ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Εφ' όλης της ύλης ο Κ. Τσακίρης στο Sport-fm

Ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης του Ράφικ Τζεμπούρ στον Παναθηναϊκό, υπό την προϋπόθεση όμως πως θα ικανοποιηθεί πλήρως ο Πανιώνιος, άφησε ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν γνωρίζω πού βρίσκεται. Αν είναι στην Ελλάδα για διακοπές ή αν έχει έρθει, όπως λένε, να πιέσει το σύλλογο ζωσμένος με εκρηκτικά. Καμία έκρηξη δεν έχουμε ακούσει πάντως στη Νέα Σμύρνη. Αν δεν έρθει ζωσμένος με εκρηκτικά, δεν μας πολυενδιαφέρει πού θα κάνει τις διακοπές του», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Εμείς αυτό που κοιτάζουμε είναι το καλό του συλλόγου και αυτό δεν είναι μόνο οικονομικό και μόνο άμεσο, αλλά μακροπρόθεσμο και έχει να κάνει με την ισορροπία του συλλόγου στο μέλλον. Περάσαμε τον πρώτο ενάμιση χρόνο στη διοίκηση βάζοντας πολλά λεφτά από την τσέπη μας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να μην πουλάμε παίκτες, παρά μόνο αν είναι η κατάλληλη στιγμή και οι συνθήκες τέτοιες, ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του συλλόγου, τα οποία προσπαθούμε να προασπίσουμε. Δεν πρόκειται ποτέ να πουληθεί κανένας ποδοσφαιριστής παρά μόνο αν η αξία του είναι ανάλογη με το προηγούμενο που εμείς κοπιάσαμε να δημιουργήσουμε. Πάντα θα πηγαίνει όπου θέλουμε εμείς, όπου συμφέρει τον Πανιώνιο και όχι όπου μας λένε οι φυλλάδες ή όπου μας λέει ο ποδοσφαιριστής. Το παράδειγμα του Σπυρόπουλου θα έπρεπε να είναι μάθημα για πολλούς δημοσιογράφους. Ισχύει ό,τι έχουμε πει. Εμείς δεν θέλουμε να πουλάμε σε ελληνικές ομάδες. Είναι κάτι που μας πονά. Το να μην παίζει ο Σπυρόπουλος εναντίον μας είναι κάτι που σκέφτηκε ο κύριος Βαρδινογιάννης για να μας δελεάσει και να μην πονάμε. Προτιμάμε να πουληθεί ένας παίκτης στο εξωτερικό, οι απαιτήσεις μας είναι χαμηλότερες για να διευκολύνουμε κάτι τέτοιο».

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο ίδιος ο Γαλλοαλγερινός φορ τη μεταγραφή του. «Ο λόγος που δεν έχει προχωρήσει η μεταγραφή του Τζεμπούρ στο εξωτερικό είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και ο τρόπος που έχει χειριστεί το θέμα εφόσον έχει επιλέξει να μιλά απευθείας με συλλόγους, προτού αυτοί μιλήσουν με μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται για τον εαυτό του τεράστια συμβόλαια και στη συνέχεια να μην υπάρχουν στην τσέπη του αγοραστή χρήματα για τον Πανιώνιο. Γιατί η ίδια τσέπη πληρώνει τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα του. Αυτό δυστυχώς ο ποδοσφαιριστής δεν το κατανοεί. Τα συμβόλαια που ξέρω ότι διαπραγματευόταν με ξένες ομάδες για τον εαυτό του είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που είναι διατεθειμένη να πληρώσει οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Αυτό εκ των πραγμάτων καθιστά τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό δύσκολη και από αυτή την πλευρά, όχι μόνο από πλευράς Πανιωνίου».

Σε περίπτωση που δεν πωληθεί τελικώς ο Τζεμπούρ, ενδέχεται να του γίνει αύξηση αποδοχών. «Αυτό γίνεται πάντα ως επιβράβευση σε παίκτες που έχουν προσφέρει περισσότερα από όσα πληρώνονται στο συμβόλαιό τους και αδικούνται. Το έχουμε κάνει με πολλούς παίκτες. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο και προς τα κάτω, αλλά έτσι είναι ο νόμος της αγοράς στο ποδόσφαιρο».

Η πώληση του Ντάριο Φερνάντες στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ προκάλεσε τη δυσαρέσκεια αρκετών φίλων του Πανιωνίου. Τι απαντά για αυτό ο κύριος Τσακίρης; «Έγινε μεγάλη προσπάθεια να διευκολύνω τη μεταγραφή, γιατί πιστεύω πως ήταν καλή για το σύλλογο και για τον ποδοσφαιριστή, που θα παίρνει 400.000 ευρώ το χρόνο. Εμείς τον παραλάβαμε στις 70.000 ευρώ το χρόνο και με δύο αναπροσαρμογές τον φτάσαμε στις 200.000. Δεν μπορούσαμε να χαλάσουμε τις ισορροπίες».

Όσο για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, τόνισε: «Αν πωληθεί ο Τζεμπούρ θα αποκτηθεί ένας σέντερ φορ, αλλιώς θα αποκτήσουμε μόνο ένας σέντερ μπακ. Είχαμε σκεφτεί να πάρουμε κι έναν νεαρό σέντερ μπακ, αλλά ο κύριος Λίνεν θα δώσει ευκαιρίες σε κάποιους νέους, όπως τον Κοντοέ για παράδειγμα».

Ερωτηθείς για τους στόχους του Πανιωνίου την επόμενη σεζόν, απάντησε: «Στόχος μας είναι να διατηρηθούμε στα ίδια επίπεδα. Μπορούσαμε την περασμένη σεζόν να είμαστε από τέταρτοι έως έβδομοι. Φέτος είδαμε πως πάσχαμε στο βάθος του ρόστερ, σε επίπεδο ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών. Ο Λίνεν μου είχε πει κάποτε πως το λάθος του δεν είναι ότι έβγαλε τον τάδε κι έβαλε τον τάδε, αλλά πως κάνει αλλαγές».

Στην προσπάθεια της ομάδας αναμένεται να βοηθήσουν δύο… ξεχασμένοι λόγω τραυματισμών παίκτες. «Ο Λουρένσο είναι έτοιμος να βοηθήσει. Ο Ντελούρα, από ο,τι λένε οι άνθρωποι στο Καρπενήσι, πάει πολύ καλά. ».

Μιλώντας για το θέμα της κατασκευής του νέου αθλητικού κέντρου της ομάδας, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης τόνισε: «Πήραμε μια απόφαση να προχωρήσουμε με επένδυση σε μελέτες της τάξης των 700-800 χιλιάδων ευρώ για να φτάσουμε σε ένα πολύ προχωρημένο στάδιο. Σε κάποια φάση, ελπίζω φέτος, να πάμε στο δημοτικό συμβούλιο και να δούμε αν τηρήσουν το λόγο τους, βάσει απόφασής τους. Έχουν πει πως αν έχει τις χρήσεις που ζήτησαν, 4-5 χιλιάδες τ.μ., θα μας δώσουν κάποια χρήματα ή θα δημοπρατήσουν μέρος του έργου. Αν το τηρήσουν και αν εμείς προχωρήσουμε τις μελέτες, νομίζω πως το έργο μπορεί να γίνει. Υπάρχει ένας σχεδιασμός που θα παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερα όμορφο. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα των μελετών στα τέλη του 2008. Υπάρχουν όμως κάποιες καθυστερήσεις, που δεν μπορούμε να τις υπολογίσουμε. Στην Ελλάδα είμαστε, δεν μπορείς να πεις πότε ακριβώς θα γίνει κάτι».

Τέλος, για το προπονητικό κέντρο του συλλόγου, ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου είπε: «Δεν έχουμε ακόμη αδειοδοτηθεί για να χτίσουμε όπως θέλουμε την τελική μορφή του κτιρίου. Υπάρχει ένα πρόβλημα με πάγωμα αδειών σε όλη τη Β’ ζώνη Υμηττού λόγω κάποιου θέματος άσχετου με μας. Θα γίνει ανασχεδιασμός των χρήσεων. Εμείς δεν επηρεαζόμαστε από αυτό. Υπάρχει μια καθυστέρηση, αλλά ελπίζουμε να πάρουμε άδεια φέτος. Τα γήπεδα είναι έτοιμα για προπόνηση άμεσα. Η ομάδα θεωρητικά μπορεί να πάει μετά την επιστροφή της από τη Σερβία. Ίσως καθίσουμε άλλη μία εβδομάδα μακριά για να δέσει καλύτερα το γκαζόν. Από 14 Ιουλίου μπορώ να πω πως ξεκινάμε προπονήσεις στο Κορωπί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: