ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

K. Τσακίρης: «Καμία συμφωνία για Τζιμπούρ»

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Δεν είμαστε καν κοντά», δήλωσε στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, για την υπόθεση Τζιμπούρ και Μπενφίκα. «Ελπίζω ότι τους επόμενους οκτώ μήνες θα έχουμε εξελίξεις», τόνισε για το προπονητήριο ενώ για το γήπεδο σχολίασε: «Χρειάζεται σύμπνοια και τόλμη από όλους τις πλευρές». Επίσης αναφέρθηκε στον Έβαλντ Λίνεν, στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και τη Σούπερ Λίγκα. Αναλυτικά, τα όσα είπε:
Για τον Τζεμπούρ και Κουμορτζί: « Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Μπενφίκα, ούτε καν είμαστε κοντά. Δεν μπορώ να πω αν υπάρχει πρόταση. Δεν είναι της αρμοδιότητάς μας να μιλάμε για προτάσεις που φέρονται να έχουν κάνει άλλοι. Μου έχουν τηλεφωνήσει δημοσιογράφοι από την Πορτογαλία, μέχρι και ο Λίνεν με πήρε ‘έντρομος’. Όσον αφορά τον Κουμορτζί, θα θέλαμε να συζητήσουμε με το Αιγάλεω, για να τον κρατήσουμε άλλον ένα χρόνο δανεικό να τον δούμε καλύτερα, γιατί φέτος δεν είχαμε την ευκαιρία να τον κρίνουμε».

Για την πορεία της ομάδας: «Βαθμολογικά είμαστε ευχαριστημένοι αν και ‘ιδρώσαμε’ για να φτάσουμε στο στόχο μας. Στις καλές μας στιγμές ήμασταν πολύ καλύτεροι από πέρυσι, αλλά υπήρξαν στιγμές που ήμασταν χειρότεροι. Δείξαμε μία αστάθεια που μας κούρασε και εμάς ως φιλάθλους της ομάδας. Ο αποκλεισμός από το ΟΥΕΦΑ ήταν τραγωδία, όπως ήρθε το παιχνίδι με την Μπορντό. Στο πρωτάθλημα ήρθαμε πέμπτοι, αλλά θα μπορούσαν να το κάνουν και άλλες ομάδες. Τη νέα σεζόν θέλουμε να διατηρηθούμε στα στάνταρ που έχουμε εδώ και δύο χρόνια. Οι κύριοι ανταγωνιστές μας γι’ αυτό θα είναι ο Αστέρας Τρίπολης, η Λάρισα, ο Άρης και ΠΑΟΚ, που αποκλείεται να ξαναπαρουσιαστεί όπως τα δύο τελευταία χρόνια».

Για τα σενάρια που αφορούν τον Λίνεν: «Έχουμε άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον κύριο Λίνεν. Πάντα γράφονταν ότι φεύγει αυτός και κάποιοι παίκτες. Είναι η νοοτροπία του πρώην ΠΟΚ, ότι αυτοί είναι πάνω από όλα. Καμιά φορά σκέφτομαι να δώσω τις μετοχές μου, για να αποφασίζουν ποιος θα μένει ποιος θα φεύγει, αλλά και σε τι τιμή. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή. Εγώ και Γιώργος Τσέλιος προσπαθούμε με τα μέσα που έχουμε, με στόχο να χτίσουμε με μία ομάδα με σταθερότητα για το μέλλον».

Για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν: « Στο θέμα με τον Κοιλιάρα κινηθήκαμε με προσοχή, το κρατήσαμε σε ‘στεγανά’ και νομίζω ότι γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια και στον Εργοτέλη. Θέλουμε να είμαστε σχεδόν έτοιμοι νωρίς, καθώς παίζουμε 5 Ιουλίου για το Ιντερτότο. Καμιά φορά στη μπάλα τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένεις σε θέματα μεταγραφών, π.χ. από τον Ιανουάριο ξέρουμε ότι θέλουμε σέντερ μπακ και δεν έχουμε βρει ακόμη».

Για το προπονητικό κέντρο: Όσον αφορά το προπονητικό κέντρο, έχουμε κάποια προβλήματα στο θέμα της αδειοδότησης, κυρίως λόγω ελληνικής γραφειοκρατίας, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το κτήμα, που έχουμε επιλέξει και οι χαρακτηρισμοί του είναι καλοί. Θα έχουμε για φέτος τις κατάλληλες συνθήκες για προπόνηση και θα στεγαστούμε σε κάποια λυόμενα. Ελπίζουμε στο επόμενο οκτάμηνο να ξεκινήσουμε και τις κτηριακές εγκαταστάσεις».

Για το γήπεδο: Το γήπεδο είναι ένα μεγάλο προτζεκτ. Χρειάζεται τόλμη και σύμπνοια από όλες τις πλευρές. Μέχρι ενός σημείου την έχουμε την τόλμη και λέω μέχρι ενός σημείου, καθώς πρέπει να ξαναδούμε μερικά πράγματα στο πλάνο μας. Μένει να δούμε αν έχει την ίδια τόλμη και ο Δήμος. Μέχρι στιγμής ο δήμαρχος έχει δείξει το αντίθετο, όπως και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι. Σε ένα σημείο δικαιολογημένα, καθώς το μέγεθος του έργου θα είναι πρωτοφανές για την Νέα Σμύρνη. Δεν θα επηρεάσει την κατάσταση της πόλης, γιατί χειρότερα δεν γίνεται. Ο Πανιώνιος έχει 1600 αθλητές, τους οποίους φέρνουν οι γονείς τους καθημερινά για να αθληθούν, διπλοπαρκάροντας και μη ξέροντας που θα πάνε μέχρι να χρειαστεί να τους ξαναπάρουν . Δεν έχω εξετάσει το ενδεχόμενο να φύγει η ομάδα από τη Νέα Σμύρνη. Πανιώνιος και Νέα Σμύρνη είναι άμεσα συνδεδεμένοι».

Για τα πλέι οφ: Υπάρχουν γκρουπ δυναμικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό είμαι υπέρμαχος των πλέι οφ, ώστε να δώσουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Τα πλέι οφ φέτος δεν είχαν ενδιαφέρον εξαιτίας διάφορων συγκυριών. Δεν μπορούν όμως να κριθούν από τη πρώτη χρονιά εφαρμογής. Άλλωστε είναι μία απόφαση μακροπρόθεσμη. Αν περάσει το να διαιρούνται οι διαφορές με το τέσσερα και όχι με το τρία, όπως φέτος, είναι μία κίνηση προς το σωστό. Όπως και το θέμα να μην μεταφέρονται οι κίτρινες κάρτες. Στο μειωμένο ενδιαφέρον έπαιξε ρόλο και η θέση της Ελλάδας στην ΟΥΕΦΑ. Από του χρόνου και η τέταρτη θέση θα σημαίνει ένας γύρος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, οπότε π.χ. το ματς το δικό μας με τον Άρη την τελευταία αγωνιστική θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον.

Για την Σούπερ Λίγκα: «Επιδέχεται βελτιώσεων, αλλά είναι άδικο να την «χτυπάμε», καθώς δεν υπάρχει και εναλλακτικό λύση. Η επιστροφή στην ΕΠΑΕ είναι κάτι το οποίο δεν νομίζω ότι το συζητά κανείς. Όσον αφορά τα ζητήματα βίας, το κράτος δεν δρα με κριτήρια ουσίας, αλλά πολιτικής. Δρα επιπόλαια, χωρίς να ερωτάται κανείς από εμάς να πούμε τη γνώμη μας. Στη Σούπερ Λίγκα το κλίμα είναι καλό. Βλέπω θετικά το μοντέλο του ΠΑΟ μακάρι να γινόταν στον Πανιώνιο και σε άλλες ομάδες».

Για τη διαιτησία: Θεωρώ ότι ενεργούμε λανθασμένα. Δεν είναι το ζήτημα η αξιοκρατία. Αυτή δεν υπάρχει ούτε στον ΟΤΕ, ούτε στα ελληνικά πετρέλαια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ζημιογόνες εταιρίες. Στην Ελλάδα παντού υπάρχει το ρουσφέτι. Εμένα με πειράζει να υποπτεύομαι δόλο. Το πρόβλημα ξεκινάει από εμάς τους παράγοντες, εμείς ξεκινάμε το ‘παιχνίδι’, εμείς προσπαθούμε να αδικήσουμε ο ένας τον άλλο και δεν αντέχουμε να αδικούμαστε. Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε. μυαλά. Άρα χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια. Για μένα είναι λάθος ο ορισμός γιατί μεγαλώνει την καχυποψία. Έτσι φτάνουμε σε φαινόμενα διαιτητολαγνείας.

Για το αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Σουπερ Λίγκας: «Έχω φόρτο εργασίας και θέλω να ασχοληθώ λίγο με το πώς θα βγάλω χρήματα και όχι πως θα τα χαλάω. Είναι πάντως πολύ τιμητικό για μένα και για τον σύλλογο, να με θεωρούν ικανό να γίνω πρόεδρος της Λίγκας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: