ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

O Ντάριο Φερνάντες στο www.wind.com.gr

«Μετά από τρία υπέροχα, όπως ο ίδιος λέει δίχως κανένα δισταγμό, ο Αργεντίνος Ντάριο Φερνάντες αποχαιρετάει τον Πανιώνιο προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισραηλινή Μπεϊτάρ. Οι στιγμές που ζει ο 29χρονος Λατινοαμερικάνος είναι μοναδικές και.. περίεργες συνάμα, όπως δηλώνει αποκλειστικά στο http://www.wind.com.gr/ καθώς εδώ δεν έχει να θυμάται σχεδόν τίποτε το δυσάρεστο ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής καθώς αγάπησε με έναν ιδιαίτερο την ομάδα όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του αλλά και τη χώρα η οποία του αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και ασφαλώς την έχει στην καρδιά ου ως δεύτερη πατρίδα του».
** Ντάριο, φεύγεις από τον Πανιώνιο σαν φίλος αφήνοντας πίσω σου όμορφες αναμνήσεις και πολλούς «δικούς σου» ανθρώπους. Ποιες οι καλύτερες στιγμές που έζησες στη χώρα μας, αυτό το χρονικό διάστημα φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου;
«Είναι αλήθεια πως, όταν αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα ήξερα πολύ λίγα πράγματα για τη χώρα σας και ακόμα λιγότερα για τον Πανιώνιο. Είναι αλήθεια πως πέρασα υπέροχα. Ο κόσμος με αγάπησε και εγώ αγάπησα τον κόσμο του πανιωνίου αλλά και όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Δεν θα βγει ποτέ από τη μνήμη μου το γκολ που πέτυχα στη Γαλλία επί της Σοσό και έτσι βάλαμε τις βάσεις για μια μεγάλη πρόκριση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Επίσης θα θυμάμαι για πάντα το γκολ που έβαλα στον κρίσιμο αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ (13 Απριλίου) με το οποίο νικήσαμε στα τελευταία λεπτά και πήραμε το εισιτήριο για τα play offs της φετινής περιόδου. Είναι οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές όπου ένιωσε μοναδικά συναισθήματα δίχως να σημαίνει πως δεν υπάρχουν κι άλλα αμέτρητα όμορφα σαν παίκτης του Πανιωνίου..»
** Έζησες πολλά πράγματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι κατά τι γνώμη σου θα πρέπει να αλλάξει για να γίνει πιο ανταγωνιστικό και πιο προσιτό στον κόσμο;
« Από τη στιγμή που ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα είδα σημαντική πρόοδο στο ποδόσφαιρο αυτής της χώρας. Νομίζω πως υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για όλους όσους αγαπάνε αυτό το άθλημα. Το έζησα και στον Πανιώνιο όπου έγινε αρκετή δουλειά στην ομάδα και πιστεύω πως θα εξακολουθήσει να γίνεται καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Θα ήθελα πάντως να δω αυτό που γίνεται συστηματικά στην πατρίδα μου την Αργεντινή. Εκεί δίνουν μεγάλη σημασία στους μικρούς παίκτες. Πρέπει όλες οι ομάδες να επενδύσουν στους μικρούς ποδοσφαιριστές. Να τους δώσουν την ευκαιρία και να τους εμπιστεύονται. Δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να «δουλεύουν» συστηματικά όλες οι ομάδες στις υποδομές τους και ασφαλώς να δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά αφού αυτά είναι το μέλλον. Το κάνουν όλες οι προηγμένες χώρες. Το κάνουν όλοι στην Αργεντινοί, γι’ αυτό και βλέπετε τόσο μεγάλη παραγωγή ταλαντούχων παικτών..»
** Υπήρξε κάτι που δεν σου άρεσε ή σε ενοχλούσε κατά την παραμονή σου και την ποδοσφαιρική σου καριέρα στην Ελλάδα;
« Μόνο καλές στιγμές έχω να θυμάμαι. Πώς να νιώσω την οποιαδήποτε στιγμή άσχημα έτσι όπως με αγκάλιασε και με αγάπησε ο κόσμος του Πανιωνίου; Ήρθα σε μια πολύ φιλική και φιλόξενη χώρα όπου βέβαια υπάρχουν μεγάλες διαφορές από τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της Αργεντινής. Όμως νομίζω πως κατάφερα να προσαρμοστώ αν και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για όποιους παίκτες κάνουν το μεγάλο ταξίδι από την Νότια Αμερική για να έρθουν εδώ. Είναι κάπως παράξενα στην αρχή αλλά γρήγορα και ανάλογα με την αγάπη που σου δείχνουν στην ομάδα, κατορθώνεις και μπαίνεις στο κλίμα. Εδώ έκανα πολλούς φίλους και είναι εξαιρετικά σημαντικό για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή να κάνει φίλους και να έχει δίπλα του ένα ιδανικό περιβάλλον έτσι ώστε να αισθάνεται καλά..»
** Το EURO το παρακολουθείς; Ποια άποψη έχεις για την εθνική Ελλάδος;
«Είναι αλήθεια πως μπήκε πολύ χαλαρά στον πρώτο αγώνα της στη διοργάνωση. Δεν πρόσεξε σημαντικά πράγματα και δεν έπαιξε αυτό που πιστεύω ότι μπορεί. Η Σουηδία εμφανίστηκε πιο έτοιμη και πολύ καλά προετοιμασμένη. Είχε προβλέψει πολλά πράγματα από το παιχνίδι της Ελλάδας και γι’ αυτό μπόρεσε και είχε τον ρυθμό. Όμως μπορεί η Ελλάδα να κάνει κάτι καλύτερο στη συνέχεια αρκεί να βελτιώσει κάποιες λεπτομέρειες. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια της..»
** Θα μπορέσει κάποια στιγμή στο μέλλον η εθνική Ελλάδος να κοντράρει με καλή προοπτική την εθνική Αργεντινής; Είχαμε έρθει αντιμέτωποι στο Παγκόσμιο κύπελλο του 1994 και τότε το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για την Ελλάδα (0-4 στη Βοστώνη).
«Γιατί όχι; Από την στιγμή που η Ελλάδα κατάφερε να πάρει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης όλα μπορούν να συμβούν καθώς έδειξε πως μπορεί με οργανωμένη δουλειά και αυτοπεποίθηση μπορεί να βρει τις ευκαιρίες για ανάλογες μεγάλες διακρίσεις. Κανείς δεν το περίμενε αυτό που πέτυχε η Ελλάδα. Όμως τώρα όλος ο κόσμος ξέρει πως αυτή η χώρα έχει τις ικανότητες..»
** θα ήθελες να κάνεις μια πρόβλεψη για τον νικητή του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις που πήρες από αυτό;
«Είναι κάπως νωρίς για συμπεράσματα. Έχω δει όλα τα πρώτα παιχνίδια και εκτιμώ πως η Ολλανδία και η Ισπανία έχουν πολλές πιθανότητες να διεκδικήσουν το τρόπαιο αφού έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία σαν ομάδες. Πάντως θα πρέπει να περιμένουμε, αφού στο ποδόσφαιρο καλό είναι να μην βγάζει κανείς γρήγορα συμπεράσματα. Είναι πολλά παιχνίδια ακόμη και σαφώς πρέπει να δούμε κι άλλα πράγματα..»

Δεν υπάρχουν σχόλια: