ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Τριφούνοβιτς: "Ομάδα με μαχητές"

Μία νέα σελίδα άνοιξε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιουνίου για τον Πανιώνιο On Telecoms με την παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς στην αίθουσα εκδηλώσεων του γηπέδου του Ελληνικού. Ο Σέρβος τεχνικός δέχθηκε το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της ΚΑΕ κ.Ηλία Λιανό και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Ο κ.Τριφούνοβιτς αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχθεί την πρόταση του Πανιώνιος On Telecoms, έδωσε το στίγμα της προπονητικής του φιλοσοφίας και υποσχέθηκε έναν Πανιώνιο ανταγωνιστικό που θα κοιτάει όλους τους αντιπάλους, εντός και εκτός συνόρων, στα μάτια.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΚΑΕ Πανιώνιος On Telecoms για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Η αλήθεια είναι ότι μαζί με την πρόταση του Πανιώνιος On Telecoms είχα μια-δύο ακόμη από άλλες ομάδες. Προτάσεις ίσως καλύτερες όσον αφορά τους οικονομικούς όρους αλλά για μένα δεν παίζει τόσο μεγάλη σημασία το οικονομικό σκέλος μιας συμφωνίας. Επέλεξα τον Πανιώνιο On Telecoms γιατί θεωρώ μεγάλη πρόκληση να εργασθώ στη συγκεκριμένη ομάδα. Μία ομάδα με τεράστια ιστορία στον πάγκο της οποίας έχουν κάτσει σπουδαίοι προπονητές και που τη φανέλα της έχουν φορέσει μεγάλοι παίκτες», ήταν τα πρώτα λόγια του κ.Τριφούνοβιτς ο οποίος συμπλήρωσε.

«Ενας επιπλέον λόγος που ήρθα στον Πανιώνιο On Telecoms είναι οι δύο σημαντικές διοργανώσεις στις οποίες θα λάβουμε μέρος, η Α1 και η Ευρωλίγκα. Στόχος μας είναι φυσικά να διατηρήσουμε τα κεκτημένα στο ελληνικό πρωτάθλημα και να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οσο για την Ευρωλίγκα, θα κυνηγήσουμε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί. Γνωρίζω από τη θητεία μου στην προηγούμενη ομάδα μου τι σημαίνει Ευρωλίγκα. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις και εκτιμήσεις για το μέχρι που θα φτάσουμε. Θα κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, γνωρίζοντας ποιοι είμαστε. Δεν θέλουμε να συγκρινόμαστε με καμία ομάδα, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά όλο το καλοκαίρι προκειμένου όταν έρθει η ώρα των αγώνων να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Οσον αφορά το προφίλ της ομάδας του Πανιώνιος On Telecoms ο κ.Τριφούνοβιτς επισήμανε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα έχει καλή χημεία, θα παίζει με πάθος και θα αποτελείται από παίκτες μαχητές. Οσον αφορά στους συνεργάτες μου θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, ενώ το υλικό της ομάδας θα είναι το καλύτερο δυνατό σύμφωνα με τις δυνατότητες της ομάδας».

Αναφορικά στην ενίσχυση της ομάδας και την δομή του ρόστερ, δήλωσε: «Η αγορά των μπασκετμπολιστών είναι περίεργη. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη άλλες ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα φτιάξουμε όμως μία ομάδα ικανή να κοντράρει κάθε αντίπαλο. Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω συγκεκριμένα για ονόματα παικτών που μας ενδιαφέρουν αφού όλα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Για παράδειγμα, αναφέρω ότι θέλαμε έναν παίκτη που κοστολογείτο 300.000 δολάρια αλλά τελικά βρήκε συμβόλαιο με ένα εκατομμύριο δολάρια σε ομάδα της Ρωσίας. Στην Ελλάδα δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και στο εξωτερικό πολλές ομάδες κυρίως από τη Ρωσία κινούνται μεταγραφικά σε ένα άλλο επίπεδο. Αυτό που θέλω στον Πανιώνιο On Telecoms είναι να απαρτίζεται από παίκτες που θέλουν να παίξουν στην ομάδα. Δεν πρόκειται να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις που θα κρατήσουν δύο και τρεις μήνες χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο», τόνισε.

Σχετικά με το υπάρχον υλικό αλλά και τους Ελληνες και ξένους παίκτες που απασχολούν την ομάδα, τόνισε: «Εχω ήδη μιλήσει με τον Γιαννούλη και τον Γεωργαλή που είναι παίκτες της ομάδας αλλά και τον Καλαμπόκη. Πρόκειται να κάνω το ίδιο τις επόμενες μέρες και με τον Ζορόσκι στο Βελιγράδι. Από εκεί και πέρα θα ασχοληθούμε με την ενίσχυση της ομάδας από τους διαθέσιμους εντός και εκτός Ελλάδας παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: