ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Πανιωνάρα μου!!!

Πανιωνάρα - Ευρωλίγκα. Μπράβο στους παίκτες, τον Νέναντ Μάρκοβιτς, τον Ηλία Λιανό. Μπράβο στον υπέροχο "κυανέρυθρο" κόσμο που έδωσε φτερά στους παίκτες και πέταξαν στην Ευρωλίγκα. Πανιωνάρα μας έκανες περήφανους!
Υ.Γ. Το ματς τελείωσε 88-74

"Του χρόνου το κλειστό θα είναι τίγκα, γιατί θα παίζουμε στην Ευρωλίγκα". Με το σύνθημα αυτό οι 5.000 φίλοι του Πανιώνιος On Telecoms που γέμισαν κάθε γωνιά του γηπέδου του Ελληνικού υποδέχθηκαν αλλά και αποχαιρέτησαν τους θριαμβευτές παίκτες και προπονητές οι οποίοι ολοκλήρωσαν την επική ανατροπή (από 0-2) κόντρα στο Μαρούσι με με 88-74 στον 5ο Μικρό Τελικό έγραψαν την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.
"Είμαστε στην Ευρωλίγκα". Με αυτό το σύνθημα οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς αλλά και όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας πανηγύρισαν την ιστορική από κάθε άποψη βραδιά της Τετάρτης 4 Ιουνίου στο γήπεδο του Ελληνικού. Με τους φιλάθλους της ομάδας να δημιουργούν μία μοναδική στα χρονικά ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν είχε ζήσει ποτέ στο παρελθόν η ομάδα, τα πόδια των παικτών πήραν φτερά και όλοι μαζί στο τέλος πανηγύρισαν με χορούς, σαμπάνιες και σύνθημα τον ύμνο της ομάδας την κατάκτηση της 3ης θέσης και την πρόκριση στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2008-2009 για πρώτη φορά στην ιστορία της νέας διοργάνωσης και για δεύτερη στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών μετά από τη σεζόν 1996-97.
Ο Πανιώνιος On Telecoms είναι στην Ευρωλίγκα. Στιγμές που δύσκολα θα διαγραφούν από τη μνήμη των φίλων της ομάδας αλλά κυρίως όσων από το περασμένο καλοκαίρι και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έχτισαν, δημιούργησαν και πίστεψαν σε αυτή τη μοναδική επιτυχία. Της διοίκησης, των προπονητών, των παικτών, των φιλάθλων και όλων όσων συνέβαλαν σε αυτή την τεράστια επιτυχία.
Το φιλμ του αγώνα
Με 5.000 φίλους της ομάδας να έχουν βρεθεί στο Ελληνικό, τα πόδια και τα χέρια των παικτών έμοιαζαν βαριά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Το Μαρούσι είχε την απαραίτητη ευστοχία ώστε να πάρει από νωρίς το κεφάλι στο σκορ και να προηγηθεί 10-3 και 25-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου με τους κυανέρυθρους από υπερβάλοντα ζήλο να χάνουν αρκετές θεωρητικά εύκολες επιθέσεις.
Ο,τι δεν κατάφερε με την επίθεση όμως, το πέτυχε με την άμυνα ο Πανιώνιος On Telecoms στη δεύτερη περίοδο. Περιορίζοντας το Μαρούσι σε μόλις 6 πόντους στα έξι πρώτα λεπτά της περιόδου, οι κυανέρυθροι έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί 21-6 και ξέφυγαν με 39-31 έχοντας ηγέτη τον Ιβάν Ζορόσκι ο οποίος πέτυχε 10 απανωτούς πόντους! Το γήπεδο του Ελληνικού είχε πάρει φωτιά, αλλά το Μαρούσι μετά από ένα άδικο φάουλ (και τεχνική ποινή στον Γιαννούλη) βρήκε την ευκαιρία με 4 βολές και καλάθι αμέσως μετά να μειώσει σε 39-37 και να πλησιάσει στο 43-42 του ημιχρόνου.
Η τρίτη περίοδος όμως έμελλε να είναι και η καθοριστική. Από τα μάτια των παικτών του Πανιώνιος On Telecoms έβγαιναν φλόγες, ο κόσμος έδινε ώθηση και το ξέσπασμα ήρθε. Οι δύο Γιάννηδες, Καλαμπόκης και Γιαννούλης σήκωσαν στις πλάτες τους την ομάδα την κρίσιμη στιγμή και με προσωπικές ενέργειες έδωσαν την ευκαιρία στον Πανιώνιο On Telecoms να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του. Ξανθόπουλος και Τσάπιν οργάνωναν άψογα, Νιούλεϊ και Σάκοτα έδιναν ρεσιτάλ στην άμυνα και έτσι η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 15 πόντους (64-49) με τρίποντο του Τσάπιν στο 27ο λεπτό.
Από εκεί και πέρα οι κυανέρυθροι δίχως άγχος αλλά με αποφασιστικότητα κράτησαν τη διαφορά και περίπου πέντε λεπτά πριν το φινάλε "καθάρισαν" οριστικά την υπόθεση νίκη. Από εκείνο το σημείο ξεκίνησαν και οι πανηγυρισμοί αφού το Μαρούσι δεν είχε το κουράγιο να αντιδράσει. Σε ένα γήπεδο-φωτιά με μία ατμόσφαιρα-ηφαίστειο, πήραν φτερά τα πόδια των παικτών του Πανιώνιος On Telecoms και το τελικό 88-74 απλά έγραψε ιστορία.
Με το άκουσμα της κόρνας της λήξης παίκτες, προπονητές, παράγοντες αλλά και φίλαθλοι έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύριζαν στο κέντρο του γηπέδου σαν μικρά παιδιά. Ο Ιβάν Ζορόσκι που είχε ξεσπάσει σε ληγμούς όταν έγινε αλλαγή δύο λεπτά πριν το φινάλε ήταν πρώτος στην οργάνωση των πανηγυρισμών μαζί με τον αρχηγό Γιάννη Γιαννούλη. Ο προπονητής της ομάδας Νέναντ Μάρκοβιτς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στη θέα των πανηγυρισμών και στο άκουσμα των συνθημάτων και του ύμνου της ομάδας. Οι σαμπάνιες δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και όλοι δέχονταν με ευχαρίστηση γουλιές καμπανίτη να ρέει στο στόμα τους.
Το "Ολε" δόνησε την ατμόσφαιρα όταν όλοι οι παίκτες πιασμένοι χέρι-χέρι θέλησαν να αποχαιρετήσουν και να ευχαριστήσουν τον κόσμο της ομάδας ανανεώνοντας το ραντεβού με όλους τη νέα σεζόν όπου... "το κλειστό θα είναι τίγκα, γιατί θα παίζουμε στην Ευρωλίγκα".
Τα δεκάλεπτα: 18-25, 43-42, 68-56, 88-74
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ON TELECOMS: Ξανθόπουλος 6 (2), Τσάπιν 8 (2), Ζορόσκι 16 (2), Γεωργαλής, Σάκοτα 11 (3), Γιάνκοβιτς, Καλαμπόκης 16 (4), Νιουλει 7 (1), Κατιάκος 2, Μπάξτερ 12, Κένταλ, Γιαννούλης 10.

Οι δηλώσεις του Νέναντ Μάρκοβιτς

O Nέναντ Μάρκοβιτς πανευτυχής μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: "Aυτές τις στιγμές δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Το Μαρούσι είναι μία πολύ καλή ομάδα και του αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς είχαμε πίεση αλλά δείξαμε θέληση μέσα στο παρκέ. Δεν μπορείς να παίζεις 40’ απέναντι στη ζώνη, όμως παίξαμε έξυπνα στην επίθεση και καλά στην άμυνα μετά την πρώτη περίοδο. Οι παίκτες μου δεν σταμάτησαν ποτέ να πιστεύουν στην ανατροπή. Τους ευχαριστώ πολύ όπως και τον πρόεδρο αλλά και τον μάνατζερ μου που με έφερε στην ομάδα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, όλους όσους είναι στην ομάδα. Ευχαριστώ όμως και τον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας ειδικά στα πλέι-οφ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: