ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς: Ο Φάνης, ο Τζούροβιτς και το "κλειστό"

Πανέτοιμος και αποφασισμένος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του ο νέος προπονητής του Πανιώνιος On Telecoms Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς έρχεται στην Ελλάδα για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε τις δύο προηγούμενες σεζόν στην ομάδα-αποκάλυψη της Ευρωλίγκα, τη Λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας.
Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε στο επίσημο site της ομάδας http://www.panioniosbc.gr/ για τον Πανιώνιο, τις αναμνήσεις του από το κλειστό της Νέας Σμύρνης, τον Φάνη Χριστοδούλου, τον Ιβκοβιτς, τον Τζούροβιτς και την πρόκληση της Ευρωλίγκα και έκανε μία δήλωση που όπως φαίνεται θα είναι και το "μότο" του Πανιώνιος On Telecoms τη νέα σεζόν. "Κανένας αντίπαλος δεν αξίζει περισσότερο σεβασμό από την ίδια τη δουλειά που θα κάνουμε στην ομάδα"...
- Ποιές ήταν οι πρώτες σας σκέψεις στο άκουσμα του ενδιαφέροντος του Πανιώνιος On Telecoms;
Α.Τριφούνοβιτς: "Τα συναίσθηματα που με κυρίευσαν ήταν χαρά αλλά και προσμονή. Κι αυτό γιατί ξέρω από πρώτο χέρι τι σημαίνει Πανιώνιος. Βλέπετε, κατά τη διάρκεια της καριέρας μου ως μπασκετμπολίστας με τον Ερυθρό Αστέρα είχα αγωνισθεί δύο φορές στο παλιό γήπεδο της ομάδας και αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν η εκρηκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι φίλαθλοι της ομάδας. Πραγματικά αξέχαστη εμπειρία σε ένα γήπεδο-φωτιά"
- Αρα, γνωρίζετε πολλά πράγματα για τον Πανιώνιο;
Α.Τριφούνοβιτς: "Πάρα πολλά. Γνωρίζω ότι στην ομάδα έχουν δουλέψει σπουδαίοι συμπατριώτες μου προπονητές όπως ο Βλάντο Τζούροβιτς και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς και αυτό σημαίνει πάρα πολλά για εμένα, ότι δηλαδή θα κοουτσάρω την ομάδα στην οποία και αυτοί έγραψαν ιστορία. Δεν θα ξεχάσω φυσικά τον Φάνη Χριστοδούλου τον οποίο είχα αντιμετωπίσει στη δεκαετία του '80 ενώ θυμάμαι πολύ καλά και τον Γιώργο Καράγκουτη, ένα πολύ μεγάλο ταλέντο της επόμενης δεκαετίας".
- Η παρουσίας σας στην Ελλάδα και στο πρωτάθλημα της Α1 όπου εργάζονται σπουδαίοι προπονητές και παίζουν μεγάλοι παίκτες παγκοσμίου κλάσης πόσο σας ιντριγκάρει;
Α.Τριφούνοβιτς: "Αυτό που με ιντριγκάρει περισσότερο είναι το γεγονός ότι θα εργασθώ σε μία χώρα που τρελένεται για το μπάσκετ. Η Ελλάδα όπως η πατρίδα μου η Σερβία και η Λιθουανία είναι τρεις από τις χώρες όπου το μπάσκετ λατρεύεται. Οι φίλαθλοι γνωρίζουν το άθλημα, το αγαπούν και είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Θεωρώ λοιπόν τον εαυτό μου τυχερό που θα εργασθώ στον Πανιώνιο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλωστε, τα έντονα συναισθήματα, οι όμορφες ατμόσφαιρες, τα γεμάτα γήπεδα και οι εκδηλωτικοί φίλαθλοι είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Λειτουργώ διαφορετικά, με πολύ μεγαλύτερο πάθος και διάθεση παίζοντας σε ένα γήπεδο γεμάτο κόσμο και το θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς που θα κάνουμε στην ομάδα".
- Μετά από σχεδόν δύο πολύ επιτυχημένες σεζόν στη Λιθουανία και τη Λιέτουβος Ρίτας με παρουσία σας στην Ευρωλίγκα, τι θεωρείτε ότι θα πρέπει να προσέξει ο Πανιώνιος On Telecoms την επόμενη σεζόν όπου μπροστά στην ομάδα βρίσκεται η πρόκληση αυτής της διοργάνωσης;
Α.Τριφούνοβιτς: "Αυτό που έμαθα τις δύο προηγούμενες σεζόν στην Ευρωλίγκα είναι ότι δεν πρέπει να υποτιμάς αλλά ούτε και να υπερεκτιμάς τον αντίπαλο. Κανένας αντίπαλος δεν αξίζει περισσότερο σεβασμό από την ίδια τη δουλειά που θα κάνουμε στην ομάδα. Βρίσκομαι στον Πανιώνιο, μία ομάδα που κέρδισε με το σπαθί της το προνόμιο να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα μετά από μία σπουδαία σεζόν. Αυτό που έχω να υποσχεθώ στους φιλάθλους μας είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε υπερήφανους τους φιλάθλους μας. Ο Πανιώνιος είναι μία μεγάλη ομάδα που της αξίζει να αγωνίζεται με τους καλύτερους της Ευρώπης.
- Οσο για το ελληνικό πρωτάθλημα της Α1, ένα πρωτάθλημα από τα πιο σκληρά της Ευρώπης, τι προσδοκάτε;
Α.Τριφούνοβιτς: "Γνωρίζω πολύ καλά τις ισορροπίες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν δύο ομάδες με πάρα πολύ υψηλό μπάτζετ που τα τελευταία χρόνια μάχονται για τον τίτλο και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες μονομαχούν για την 3η θέση. Θεωρητικά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται πιο μπροστά λόγω μπάτζετ, αλλά επαναλαμβάνω θεωρητικά και όχι μέσα στο γήπεδο. Το μπάσκετ, βλέπετε, είναι ομάδικό άθλημα όπου παίζουν οι παίκτες και όχι τα εκατομμύρια. Στόχος μας πάντως ως ομάδα θα είναι να δίνουμε σε κάθε αγώνα το 101% των δυνάμεών μας, να παρουσιάζουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπό σε όλα τα ματς, να κοιτάμε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά και στα... μάτια ώστε στο τέλος όταν κάνουμε το ταμείο να είμαστε ευτυχισμένοι και οι φίλαθλοί μας υπερήφανοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: