ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Νέα εποχή με Τριφούνοβιτς

Είναι οριστικό. Ο Νέναντ Μάρκοβιτς, ο προπονητής που οδήγησε τον Πανιώνιο στην Ευρωλίγκα έπειτα από δώδεκα χρόνια, αποχωρεί από τον "κυανέρυθρο" πάγκο και τη θέση του παίρνει ο Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς. Ο πρώην προπονητής της Λιέτουβους Ρίτας τα βρήκε σε όλα με τον Ηλία Λιανό και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται στην Ελλάδα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Υπό την καθοδήγηση του Σέρβου τεχνικού η Λιθουανική ομάδα έφτασε μέχρι το «Top 16» της Ευρωλίγκας, ενώ εντός συνόρων και στη σειρά των τελικών έχασε με 4-1 από τη Ζαλγκίρις. Από εκεί και πέρα η ΚΑΕ Πανιώνιος έβγαλε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον Νέναντ Μάρκοβιτς.

Η ανακοίνωση:

«Ο Σέρβος προπονητής Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Πανιώνιος On Telecoms καθώς υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την ομάδα. Ο διάδοχος του Νέναντ Μάρκοβιτς είναι 39 ετών και τις δύο προηγούμενες σεζόν εργάσθηκε στη Λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας. Ο κ.Τριφούνοβιτς αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα προκειμένου να συναντηθεί με τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και να παρουσιαστεί επίσημα από την κυανέρυθρη ΚΑΕ».

Who is who...

Ο Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς γεννήθηκε στις 30 Μαίου 1967 στη Σερβία. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε σε ηλικία 25 ετών ως πρώτος προπονητής του Ερυθρού Αστέρα τον οποίο ανέλαβε το καλοκαίρι του 2002. Στους "ερυθρόλευκους" του Βελιγραδίου (στους οποίους είχε διατελέσει μάνατζερ τη σεζόν 2001-2) έμεινε έως το 2005 είτε ως πρώτος προπονητής (σεζόν 2002-3 και από τον Δεκέμβριο του 2004 έως το τέλος της σεζόν 2004-2005) είτε ως βοηθός (τη σεζόν 2003-2004). Το 2006 εργάσθηκε ως βοηθός προπονητή στη Λιέτουβος Ρίτας για τη σεζόν 2006-2007 αλλά από τον Φεβρουάριο του 2007 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής μέχρι και το τέλος της σεζόν 2007-2008. Με τη Λιέτουβος Ρίτας κατέκτησε το τρόπαιο της Βαλτικης Λίγκας τη σεζόν 2006-2007 και έφτασε δύο φορές στους τελικούς των πλέι-οφ του πρωταθλήματος Λιθουανίας. Παράλληλα οδήγησε την ομάδα στον τελικό του ULEB Cup όπου ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, κερδίζοντας όμως το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της σεζόν 2007-2008. Σε αυτή τη σεζόν η Λιέτουβος είχε μία καταπληκτική πορεία καθώς έφτασε μέχρι τους 16 της διοργάνωσης όπου όμως η ομάδα χτυπημένη από τραυματισμούς βασικών παικτών δεν μπόρεσε να προκριθεί στην 8αδα των πλέι-οφ.

Η ανακοίνωση για Μάρκοβιτς:

«Η ΚΑΕ Πανιώνιος On Telecoms θέλει να ευχαριστήσει τον Νέναντ Μάρκοβιτς για τη συνεργασία που είχε μαζί του τους προηγούμενους 8 μήνες και να του ευχηθεί κάθε επιτυχία στην καριέρα του. Ο Νέναντ Μάρκοβιτς συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1 και την πρόκριση της ομάδας στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου και θα είναι αναπόσπαστο μέλος της ιστορίας της ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: