ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2007

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΟΣ: "Ο Πανιώνιος έχει αλλάξει φέτος"

Ο Γρηγόρης Μάκος, μιλά αποκλειστικά στο http://www.tim.gr/ για το νικηφόρο ξεκίνημα της ομάδας του στο 2007 και τις φιλοδοξίες που υπάρχουν στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Αναφέρεται στα δικά του όνειρα αλλά και στις εμπιστοσύνη που οφείλουν να δείχνουν οι πάντες στη νέα γενιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνον οι ξένοι προπονητές που εργάζονται στη χώρα μας. Ο Γρηγόρης Μάκος που ονειρεύεται μέσα από τις καλές του εμφανίσεις ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αναφέρεται και στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης» αναλύοντας το σπουδαίο κίνητρο που υπάρχει στην ομάδα του έτσι ώστε να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση.

- Γρηγόρη πόσο καλό ήταν για εσάς που ξεκινήσατε νικηφόρα το 2007;

«Σίγουρα ήταν κάτι πολύ ωραίο για όλους μας. Δεν τελειώσαμε καλά τον προηγούμενο χρόνο με δύο ήττες. Ειδικά μετά τον αποκλεισμό μας στη Νέα Σμύρνη από την Ξάνθη στο κύπελλο είδαμε τον κόσμο πολύ στεναχωρημένο και αυτό είναι αλήθεια πως μας πείραξε. Κάναμε μια καλή εμφάνιση και νικήσαμε τον Ηρακλή και έτσι νομίζω πως αυτό το καλό ξεκίνημα στο 2007 θα μας βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά..»

- Αυτή ήταν και η δεύτερη νίκη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, αφού μέχρι τη Κυριακή είχατε μόλις μια επιτυχία. Μήπως αυτή η συγκομιδή σας δημιουργούσε κάποιο επιπλέον άγχος;

«Όχι δεν το βλέπουμε έτσι. Σε καμιά στιγμή δεν το σκεφτόμασταν. Εξάλλου ούτε μας απασχολεί το ότι έχουμε καλύτερη συγκομιδή πόντων εκτός έδρας. Εξάλλου οι πιο πολλές απώλειες που είχαμε ως τώρα οφείλονταν σε διάφορες ατυχίες. Μην ξεχνάτε πως στον Πανιώνιο έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα φέτος. Εντός και εκτός γηπέδου. Είμαστε μια νεανική ομάδα και αυτό σημαίνει πως χρειαζόμαστε χρόνο για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Δεν πρέπει ο κόσμος να περιμένει άμεσα αποτελέσματα, αλλά με υπομονή και δουλειά θα φθάσουμε σε ένα επίπεδο που θα μας ικανοποιεί όλους..»

- Την ερχόμενη Κυριακή δίνετε ένα δύσκολο παιχνίδι στο Φάληρο με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Περιμένετε να είναι για εσάς το πιο δύσκολο ως τώρα παιχνίδι του πρωταθλήματος;

«Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως εμείς σκεφτόμαστε το κίνητρο που θα έχει ο καθένας μας για να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στο γήπεδο. Θα παίξουμε απέναντι στον Ριβάλντο αλλά και στην υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού. Πιστεύω πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο, αφού μετά την αλλαγή προπονητή ο κόσμος, απ ότι καταλαβαίνω νιώθει καλύτερα με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο. Ποιος δεν θέλει να παίζει μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο; Είναι το καλύτερο πράγματα για έναν νέο ποδοσφαιριστή και είμαι σίγουρος πως όλοι μας θα πραγματοποιήσουμε με καλή εμφάνιση..»

- Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για το «νέο αίμα» του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Εσύ ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς πιστεύεις πως μπορείτε να αφήσετε υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο; Υπάρχουν τα ταλέντα για κάτι τέτοιο;

«Ο κόσμος μπορεί να ελπίζει στη νέα γενιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που μπορούν να προσφέρουν αρκεί βέβαια να τους δίνονται οι ευκαιρίες. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως πολλοί λίγοι Έλληνες προπονητές εμπιστεύονται στη χώρα μας τους νέους παίκτες από τα τμήματα υποδομών. Συζητήθηκε αρκετά αυτή η συμμετοχή του Νίνη στην ομάδα του Παναθηναϊκού έστω κι αν αυτή πραγματοποιήθηκε κάτω από συγκυρίες. Το θέμα είναι πως αυτό το εγχείρημα είχε θετικά αποτελέσματα. Στη χώρα μας έρχονται προπονητές όπως ο Μουνιόθ του Παναθηναϊκού, ο Φερέρ της ΑΕΚ αλλά και ο κύριος Λίνεν που έχουμε φέτος στον Πανιώνιο οι οποίοι δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στους νέους ποδοσφαιριστές γιατί εκτός των άλλων έχουν και μια διαφορετική νοοτροπία απ όπου σε γενικές γραμμές κερδισμένο θα βγει το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά και σε μεμονωμένες περιπτώσεις οι νέοι ποδοσφαιριστές που παίρνουν την ευκαιρία..»

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου στο άμεσο μέλλον; Πιστεύεις πως μπορεί αυτοί οι στόχοι να συμπορευθούν με αυτούς του Πανιωνίου;

«Κατ αρχήν ΘΕΛΩ να πετύχουμε τους στόχους μας φέτος. Είμαστε μια νέα ομάδα και σε ηλικία αλλά και σε πρόσωπα με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμη πολύ δρόμο έτσι ώστε να λέμε πως φθάσαμε σε έναν μεγάλο στόχο. Απαιτούνται μικρά και σταθερά βήματα. Ο κόσμος που τόσο πολύ μας βοηθάει το έχει καταλάβει και κάνει υπομονή. Εμείς προσπαθούμε να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Σε πρώτη φάση προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τις επικίνδυνες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Από κει και πέρα, ότι παραπάνω και να έρθει φέτος καλό θα είναι.. Εγώ προσωπικά συνεχίζω να δουλεύω έτσι ώστε να είμαι καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν το κρύβω πως στο μυαλό μου και μέσα από τη συνεχή προσπάθεια σκέφτομαι το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Θα προσπαθήσω να τα καταφέρω αλλά αυτό εξαρτάται από την δουλειά που θα κάνω.. Ελπίζω να πετύχω!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: