ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Σκούφαλης: "Κύπελλο και καθιέρωση"

Ο κόσμος του Πανιωνίου τον λατρεύει και αυτός, όποτε του δοθεί η ευκαιρία, φροντίζει να το ανταποδίδει... Οποιος θυμάται το γκολ εναντίον της ΑΕΚ στο 90' μπορεί να κατανοήσει εύκολα την παραπάνω φράση. Ο Μανώλης Σκούφαλης, από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της "κυανέρυθρης" εξέδρας, μιλάει αποκλειστικά στο novasports.gr για τους στόχους του Πανιωνίου τη φετινή χρονιά, για τις προσωπικές του φιλοδοξίες και για διάφορα άλλα θέματα...

Το κύπελλο Ιντερτότο υποχρέωσε εσένα και τους συμπαίκτες σου να φορέσετε νωρίς, νωρίς τα ρούχα προπόνησης. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την προετοιμασία έως τώρα;

"Σίγουρα πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο, τόσο για εμένα, όσο και για τους περισσότερους συμπαίκτες μου. Αυτό όμως γίνετε λόγω των πολλών υποχρεώσεων που υπάρχουν τη φετινή χρονιά. Στην προετοιμασία δουλεύουμε όλοι σκληρά, προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι όταν πρέπει, αλλά και στη συνέχεια της σεζόν. Οι συνθήκες στις οποίες εργαζόμαστε είναι άψογες. Στην ομάδα υπάρχει όρεξη και διάθεση απ' όλα τα παιδιά. Έχουμε βάλει ψηλά τους στόχους για φέτος".

Μιας και αναφέρθηκε στους στόχους, τι είναι αυτό που θα σας αφήσει ικανοποιημένους φέτος;

"Οταν ξεκινά μια σεζόν υπάρχουν πολλοί στόχοι σε κάποια ομάδα. Κάθε στόχος είναι διαφορετικός. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας κυριαρχεί πως θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που συναντάμε στο Κύπελλο Ιντερτότο, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής. Στη συνέχεια μπαίνει στη ζωή μας το πρωτάθλημα Ελλάδας και το Κύπελλο. Θέλουμε να βάλουμε τον πήχη όσο πιο ψηλά γίνεται. Τις τελευταίες δύο χρονιές ο Πανιώνιος τερμάτισε 5ος, φέτος με τη δουλειά που κάνουμε μπορούμε να πάμε παραπάνω. Να τερματίσουμε στην 4η ή γιατί όχι στην 3η θέση. Επίσης, το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που θα μας αφήνει αδιάφορους και νομίζω πως δεν είναι απαγορευτικό να κάνουμε όνειρα για κατάκτησή του".

Πρώτο φιλικό 0-0 με την Αούστρια Λούστεναου. Ησουν άτυχος και αγωνίστηκες για περίπου 26 λεπτά. Ποια είναι τα πρώτα σου συμπεράσματα;

"Η εκτίμησή μου είναι πως παρουσιάσαμε καλό πρόσωπο στο πρώτο κιόλας φιλικό που δώσαμε. Αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε στο επιθυμητό επίπεδο και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Στη συνέχεια εννοείται πως θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Αυτό που προέχει τώρα είναι να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Ιντερτότο".

Ο τραυματισμός σου είναι κάτι το ανησυχητικό;

"Όχι, όχι... Τίποτα το ανησυχητικό. Σε μια, δυο μέρες θα μπορώ να προπονούμαι κανονικά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Θα είμαι έτοιμος για τον αγώνα του Κυπέλλου Ιντερτότο".

Eχετε παρακολουθήσει καθόλου την προσεχή αντίπαλό σας, που θα είναι η ΟΦΚ Βελιγραδίου;

"Όχι! Ο κύριος Λίνεν δεν μας έχει δείξει ακόμα κάποιο βίντεο με προηγούμενο αγώνα της. Μάλλον αυτό θα γίνει την παραμονή του αγώνα".

Για τον Μανώλη Σκούφαλη είναι η δεύτερη χρονιά στον Πανιώνιο, πως νιώθεις που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινες από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της "κυανέρυθρης" εξέδρας;

"Σίγουρα είναι ευχάριστο για έναν παίκτη να ακούει το όνομά του από τους φιλάθλους της ομάδας. Του δίνει επιπλέον ώθηση, είναι κάτι που τον βοηθάει σημαντικά στην προσπάθειά του. Τον κάνει πιο δυνατό. Του δίνει δύναμη για να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο μέσα στο γήπεδο για να πετύχει η ομάδα του τον στόχο της".

Πέρυσι, είχες δηλώσει κάποια στιγμή ότι θέλεις να φύγεις από τον Πανιώνιο...

"Ναι, έτσι είναι. Αυτό βέβαια είχε γίνει στην αρχή της χρονιάς, όταν στα πρώτα παιχνίδια δεν έπαιζα. Όταν ήρθα υπήρχε μια ομάδα που προερχόταν από εξαιρετική χρονιά και για μένα ήταν δύσκολο να καθιερωθώ αμέσως. Όταν έβλεπα ότι ήμουν εκτός ομάδας, προσπαθούσα να καταλάβω για ποιο λόγο. Ήμουν απογοητευμένος εκείνες τις ημέρες. Αυτό όμως με πείσμωσε στη συνέχεια, με έκανε να δουλέψω πιο σκληρά για να αποδείξω ότι αξίζω θέση βασικού στην ομάδα. Όταν άρχισα να αγωνίζομαι απέδειξε ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Απέδειξα για ποιο λόγο ήρθα στον Πανιώνιο. ʼρχισαν να μ' εμπιστεύονται περισσότερο και στη συνέχεια πήγαν όλα καλά. Για φέτος, πιστεύω πως θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο. Αν δεν δουλέψεις δεν μπορείς να καθιερωθείς και εγώ είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά για να καθιερωθώ στην ενδεκάδα του Πανιωνίου. Αν δεν δουλέψεις δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Θέλω να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω με τον τρόπο μου την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

Το μέλλον σου ανήκει στον Πανιώνιο ή σκέφτεσαι κάτι άλλο για την καριέρα σου;

"Αυτή τη στιγμή το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ο Πανιώνιος. Θέλω στη συνέχεια να δώσω ακόμα περισσότερα και ελπίζω πως θα κάποια στιγμή θα ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Τώρα αν έρθει κάτι, πρώτα θα το συζητήσω με την ομάδα. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος που φοράω τη φανέλα αυτού του ιστορικού σωματείου που λέγεται Πανιώνιος. Έχω πει και στο παρελθόν, πως η μεταγραφή μου στον Πανιώνιο είναι η σημαντικότερη της καριέρας μου, τουλάχιστον έως σήμερα που μιλάμε. Βρίσκομαι σε μια ομάδα με μεγάλους στόχους που είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί για να ικανοποιεί τον κόσμο της. Διαθέτει μια πολύ καλή διοίκηση που μας στηρίζει συνεχώς. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον κόσμο, ο οποίος μας συμπαραστέκεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και μακριά απ' αυτήν όταν έχουμε αγώνες".

Πέρυσι, πραγματοποίησες εντυπωσιακές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να καθιερωθείς στην ενδεκάδα του Πανιωνίου. Περιμένεις κάτι ανάλογο τη φετινή χρονιά;

"Πιστεύω πως ναι. Προσπαθώ να δώσω πολλά περισσότερα πράγματα τόσο στον εαυτό μου, όσο και στην ομάδα μου. Αυτό που μ' ενδιαφέρει πάνω απ' όλα είναι να υπάρχει υγεία. Πάντα, στη ζωή μου στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος και να πετυχαίνω ολοένα και περισσότερα πράγματα".

Ξεκινήσατε νωρίς την προετοιμασία. Στο παρελθόν ομάδες που έπραξαν το ίδιο είχαν άσχημη παρουσία στο πρωτάθλημα. Είναι κάτι που σας φοβίζει αυτό;

"Οχι, αλλά είναι το μεγάλο στοίχημα όλων μας στην ομάδα. Οντως, όλες οι ομάδες που ξεκίνησαν νωρίς είχαν προβλήματα στο πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα. Να βάλουμε τέρμα σε αυτή την αρνητική παράδοση και να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο πρωτάθλημα. Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες που μπορούν να την βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές γιατί σίγουρα θα υπάρξουν τέτοιες στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν φιλοδοξίες απ' όλα τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος σίγουρα θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές. Το σημαντικό όμως είναι να μείνουμε ενωμένοι και πιστεύω πως τελικά θα τα καταφέρουμε".

Ο κόσμος του Πανιωνίου πικράθηκε με την πώληση του Νταρίο Φερνάντες. Θα λείψει από την ομάδα ο Αργεντινός μέσος;

"Ο Νταρίο είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ένας παίκτης με πλούσια ποδοσφαιρικά χαρίσματα. Σίγουρα θα λείψει από την ομάδα. Αυτό όμως πρέπει να το ξεχάσουμε και να συγκεντρωθούμε στους στόχους μας. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να καλύψουμε το κενό του. Στην ομάδα ήρθαν κάποια νέα παιδιά που μπορούν να μας βοηθήσουν σημαντικά, αλλά και να αναπληρώσουν το κενό του Νταρίο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: