ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Σαν από Πάνθηρα δαγκωματιά..


Ολική επαναφορά! Ο Πανιώνιος On Telecoms πέτυχε και δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του Μαρουσίου, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 96-84, ισοφάρισε τη σειρά των Μικρών Τελικών σε 2-2 και πλέον την ερχόμενη Τετάρτη στο Ελληνικό θα διεκδικήσει την 3η και... φαρμακερή που θα στείλει την ομάδα στα σαλόνια της Ευρωλίγκα! Φοβερό πάθος, καθαρό μυαλό και ευστοχία (14/24) από τους κυανέρυθρους.

Το φιλμ του αγώνα

Με... φόρα από τη νίκη στο Ελληνικό την περασμένη Πέμπτη, οι παίκτες του Πανιώνιος On Telecoms έδειξαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο κατάμεστο γήπεδο του Αγίου Θωμά τις προθέσεις τους. Εχοντας και τη συμπαράσταση 200 φίλων της ομάδας που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να φωνάζουν υπέρ τους, οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς ήταν "καυτοί" επιθετικά από το πρώτο δεκάλεπτο.
Με τον Μπραντ Νιούλεϊ ασταμάτητο να πετυχαίνει 13 γρήγορους πόντους και τον Ξανθόπουλο οργανωτή, ο Πανιώνιος On Telecoms πήρε τα ηνία στο σκορ και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 24-22 από τρίποντο του Αυστραλού ακριβώς με τη λήξη.
Στη δεύτερη περίοδο αυτός που ανέλαβε δράση επιθετικά ήταν ο Ιβάν Ζορόσκι. Ο "Ζορό" σε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια τη φετινή σεζόν ήταν αυτός που ώθησε τους κυανέρυθρους στο να "χτίσουν" μία σημαντική διαφορά. Πετυχαίνοντας 17 από τους 28 πόντους του Πανιώνιος On Telecoms στη δεύτερη περίοδο, έδωσε στους κυανέρυθρους διαφορά 14 πόντων (38-24). Το Μαρούσι με τα τρίποντα των Μιλισάβλιεβιτς και Μπουντούρη προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Πανιώνιο On Telecoms στο +10 (52-42).
Οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου πίεσαν στην άμυνα και κατάφεραν με ένα σε΄ρι 8-0 μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά να μειώσουν τη διαφορά στους 4 πόντους (56-52). Σε εκείνο το σημείο όμως οι κυανέρυθροι αντέδρασαν αποτελεσματικά. Με τον Νιούλεϊ να πετυχαίνει πέντε γρήγορους πόντους με τρίποντο και κάρφωμα και τον Σάκοτα να προσθέτει μία ακόμη "βόμβα" οι κυανέρυθροι απάντησαν με δικό τους σερί 8-0 και επανέφεραν τη διαφορά στους 12 (64-52). Από εκείνο το σημείο και ύστερα το Μαρούσι κυνηγούσε δίχως αποτέλεσμα όμως στο σκορ, αφού ο Πανιώνιος On Telecoms πότε με τον Ζορόσκι και πότε με τον Σάκοτα έβρισκε επιθετικές λύσεις, κρατούσε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας φτάνωντάς τη μέχρι και στους 17 (74-57) δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς της ισοφάρισης πολύ πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 22-24, 42-52, 59-74, 84-96
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ξανθόπουλος 5, Τσάπιν, Ζορόσκι 29 (4), Γεωργαλής, Σάκοτα 11 (3), Γιάνκοβιτς, Καλαμπόκης 11 (1), Νιούλεϊ 25 (5), Μπάτξερ 8, Κένταλ 5 (1), Γιαννούλης 2.

Δηλώσεις Ν. Μάρκοβιτς


Χαρούμενος αλλά και προσγειωμένος εμφανίσθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Πανιώνιος On Telecoms Νέναντ Μάρκοβιτς. "Την προηγούμενη φορά που βρέθηκα σε αυτή τη θέση χάναμε με 2-0. Κάτι που οφειλόταν στο γεγονός ότι είχαμε πολύ άγχος μιας και μας θεωρούσαν το φαβορί της σειράς, κάτι όμως το οποίο ουδέποτε πίστεψα αφού έχουμε πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ μας. Στην προπόνηση την επομένη του 0-2 είδα στα μάτια των παικτών μου ότι είχαν αποφασιστικότητα και πίστη για την ανατροπή. Με έπεισαν ότι πίστευαν πως τίποτα δεν τελείωσε. Σήμερα η πίεση είχε μεταφερθεί και στο Μαρούσι. Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι κάτι που φάνηκε από τα υψηλά ποσοστά ευστοχία μας. Απομένει ένα ακόμη ματς. Το Μαρούσι παραμένει μία πολύ επικίνδυνη ομάδα ικανή να σε τιμωρήσει με το παραμικρό λάθος που θα κάνεις".

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λεγόμενα του Ιβάν Ζορόσκι. "Μετά το 0-2 όλοι πίστευαν ότι το Μαρούσι είναι ήδη στην Ευρωλίγκα. Εμείς όμως δείξαμε καρδιά και χαρακτήρα. Αυτό το ματς είναι πια ιστορία. Στο πέμπτο ματς πρέπει να παίξουμε σκληρά από το πρώτο λεπτό γιατί το Μαρούσι είναι επικίνδυνη ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: