ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

«ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ & ΜΠΛΕ»! O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ONLINE... στη διεύθυνση pan-ola.blogspot.com


Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2007

Πω πω τι.. Τζιμπούρ ήταν αυτό!

Παίζοντας στο Β' ημίχρονο εξαιρετικό ποδόσφαιρο ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ "λύγισε" την αντίσταση του μαχητικού Ηρακλή και άρχισε το 2007 με νίκη 2-1. Από το πρώτο κιόλας ματς ο Ραφικ Τζιμπούρ απέδειξε πόσο σωστή κίνηση ήταν η μεταγραφή του. Ο Γαλλοαλγερινός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, έδωσε πολλές μάχες και έδωσε υποσχέσεις για το μέλλον. Θετικές εντυπώσεις και από τους Λούις Λουρέντσο και Βάγκνερ Ριμπέιρο. Ιδιαίτερα ο Λουρέντσο πιστεύουμε ότι μόλις εγκλιματισθεί (ήρθε στην ομάδα την Πέμπτη...) θα προσφέρει πάρα πολλά αφού έδειξε ποδοσφαιριστή με πολλές ικανότητες. Ο νεαρός Βάγκνερ έχει ποδοσφαιρικό θράσος κάτι που θα του είναι πολύ χρήσιμο. Ομως για να φτάσει ο Πανιώνιος στη μεγάλη και χρήσιμη νίκη, εκτός από τον Τζιμπούρ εξαιρετική απόδοση είχαν ο Μάριο Μπρέσκα, ο Γιόζεφ Γκασπάρ και ο Φανούρης Γουνδουλάκης. Ο Μπρέσκα αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας. Είχε εξαιρετική απόδοση (έχασε στο Α' λίγες προσωπικές μέχες από το Ρίβας, αλλά στο Β' τον... εξαφάνισε) και έκανε συνεχή "ρήγματα" στην αριστερή πλευρά του Ηρακλή. θα επαναλάβω ότι αυτή θέση ταιριάζει γάντι στον Μπρέσκα. Ο Γκασπάρ (για τον οποίο μίλησε με πολύ καλά λόγια και ο Λίνεν) ήρθε από τον πάγκο, αντικατέστησε τον τραυματία Μπερτέ και ήταν αλάνθαστος. Δεν έχασε ούτε μια προσωπική μάχη, ούτε από τον Ερέρα, ούτε από τον Αλέκου. Αφησαμε για το τέλος τον Γουνδουλάκη. Ο Φανούρης είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Μαχητικός, φιλότιμος, αλλά και χασογκόλης. Μάλλον δεν βάζει τα εύκολα γκολ. Κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Τούμπα βάζει ένα πολύ δύσκολο γκολ, καθώς "ζυγίζει" τη μπάλα από τα 25 μέτρα. Κόντρα στον Ηρακλή (αφού έχει χάσει 1-2 ευκαιρίες...) πετυχαίνει ένα εκπληκτικής έμπνευσης και εκτέλεσης γκολ με το οποίο ουσιαστικά "καθαρίσαμε" το ματς. Βέβαια στις καθυστερήσεις ο Φανούρης (από πάσα "πάρε βάλε" του Μπρέσκα) από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την "διπλή". Δεν πειράζει ας βάζει τα δύσκολα. Δεν μας "χαλάει" καθόλου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Πανιώνιος: Κένιγκ, Μπερτέ (Γκασπάρ 46΄), Πλετς, Ενσαλίβα, Μπρέσκα, Μάκος, Βάγκνερ (Αραβίδης 67΄), Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Τζιμπούρ, Λουρέντσο (Εξουζίδης 85΄).

Δηλώσεις Εβαλντ Λίνεν

Φανερά ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του ο Γερμανός προπονητής του Πανιωνίου Εβαλντ Λίνεν δήλωσε: “Ασφαλώς είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη, την οποία πιστεύω ότι αξίζαμε. Στο Α’ ημίχρονο δεν παίξαμε καλά. Δεν ελέγχαμε τον αγώνα και είμασταν τυχεροί που ο Ηρακλής δεν σκόραρε με τον Δέντσα. Στο δεύτερο μέρος όμως νομίζω ότι αποδώσαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και φυσικά μας βοήθησε πάρα πολύ το γκολ που σημειώσαμε”. Στη συνέχεια ο Λίνεν μίλησε για τον Τζιμπούρ λέγοντας: “Ο Τζιμπούρ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, σκόραρε ενώ ήταν μαχητικός σ’ όλο τον αγώνα. Θα ήθελα να ήταν το σκορ 3-0 να για να τον κάνω αλλαγή ώστε να τον χειροκροτήσει, αλλά δεν μπορούσα”. Ο Λίνεν τόνισε ότι ο Μπερτέ έπαθε θλάση και θα απουσιάσει περίπου τρεις εβδομάδες αλλά αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και για τον Γιόζεφ Γκασπάρ λέγοντας: “Ο Γκασπάρ κάνει πού καλή δουλειά στις προπονήσεις. Είναι δεύτερης σειράς παίκτης, αλλά όποτε του ζητηθεί δίνει τον καλύτερό του εαυτό”.

Τιμήθηκε ο Μπουμπένκο

Για πρώτη φορά ο Γιόζεφ Μπουμπένκο “επισκέφθηκε” το γήπεδο της Νέας Σμύρνης ως προπονητής αντίπαλης ομάδας. Οι “κυανέρυθροι” φίλαθλοι όμως δεν ξέχασαν την προσφορά του Σλοβάκου προπονητή, καθώς με την καθοδήγησή του ο Πανιώνιος εκτός των άλλων βγήκε δυο, συνεχόμενες, φορές στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πριν την έναρξη του χθεσινού ματς με τον Ηρακλή η Λέσχη Φίλων Πανιωνίου προσέφερε μια ανθοδέσμη και ένα συμβολικό δώρο στον Γιόζεφ Μπουμπένκο. Ο Σλοβάκος κόουτς και στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι ο Πανιώνιος θα είναι για πάντα στη καρδιά του. Μάλιστα όσοι παρακολούθησαν την συνέντευξη Τύπου έλεγαν ότι πρώτη φορά είδαν τον Μπουμπένκο χαμογελαστό..

Εξαιρετική "κυανέρυθρη" εξέδρα...

Η παρουσία των "κυανέρυθρων" φιλάθλων ήταν εξαιρετική. Μετά από πολύ καιρό η Νέα Σμύρνη ήταν "έδρα", με παλμό και πάθος. Είναι δύσκολο το έργο των φιλάθλων. Από τη μια πρέπει να βοηθούν την ομάδα και από την άλλη πρέπει να πείσουν όσους Πανιώνιους για διάφορους λόγους δεν έρχονται στο γήπεδο ότι η ομάδα του Πανιωνίου αξίζει την αγάπη και την συμπαράσταση τους. Πάντως με παρουσίες όπως κόντρα στον Ηρακλή οι Πανιώνιοι φίλαθλοι ("Πάνθηρες", Λέσχη, Ανένταχτοι, Αστεγοι κ.λ.π.) δίνουν τις καλύτερες απαντήσεις σε "φίλους" και "εχθρούς". Εξάλλου μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: