τουρκικών ΜΜΕ για τους "πάνθηρες"

Τον θαυμασμό τους για την εμφάνιση και τη νίκη του Πανιώνιος On Telecoms εξέφρασαν τα τουρκικά ΜΜΕ που… δεν χαρίστηκαν και στην ηττημένη Εφες Πίλσεν για την ήττα της. «Τρίτη και φαρμακερή», ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Gazete Vatan που έκανε λόγο για κακή εμφάνιση της Εφες Πίλσεν στην 3η αγωνιστική αλλά και ανέλπιστα σπουδαία εμφάνιση από τον Πανιώνιος On Telecoms. Η Star έκανε λόγο για «Σοβαρό πλήγμα» για την Εφες Πίλσεν κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εμφάνιση του Λόνι Μπάξτερ αλλά και του Γιάννη Καλαμπόκη.
Η Yeni Safak είχε τίτλο «Πρώτη ήττα για την Εφες» ενώ στο κείμενο που συνοδεύει το άρθρο χαρακτηρίζεται ο Πανιωνιος On Telecoms ως «καλοδουλεμένη μηχανή που ήξερε τι ήθελε στο γηπεδο». Η Sabah έχει τίτλο «Πικρό μάθημα για την Εφες Πίλσεν» υποστηρίζοντας πως όλα κρίθηκαν στο εντυωσιακό 16-0 σερί του Πανιώνιος On Telecoms στην 3η περίοδο. Τέλος, η Hurriet αναφέρει πως «Ο Πανιώνιος On Telecoms έδωσε ένα γερό μάθημα στην Εφες Πίλσεν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: